[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraagje...

Gepost door Raver 
Vraagje...
17 May 2018 10:39
Hi allemaal,
Ik Ben een vrouw van 24 jaar oud..
Ik ben eind maart gestart met HyperVen, ik merk dat klachten als duizeligheid/kortademigheid al aardig wegblijven. Maar de (voor mij ergste) klacht: derealisatie, het gevoel controle te verliezen, telkens checken of het wel echt is wat ik doe en ik niet aan het dromen ben is voor mij het heftigst en hierdoor ben ik niet meer wie ik was.. Mijn score is al van gemiddeld 30 naar tegenwoordig 75 gemiddeld per sessie gegaan maar deze klacht is ongelooflijk hardnekkig, soms zelfs een rare gewaarwoording om mezelf in de spiegel aan te kijken.. Ook wordt ik iedere dag met een zenuwachtig gevoel in mn buik wakker en is mn eetlust pas in de avonduren aanwezig. Wanneer gaat dit weg? Wordt er erg angstig van en heb hiervoor zelfs oxazepam gekregen van de huisarts (welke ik niet wil gebruiken omdat het niets verhelpt, onderdrukt alleen de angst)
Hoor graag of er mensen zijn die dit ook zo heftig hebben, hoe je er vanaf bent gekomen of wanneer dit over gaat...

Dankjewel



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 14:35 door Raver.
Re: Vraagje...
17 May 2018 14:23
Hey!

Ja ik snap helemaal wat je bedoeld. Ik ben zelf 20 en heb hier ook last van..en dan heb ik ook nog eens de duizeligheid erbij die voor een tijdje weg is endan weer terug komt. En zo is dat ook bij derealisatie. Het zal op een gegeven moment beetje bij beetje gaan verdwijnen. Ik ben ook tegen medicatie! Die zal niet de oorzaken/'>oorzaak wegnemen. Wat bij mij helpt is om het boek “De kracht van nu” te lezen en natuurlijk de oefeningen blijven doen. Je staat er in iedergeval niet alleen voor, we maken allemaal hetzelfde mee en het komt goed!


Groetjes!
Re: Vraagje...
17 May 2018 15:34
Hi Raver,

Jouw beschrijving van je klachten klinkt precies als mijn verhaal. Alleen was ik al een tijdje op de goede weg boekte vooruitgang wat betreft de klachten en mijn scores waren van 50 naar ongeveer 110 sec gegaan. En toen kwam na twee maanden HyperVen ook ineens die nerveuziteit opzetten. Wist ook niet waar ik dat gevoel vandaan kreeg, alsof het me gewoon bekroop in mn lichaam. Ik ben uiteindelijk na een paar dagen naar de huisarts gegaan en die heeft (tegen haar en mijn zin in) toch maar oxazepam voorgeschreven. De klachten werden voor mij te erg om te hendelen, zelfs een glas water pakken of even douchen was te eng en kostte me teveel energie. Heel vreemd. Heb nu andere medicijnen gekregen ertegen (zeer lage dosis quetiapine/seroquel) omdat ik zsm van die oxazepam af wilde, maar wil het ook heel graag weer zonder medicijnen kunnen doen. Ook hebben ze me therapie geadviseerd en daar heeft de huisarts me dus ook naartoe gestuurd, maar die hebben altijd wachttijden dus ik heb geen idee nu waar ik het het beste zsm kan aanpakken en van die medicijnen af kan zonder die extreem nare klachten te hebben.

Ik dacht eerst dat het gewoon stressontladingen waren door mijn vooruitgang in HyperVen. Maar ik vraag me echt af of je daar echt zulke exteem nare gewaarwordingen door krijgt..

Die derealisatie heb ik ook. Alsof ik in een droom zit alsof alles een beetje nep is. Maar dit schijnt normaal te zijn. Ik heb het niet heel extreem per se, maar het is wel echt irritant. Heb het ook een tijdje minder en af en toe helemaal niet gehad in die 2 maanden dat ik vooruitgang boekte, dus er is licht aan het eind van de tunnel smiling smiley

Sinds 2,5 week doe ik even geen HyperVen meer. Ik wil het weer rustig oppakken zodra ik van de medicijnen af ben.
(Of wanneer ik, als dat echt moet, aan de AD medicijnen zit. Seroquel is volgens mij nog steeds geen echte AD medicijnen en daarmee laat je nog steeds de stress niet los en onderdruk je het nogsteeds, maar dat weet ik zelf niet precies.. @Rob weet jij dat toevallig??)

Sterkte en succes iedereen!
Re: Vraagje...
17 May 2018 19:37
Hoi Raver,

Zelf had ik in het begin van mijn therapie ook veel last van depersonalisatie/derealisatie(ik ben in januari begonnen), maar kan nu zeggen dat het 90% minder is. Begon met een score van 66 en zit nu over de 130.
Des te meer je lichaam went aan de hoge CO2 gehalte, des te meer je zuurstofopname wordt (Bohr effect). En hoe hoger je zuurstofopname wordt (in je hersens), des te minder je last hebt van derealisatie en andere dissociatie klachten.
(Bijv.: Derealisatie is een hele bekende symptoom bij acute hyperventilatie. Doordat je alle co2 uitademt tijdens een aanval kan je lichaam niet genoeg zuurstof vervoeren op celniveau, vooral naar je hersens, waardoor je die symptomen krijgt. Je mag het uitproberen, maar raad het je niet aan:p)

75 als gemiddelde is nog vrij laag. Probeer nog door te zetten en streef naar tenminste een gemiddelde van 110-120. Dan zul je zien dat het stukken beter gaat worden. En geef je lichaam de benodigde tijd, want dit is helaas niet iets wat je in een paar weken ff kan fixen.

Hoop dat je er wat aan hebt!

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?