[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Spanningshoofdpijn

Gepost door Firedorn 
Spanningshoofdpijn
06 September 2017 11:55
Hoi allemaal,

Mijn eerste berichtje op het forum. Ben nu een week of 6 onderweg met HyperVen en merk al enige vooruitgang. Minder last van aanvallen en dus meer goede dagen. Mijn gemiddelde score is van 60 naar 95 gegaan maar begint nu wat af te vlakken. Heb nu helaas al anderhalve week van spanningshoofdpijn (tenminste, dat is mijn vermoeden), wat de therapie ook wel wat belemmerd. Ben redelijk hypochondrisch aangelegd, dus ik ga weer van alles erbij denken wat de hyperventilatie weer aanwakkert. Mijn vraag is of iemand dit herkend?

Daarnaast is me iets opgevallen aan het aantal mensen online. In de eerste week van de therapie was dit aantal rond de 150 en nu steeds rond de 3. Is hier een verklaring voor???

Groetjes Pieter
Re: Spanningshoofdpijn
06 September 2017 21:30
Hoi Pieter,

Die hoofdpijn zou heel goed kunnen van de chronische hyperventilatie. Je geeft aan dat je het al even hebt, dus misschien kan je beter even je aantal trials verminderen naar 5 en dit langzaam weer opvoeren. Het kan zijn dat er zoveel stress loskomt dat je die hoofdpijn houdt.
Ook kan een nekmassage helpen. En doe je al ontspanningsoefeningen?

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Spanningshoofdpijn
07 September 2017 22:19
Doe inderdaad al ontspanningsoefeningen en voor een goede nekmassage zal ik even naar de fysio gaan. Ik ga proberen op te bouwen met de trials, de eerste sessies gingen goed!

Meer weten over het HyperVen programma?