[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Even voorstellen!spinning smiley sticking its tongue out

Gepost door Hadoc 
Even voorstellen!spinning smiley sticking its tongue out
04 March 2018 13:33
Hallo lotgenoten,

Ik ben nieuw hier en ik zal in het kort mijn verhaal vertellen.

Naar mijn idee loop ik al bijna 7 a 8 jaar met chronische hyperventilatie. Ik ben er nooit op getest, maar ik ben er zeker van dat ik het heb. 7 a 8 jaar geleden heb ik een zeer traumatische ervaring gehad en voor die tijd heb ik in behoorlijk wat stress  situaties geleefd. Dus naar aanleiding van zo'n verleden bestaat goed de mogelijkheid om chronische hyperventilatie  te ontwikkelen. Na mijn stressvol verleden en traumatische ervaring, heb ik altijd het idee gehad dat de angsten, paniekaanvallen, fobieen, lichamelijke klachten, druk op de borst, slecht slapen, agitatie, sluimerend leeg gevoel, enz, enz, enz, blijvende verschijnselen zouden zijn en onder begeleiding van veel therapie en zelfonderzoek de klachten een beetje en langzaam af zullen nemen. Maar ik (nog niet zo lang geleden) stuite op de aandoening chronische hyperventilatie. Na het lezen van de symptomen van chronische hyperventilatie ben ik ervan overtuigd dat ik er ook last van heb. Om eerlijk te zijn geeft het mij wel een soort van blij gevoel. Niet omdat ik het heb, maar omdat ik het nu kan plaatsen en dat er een mogelijkheid bestaat om ervan af te komen. Lang heb ik gedacht, dat ik PTSS had. Heel veel symptomen komen namelijk overeen met chronische hyperventilatie. In ieder geval ben ik blij dit te kunnen delen met jullie en ik hoop voor iedereen die hier op het forum zit, en er ook last van heeft, er ooit van af zullen komen. Want ik weet immers door wat voor een hel we soms gaan. Heel veel sterkte voor iedereen.
Meg
Re: Even voorstellen!spinning smiley sticking its tongue out
07 March 2018 22:42
Hallo,

Welkom! Wat goed dat je begonnen bent.

Heb je al eens besproken met een psycholoog of je ptss of een trauma hebt? Ik heb een traumatische jeugd gehad. Daardoor is hyperventilatie ontstaan. En de gevoelens die je daardoor hebt zijn inderdaad zo rot. Ik werk nu aan de stress, het trauma en de hyperventilatie. In de hoop dat de klachten allemaal verdwijnen.
Heel veel succes!!
Re: Even voorstellen!spinning smiley sticking its tongue out
07 March 2018 23:50
Ja ik ben naar een psycholoog geweest en die zij wel dat ik een trauma had, maar geen ptss. Ze gooide het meer op onzekerheid te gevolgen van het trauma. Ik ben daarna een vorm van cognitieve gedragstherapie gaan doen en daardoor zijn heel veel triggers afgenomen of zelfs weg. Alleen het gekke was/is dat ik nog wel klachten bleef houden. B.v heel zenuwachtig als er veel mensen zijn of als ik op een verjaardag zat met mensen, die ik lang niet heb gezien. Of gewoon een sociaal praatje, dan was ik constant bewust van mezelf en had ik een heel zenuwachtig gevoel, zonder dat ik het kon plaatsen. Nu weet ik zeker, dat dat chronische hyperventilatie is.

Meer weten over het HyperVen programma?