[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Benauwd

Gepost door Path 
Benauwd
11 May 2018 18:01
Hallo allemaal,

Ik ben nu ruim twee weken bezig, maar ik blijf maar zo benauwd. Het is zelfs erger geworden. Ik weet dat het echt van de chronische hyperventilatie is en het 'erbij hoort', maar wanneer wordt het minder? Hoe lang duurde het bij anderen tot het weg ging? Daar ben ik wel benieuwd naar.
De benauwdheid is bij mij nu eigenlijk de ergste klacht, het meest beperkend en angstopwekkend. Het wordt ook erger als ik iets doe, zoals even naar de winkel of meerijden in een auto zelfs al. Het geeft enorm stress en ik ben nu al van tevoren bang dat het erger wordt als ik iets ga doen (wat ook niet meehelpt, natuurlijk). Ik zie het even niet meer zitten. Ik kan zo weinig meer. Het is zo moeilijk om optimistisch te blijven nu.
Kan iemand mij even een hart onder de riem steken? Misschien tips?
Re: Benauwd
14 May 2018 11:20
Hallo Path,

De ergste klachten waren bij mij na een maand verdwenen.
Als je benauwd bent (en geen astma of iets dergelijks hebt), dan adem je waarschijnlijk ongemerkt nog steeds veel te veel.

Wat ik vaak deed op het momenten van benauwdheid was mijn uitademing bewust verlengen:

4 seconden inademen door de neus
8 seconden uitademen met getuite lippen
7 seconden wachten en vervolgens weer 4 seconden inademen

Daarnaast helpt afleiding zoeken ook heel veel. Omdat je bewust aan de benauwdheid en ademhaling denkt krijg je het vaak nog benauwder.

Hoop dat je er iets aan hebt.
Re: Benauwd
16 June 2018 19:22
Helaas, was het maar zo makkelijk, maar het 'benauwde' gevoel gaat niet zomaar weg door anders te ademen. Het zit er 24/7 en ik word er moedeloos van, ik heb al veel geprobeerd om het weg te krijgen. Ik ben nu ongeveer twee maanden bezig met HyperVennen en ik merk totaal geen verschil. Even leek het beter te gaan, maar ik zit nu alweer een paar dagen alleen maar op de bank, alleen met opstaan al word het erger. Terwijl ik niets raars of stressvols gedaan heb... duizeligheid en hoofdpijn zijn erger geworden zelfs. Ik sta nog steeds open voor meer tips dus sad smiley

Ik heb ook vaak last van blauwe nagels, maar die kunnen binnen een paar minuten al weer rozig worden (ze blijven wel altijd iets van een blauwe waas hebben). Herkent iemand dat?

Binnenkort (hopelijk snel) moet ik weer naar het ziekenhuis voor een longonderzoek. Mijn huisarts denkt nog steeds aan astma. De spirometrie die bij mij afgenomen werd bij de huisartsenpraktijk was helaas niet goed interpreteerbaar, dus ik moet er nu voor naar net ziekenhuis. Daar gaat het een beetje anders schijnt. Ik hoop zonder pufjes, daar werd ik vorige keer heel naar van!
Re: Benauwd
05 July 2018 09:57
Ik ben vorige week een weekje gestopt met HyperVen en afgelopen maandag weer begonnen. Resultaat in dat weekje is dat mijn 'benauwdheid' afnam! Nu sinds maandag neemt het weer toe... Ik word dus benauwd van het HyperVennen sad smiley. Iemand die daar ervaring mee heeft? Wat kan ik nu het beste doen? Rest van mijn klachten zijn nog niet helemaal weg...
Re: Benauwd
05 July 2018 15:35
Hallo Path,

Er zijn twee dingen die je kan doen:

1. Verminder de druk wat bij het inhouden van de adem. Dus wel volledig inademen maar zonder hoge druk te zetten. Laat het laatste rukje na eventueel maar weg.

2. Verminder het aantal trials per sessie naar bijv. 5 trials. Als dat goed blijft gaan, dan heel langzaam weer uitbouwen met elke week een trial erbij bijvoorbeeld.

Kijk eens hoe dat gaat met deze aanwijzingen. Mocht het nog niet beter gaan, mail mij dan even.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Benauwd
14 July 2018 11:43
Hoi Rob,

Ik zit met tijd nu alweer rond de 30 seconden. Ik begon met 55s, maar toen forceerde ik, ik deed het toen ook drie keer per dag. Toen ik dat niet meer deed en mijn trails verminderde, zakte ik naar 31, ik ben heel langzaam opgeklommen naar tegen de 60, waarop ik een aantal weken bleef steken. Dat gaf mij het idee even te stoppen en te kijken of ik daarna misschien weer zou stijgen. Tegen die tijd deed ik ook nog maar 1 sessie per dag vanwege de spanning in mijn keel. Nu haal ik dus nog minder diep adem voor een trail en doe ik nog maar 1 sessie van 5 trails per dag.
Dit geeft mij een vooruitgang van -25 seconden in bijna 3 maanden. Ik vraag mij af of het HyperVennen zo nog wel effect heeft? Ik ben welliswaar minder benauwd, maar al mijn andere klachten zijn niet weg of komen terug (angst, paniekaanvallen en slapende ledematen).

Groetjes, Path
Re: Benauwd
16 July 2018 00:21
Mail je verhaal/vragen even naar ons: info@hyperventilatie.info
Dan kunnen we je gericht helpen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?