[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Net begonnen met hyperven smiling smiley

Gepost door Darius 
Net begonnen met hyperven smiling smiley
05 June 2018 21:13
hallo allemaal,

Vandaag ben ik begonnen met het programma HyperVen. Ik heb al van af mijn 18de (meer dan een jaar) last van klachten die maar geen oorzaken/'>oorzaak hebben. Zoals duizelingen, hoofdpijn, concentratie problemen, wazig zien, slappe spieren, vaak koud hebben, benauwd hebben en gespannen gevoel op borst en longen. Ik heb al meerdere bloedtesten gehad op pfeifer, HB, vitamines, allergieën, ontstekingswaarde, voedsel intoleranties etc. Er is zelfs een MRI scan gemaakt. Er is niets bijzonders in deze onderzoeken gevonden.

Ook worden sommige klachten erger en komen er andere bij. Hierdoor ben ik erg hypochondrisch geworden en erg negatief gaan denken. Hierbij moet ik wel vertellen dat ik (redelijk) gezond leef: veel groente en fruit, bijna geen zoetigheid, veel sporten (fitness en waterpolo) en af en toe een biertje of een frietje smileys with beer

Na heel veel te hebben gelezen over chronische hyperventilatie kwam ik er achter dat bijna alle klachten overeen komen met de symptomen van chronische hyperventilatie! Daarom besloten om te beginnen met dit programma.

Er zijn een aantal klachten waar ik niet veel over kan vinden. Dit zijn:

-Vermoeid wakker worden (ook na 8 uur of meer slaap)
-Hele dag vermoeid. (in avond veel minder)
-In de ochtend een vreemd gevoel in longen, rug en nek spieren: een soort koud gevoel.

In de avond zijn deze klachten veel minder. Ik val wel goed in slaap en lig zelden uren wakker. Dit komt ook omdat ik savonds toch erg moe ben. Letterlijk moe zijn van het moe zijn. tongue sticking out smiley

mijn vraag is of er mensen zijn die dit herkennen?

Owja de eerste sessie beviel me goed! Gelijk na de eerste sessie een rustgevoel smiling smiley
Re: Net begonnen met hyperven smiling smiley
06 June 2018 09:27
Hallo Darius,

Ik denk dat jouw situatie niet heel veel verschilt van de mijne.

Wat betreft je klachten kan ik uit eigen ervaring het volgende melden:

- Ik word eigenlijk ook altijd vermoeid wakker. Dit kan er onder andere mee te maken hebben dat je onbewust toch verkeerd hebt geademd 's nachts. Heb je toevallig ook weleens een verstopte neus als je wakker wordt? Er wordt gezegd dat een ontspanningsoefening voor het slapen gaan kan helpen hiertegen. Dit brengt het lichaam in ontspannen staat vlak voor het slapen gaan.

- Ikzelf ben eigenlijk ook de hele dag vermoeid. 's avonds is dit minder inderdaad. Ik ben geen specialist, maar het lijkt er toch op dat de vermoeidheidsklachten afnemen als je 's avonds lekker ontspannen bent en geen inspanningen meer hoeft te verrichten. De chronische hyperventilatie klachten zijn bij mij sterker aanwezig als ik inspanningen moet leveren.

- Over het vreemde gevoel in de longen kan ik persoonlijk weinig zeggen, maar dit zou zomaar een gevolg kunnen zijn van een verkeerde ademhaling snachts.

Verder denk ik dat je gewoon eens een paar weken/maanden moet gaan HyperVennen.
De kans is groot dat de klachten dan een stuk minder zullen worden.

Heel veel succes.
Re: Net begonnen met hyperven smiling smiley
06 June 2018 17:11
Hoi Vicenzi,

Bedankt voor je reactie! Gelukkig ben ik niet de enige met zulke klachten, ik kan het ook goed vinden in jouw verhaal. Ik heb ook vaak in de ochtend een verstopte neus aan 1 kant! S avonds is dit meestal weg.

Wat betreft het rare en koude gevoel van mijn longen/spieren: ik sprak een fysiotherapeut en die vertelde dat als je snachts een verkeerde ademhaling hebt, je spieren van de longen kunnen verzuren (ook door de te snelle ademhaling) en daardoor een soort spierpijn geven.

Ik ga de komende tijd zeker veel HyperVennen!

Jij ook veel succes gewenst met HyperVennen! smileys with beer
Re: Net begonnen met hyperven smiling smiley
08 June 2018 09:11
Hi Darius,

Vervelend dat je die klachten al langer dan een jaar hebt, maar toch goed dat je er hulp voor gaat zoeken. Ik heb genoeg mensen om me heen gezien die namelijk veel te lang zijn doorgegaan met dat soort klachten.

Zelf kan ik ook meepraten over het vermoeid wakker worden en uberhaupt de hele dag moe zijn. Wat Vicenzi ook al zei, dat komt door het verkeerde ademen vanuit je onderbewustzijn. Zodra je lang genoeg bewust HyperVent zal je onderbewuste deze ademhaling ook overnemen en zou het veel beter moeten gaan.

Is er trouwens nog een aanleiding geweest voor je klachten of zijn deze spontaan ontstaan?

Groeten sirio
Re: Net begonnen met hyperven smiling smiley
08 June 2018 15:28
hoi sirio,

Bedankt voor je bericht!

Mijn klachten zijn ongeveer nu 1,5 jaar geleden ontstaan. Daarvoor was ik al vaker moe en had last van spanningen. Ikzelf denk dat ik chronische hyperventilatie heb ontwikkeld doordat ik veel stress heb ervaren met het halen van mijn rijbewijs. Ik ben toen 3 keer gezakt puur uit angst en zenuwen. (Met lessen ging het perfect). Dit was verdeeld over een periode van een half jaar ongeveer. Tussen elk examen 2 maanden.

Door het zakken kreeg ik veel last van angst en panniek aanvallen. Helaas heb ik toen waarschijnlijk een verkeerde ademhaling ontwikkeld. Hierdoor kreeg ik dus die klachten en ontstond weer hypochondrie en belande ik in een negatieve spieraal.

Gelukkig ben ik vrij vroeg op chronische hyperventilatie uitgekomen. Er zijn ook mensen die pas na 10 jaar er achter komen! Maar goed, de komende tijd word dus veel oefenen met HyperVen.

Iets positiefs: ik ben erg blij dat er veel mensen hier de zelfde ervaringen hebben en die ook delen! Dat geeft motivatie en brengt positieve gedachten op gang!

Groet Darius.
Re: Net begonnen met hyperven smiling smiley
28 July 2018 20:13
Hoe gaat het nu?

Meer weten over het HyperVen programma?