[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik begrijp het eigenlijk niet.. heb ik chv?

Gepost door Grey 
Ik begrijp het eigenlijk niet.. heb ik chv?
30 July 2018 14:14
Ik voldoe aan een groot aantal symptonen..
Ook al 2 x naar de spoed geweest en ook daar is aangetoond dat ik aan het HyperVentileren was.
Na mijn idee adem ik gewoon netjes via mijn buik. Ook met tussenpauze e.d.
Wat doe ik nog verkeerd ?
Re: Ik begrijp het eigenlijk niet.. heb ik chv?
30 July 2018 21:48
Ik heb hetzelfde als jij, ik adem ook keurig met mijn buik, door mijn neus, met tussenpauze en langere uitademing, ongeveer 8 keer per minuut (Sterker nog: ik heb logopedie gestudeerd, dus ik weet precies wat wel en niet goed is). Niets aan de hand dus. Ik heb echter gemerkt dat als ik gespannen ben, ik ineens 15-20 keer per minuut hoog inadem via mijn mond. En dat is dus waarom ik nu chronische hyperventilatie heb sad smiley iets te vaak van die stressmomenten en niet genoeg ontspan- en sportmomenten. Je hoeft dus niet per se standaard verkeerd te ademen.
Re: Ik begrijp het eigenlijk niet.. heb ik chv?
31 July 2018 10:30
Bij mij is de chronische hyperventilatie begonnen na meerdere hyperventilatie aanvallen in korte tijd, daarvoor had ik vaak maar 1 aanval per jaar.
Deze aanvallen voelde ik niet aankomen het gebeurde vooral in rust. Daarom is het vaak zo angstig omdat je het niet verwacht of doorhebt.
Met chronische hyperventilatie hetzelfde denk ik, je hebt niet door dat je zoveel/vaak ademt maar je hebt wel heel veel klachten.
Ik wilde het eerst ook maar niet geloven en dat echt dat ik wat anders mankeerde, maar je moet het ook echt accepteren dat het zo is voordat je ervan kan genezen!
Re: Ik begrijp het eigenlijk niet.. heb ik chv?
31 July 2018 22:12
Bedankt voor je reactie ! Het kan heel goed dat dit bij mij ook het geval is. Heb een hoop stress gehad de afgelopen jaren en denk ook dat het daar mee te maken heeft.

Meer weten over het HyperVen programma?