[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Drukkend hoofd en gezicht

Gepost door Sarma 
Drukkend hoofd en gezicht
25 August 2017 12:19
Hoi HyperVenners,

Ik heb eerder al eens een discussie geopend over hoofdpijn maar kan hem niet meer terugvinden sad smiley vandaar een nieuwe.
Deze week ben ik weer na een vakantie van 3 weken begonnen met werken (ik heb het erg naar mijn zin en er is geen stress). Tijdens mijn eerste vakantiedag in Frankrijk had ik zo'n hoofdpijn (migraine/spanningshoofdpijn) dat ik er gewoon van moest overgeven. Na 2 dagen trok het weg, ik ben wel gewoon dingen blijven doen aangezien ik 2 kleine kinderen heb en die niet alleen naar het zwembad kan sturen. De rest van de vakantie ging goed. Nu moest ik dinsdag weer werken en zoals ik al zei ik vind dat leuk maar toch rond een uurtje of 15.00 uur kreeg ik zo'n hoofdpijn weer, heel drukkend alsof die word samengeperst en dit zette ook echt door in mijn gezicht. Kan dit een stressontlading zijn???
Voor een paar weken terug heb ik een heftige stressontlading gehad met een plopje in het hoofd en nog steeds (terwijl ik weet dat het hyperventilatie is) dat er toch iets ernstigs moet zijn. Mijn mind is nog niet sterk genoeg om te zeggen het is alleen hyperventilatie laat het los. Ik wil ook alles controleren gelijk gaan opzoeken wat ik kan hebben. Word gek van mezelf. Heeft iemand een tip om jezelf niet zo gek te maken??? Gelukkig zijn er wel momenten dat ik er even niet aan denk smiling smiley
Re: Drukkend hoofd en gezicht
25 August 2017 14:54
Hoi Sarma,

Het zou ook kunnen dat je chronische hyperventilatie hebt en migraine.
De ene keer zou het echt migraine kunnen zijn en een andere keer inderdaad een stressontlading of gewoon een klacht van de chronische hyperventilatie.
Wat fijn kan zijn is een nekmassage of een warme kruik in je nek.

Het niet constant op je lichaam letten wordt vanzelf minder.
Doe je al ontspanningsoefeningen? Dit hoef niks groots te zijn, het kan gewoon al rustig als je in bed ligt bijvoorbeeld.
Bovenaan het forum staat voorbeeld oefeningen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Drukkend hoofd en gezicht
28 August 2017 09:17
Hoi Sanne

Bedankt voor je bericht. Ik heb nog steeds dat drukkende gevoel in mijn hoofd maar het komt en gaat en daarbij ook allemaal gewaarwordingen zoals tintelingen in mijn gezicht en op mijn hoofd, drukkend gevoel op de slapen....en ik merk ook dat iksnel geirriteerd ben en harde geluiden niet zo kan verdragen...zit ik dan nu gewoon ff in een dipje of zijn het allemaal stressontladingen??? Ik probeer er zo min mogelijk aandacht aan te besteden maar met het hoofd vind ik dat wel lastig haha.

Groet Sarma
Re: Drukkend hoofd en gezicht
28 August 2017 16:27
Hoi Sarma,

Ik had precies deze klachten ook heel lang.
En hoe verder ik was met HyperVen, hoe meer het af en toe weg was. Totdat ik het bijna niet meer voelde.
Ik denk dat het gewoon jouw klachten van de chronische hyperventilatie nog zijn.
Een stressontlading is meestal tijdelijk en andere of ergere klachten.
Heb je al een massage of warme kruik geprobeerd?

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Drukkend hoofd en gezicht
30 August 2017 20:01
Ik had en heb ook die klachten ik denk ook chronische hyperventilatie en of stress
Heb het namelijk zelf ook alleen na stress of drukke werkdag.
Heb jij ook een burn-out?
Re: Drukkend hoofd en gezicht
30 August 2017 22:08
Hoi Seadreamer,

Ik heb 5 jaar geleden een burn-out gehad en sindsdien de chronische hyperventilatie en al zoveel dingem geprobeerd. Maar bij mijn oude werkgever werd er niet beter op, ik had eenmaal de stempel burn-out en die is nooit meer weggegaan. En dit is niet bevorderlijk geweest voor de hyperventilatie klachten en dat maaktte mij alleen maar onzeker. Toch ben ik dapper geweest om mijn vaste baan vaarwel te zeggen. In mei dit jaar gestart met een nieuwe baan en niks over mijn burn-out verleden verteld en ik voel me als een vis in het water maar nog wel steeds die hyperventilatie en dat is denk ik alle stress van de afgelopen 5 jaar dat er toch op de 1 of andere manier uit moet.

Groetjes



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2017 22:11 door Sarma.
Re: Drukkend hoofd en gezicht
31 August 2017 09:43
Ah zo ik begrijp wat je bedoeld super knap om zo'n stap te zetten

Ik herken ook dat stempel op mn werk maar ik durf niet weg te gaan van mn vast contract.... ik wil misschien wel iets voor mezelf erbij gaan doen. Maar is ook weer allemaal nieuw en eng

Wel vervelend dat je toch nog klachten heb

Meer weten over het HyperVen programma?