[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Eerste weken - wisselende scores

Gepost door Meg 
Meg
Eerste weken - wisselende scores
09 March 2018 11:06
Hoi allemaal,

Ik heb me nog niet eens voorgesteld. Jarenlang liep ik met klachten rond, totdat ik niet meer kon. Angst, zenuwen, duizeligheid, steeds minder doen, enorme vermoeidheid en langzamerhand ook paniek. Bij de huisarts kwam t idee van een angststoornis, maar gaf ze aan, je hebt ook hyperventilatie. Nu bleek de onderliggende oorzaken/'>oorzaak een trauma. En bij iedere therapeut waar ik kwam werd opgemerkt: maar ook hyperventilatie.

Omdat ik opeens de angst kreeg om flauw te vallen, en daar was ik altijd mee bezig. Niet dat ik flauw viel, of dat ik het gevoel had. Ik was er gewoon zo bang voor dat ik enorme stress had. En me daarom naar voelde. Toen ik daarover las op google, kwam ik bij HyperVen.

Met "niet geschoten altijd mis" in gedachten ben ik begonnen. Gestart met scores in de 30. Doordat ik forceerde gingen de scores hard omhoog. Nu merk ik dat de scores de ene dag hoger zijn dan de andere dag.

Wat ik ook merk is dat ik de eerste twee weken van therapie, zoveel minder klachten had. Daarna werd het minder. Ik was ook grieperig, en in die tijd daalden mijn scores hard. Ook kreeg ik weer last van angsten, waar ik nu langzaam weer uit kom.

herkennen jullie dit: dat de eerste weken van therapie de klachten wat minder zijn en dat het daarna opeens weer terug is?
Re: Eerste weken - wisselende scores
09 March 2018 21:25
Hoi Meg,

In het begin krijgen de meeste mensen last van verergeringsklachten.
Dit hoort er helaas bij en ik zeg meestal dat je het maar moet zien als iets wat toch je lichaam uit moest.
Maar van een griepje kan je lichaam ook goed van slag raken, omdat het door je chronische hyperventilatie en de HyperVen al heel hard aan het werk is.
Probeer er vooral niet van in paniek te raken, maar laat het gebeuren en probeer te ontspannen.
Doe je al ontspanningsoefeningen?
Deze staan als voorbeeld boven aan het forum.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?