[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

bijna geen verschil na 3 maanden

Gepost door Saril 
bijna geen verschil na 3 maanden
29 June 2018 23:56
Hallo,

Ik ben nu ongeveer 3 maanden bezig met HyperVen. Ik merk nog altijd over het algemeen geen verschil (soms gaat het wel iets beter maar nooit een hele dag). Mijn scores stijgen ook helemaal niet, er zijn periodes geweest dat ik forceerde en dan haalde ik gemiddeld in de 80, maar omdat ik forceerde had ik heel erg last van druk in hoofd (wat ik altijd heb maar toen veel erger) en dus ben ik een week gestopt en me daarna voorgenomen om niet meer te forceren. Dit doe ik al een paar weken maar mijn gemiddelde blijft hetzelfde, het is al weken rond de 70.
Hoe komt het dat ik nog altijd geen verschil merk en dat nu ik niet meer forceer mijn scores niet willen stijgen?
Ik heb nog al een berichtje geplaatst van dat ik toen ik stopte met cannabis na 3 maanden de ellende is begonnen. Ik denk dus eerder meer dat dit gewoon permanent is door de cannabis (omdat ik er blijkbaar niet tegen kon, maar nooit eerder er iets van heb gemerkt) en dat ik helemaal geen chronische hyperventilatie heb.
Vandaag waren we iets gaan eten en aan tafel had ik het gevoel dat ik elk moment een black-out ging krijgen, en alles leek raar. Als ik naar de persoon keek waar ik bij was herkende ik die precies niet meer voor 1 seconde, alles draaide in mijn hoofd en lichaam, mijn zicht was heel hakkerig precies als ik mijn hoofd draaide leek het alsof ik precies pas wakker werd en als ik me dan weer ergens naartoe draaide had ik dit weer. Ik kon precies ook niet meer nadenken en het voelde echt alsof ik er precies niet was.
Pas toen ik vertelde dat ik mij niet goed voelde en er dus over vertelde ging het iets beter en toen ik gegeten had was het weer wat beter.
Mja ik word hier dus zo gek van, omdat ik nu al zo lang bezig ben en het nog altijd zo een ellende is elke dag.
Ik kan niet vooruit in mijn leven en ik heb echt het gevoel dat het allemaal mijn eigen schuld is. Het lijkt alsof mijn leven gewoon over is. Ik kan niks meer soms kan ik zelf niet eens wandelen zonder het gevecht tegen het gevoel dat ik elke moment ga omvallen of black-out ga krijgen. Ik ben niet meer de persoon die ik ooit was. De dokter zegt dat het gewoon in mijn hoofd zit, maar hier ben ik helemaal niks mee. Ik ben nog steeds naar de kinesist aant gaan voor ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen, dit helpt ook helemaal niks.
Dus zou HyperVen wel nog iets zijn voor mij, of is het misschien toch normaal dat ik bijna geen verschil merk?

Mvg
Re: bijna geen verschil na 3 maanden
01 July 2018 09:57
Ga naar de huisarts en 'eis' een doorverwijsbrief naar Duizeligheidscentrum in Apeldoorn.

Het kan idd hyperventilatie zijn maar ook iets anders. Heb je wel bloed laten prikken en je bloeddruk laten meten? Daarnaast zijn er een tal van oorzaken wat jouw klachten kunnen veroorzaken.

Sterkte.
Re: bijna geen verschil na 3 maanden
01 July 2018 13:16
Hallo,
Bedankt voor je reactie!
Ik heb al 2-3 bloed laten trekken en alles is iedere keer in orde, echt niks tekort en bloeddruk is ook 'perfect'. Ik ben al doorverwezen geweest naar neuroloog, daar was ook alles in orde. Daarom dat dokter zegt dat het psychosomatisch is. Ik ga ook nog afspraak maken met psycholoog, want ik weet het voor de rest ook allemaal niet meer. En ik ben van België dus duizelligheidscentrum is dan volgens mij ook geen optie.
Misschien dat er ooit nog een wonder gebeurd!
Re: bijna geen verschil na 3 maanden
12 July 2018 23:34
Hoi Saril,

Zou het kunnen dat je nog steeds je stressbron niet kwijt bent?
Want dan is het dweilen met de kraan open zeg maar.
En doe je al iets van fietsen of wandelen?
En hoe vaak doe je je oefeningen?
3x per dag 10 trials?
(Sorry als ik dingen vraag die je misschien al verteld hebt, maar ik lees zoveel verhalen van iedereen dat ik het liever een keer extra vraag.)

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: bijna geen verschil na 3 maanden
17 July 2018 12:13
Hallo Sanne,

Ik oefen meestal 2x dag en 10trials. Soms kan het zijn dat het 1x dag is als het niet anders gaat maar ik probeer altijd 2x.
Nu de laatste paar dagen wat minder omdat het naar mijn gevoel niet uitmaakt of ik oefen, want ik vind dat er nog altijd bijna geen verschil is dan toen ik net begon, sommige dagen is het zelfs veel erger. Ik ben nu op een paar weken na 4maanden bezig en omdat er dus nog bijna geen verschil is denk ik ook niet dat ik hyperventilatie heb. En wat je zegt van stressbron kan misschien wel kloppen, ik zit nu wel in een stressvolle periode. Mijn relatie gaat niet goed en ik wil in september terug naar school maar omdat ik me zo slecht nog altijd voel gaat dat waarschijnlijk niet lukken en werken lukt dan natuurlijk ook niet dus ik weet helemaal nog niet hoe dat allemaal gaat uitdraaien. Ik ga nu normaal wel naar psycholoog gaan dus misschien dat dat wel wat helpt.

Mvg
Re: bijna geen verschil na 3 maanden
18 July 2018 00:05
Als het lukt, kan je het beste 3x per dag 10 trials doen.
Of in ieder geval hier naartoe opbouwen.
Hoe minder je doet, hoe langer het duurt voor je resultaat zult merken/zien.
En die stressbron moet ook minder of weg, wil je blijvend resultaat.
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wellicht kan de psycholoog je bij dit punt helpen en helpt de HyperVen je voor je lichamelijke problemen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?