[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe snel effect en de invloed van (extra) stress op de voortgang

Gepost door Deler 
Hoe snel effect en de invloed van (extra) stress op de voortgang
01 August 2018 09:29
Hoi allemaal,

Ik ben sinds een ruime week bezig met HyperVen. Omdat al wel 10 jaar lang klachten heb (maar nooit gelinkt aan chronische hyperventilatie), ben ik wel een beetje sceptisch merk ik. Maar al mijn klachten staan op het lijstje. Verder ademde ik zo'n 20 keer per minuut (en hoog) en was mijn startwaarde 37. Ik ben er dus vrij zeker van dat chronische hyperventilatie iig een deel van mijn klachten kan verklaren.

Omdat ik al vanalles geprobeerd heb om van mijn klachten af te komen merk ik dat ik veel angst heb dat ook dit niet gaat werken. Daarom een aantal vragen aan jullie die me hopelijk wat gerust kunnen stellen:
1) Hoe lang duurde het voor je effect merkte? Ik merkte namelijk na een paar dagen oefenen dat ik wat beter sliep en me overdag helderder voelde....maar de afgelopen dagen was dat weer helemaal weg sad smiley. Mijn score is in een ruime week van 37 naar 71 gegaan.
2) Heeft stress effect op je voortgang? Ik bedoel daarmee niet je 'normale' stressniveau, maar meer de uitschieters. Ik had bijvoorbeeld zondag een enorme woordenwisseling met een familielid. Dat gaf me heel veel stress. Ik zie het niet terug in mijn score, maar voel me wel weer een stuk slechter (lichamelijk).
3) Ik twijfel of ik me moet laten testen. Ik las dat die tests vaak een beetje een strijd zijn met de betreffende artsen, en dat trek ik slecht nu. Maar mogelijk is dat oudere informatie en is dat tegenwoordig niet meer zo. Ik zou het namelijk graag zwart op wit zien. Voor mezelf, maar ook voor mijn bedrijfsarts, die nogal wantrouwend is.

Veel dank vast voor jullie hulp!
Re: Hoe snel effect en de invloed van (extra) stress op de voortgang
01 August 2018 12:23
Vervelend dat je bedrijfsarts zo wantrouwend is!
Die van mij is heel redelijk. Ze zijn er wel!

Mijn huisarts is ook begripvol, alleen moest ik haar wel echt ertoe aandringen (tot aan haar chagrijnheid aan toe) om een hyperventilatietest aan te vragen in het ziekenhuis. Toch gelukt, ik wilde het namelijk net als jij zwart op wit hebben.

En wat bleek: ik hield de test nog maar nét iets langer dan de helft van de normale duur vol. Uitstlag: diagnose chronische hyperventilatie.

Ik raad je dus sterk aan om bij de longarts een 'hyperventilatie provocatie test' te doen.
Re: Hoe snel effect en de invloed van (extra) stress op de voortgang
01 August 2018 15:26
Thanks! Ik ga maar gewoon een afspraak maken, dan zien we het wel.
Re: Hoe snel effect en de invloed van (extra) stress op de voortgang
02 August 2018 18:27
Ik heb ook nooit een test gehad. Wel veel andere onderzoeken. 2x een zeer uitgebreid bloed onderzoek. Laatste een week of 5 geleden. 2 hartfilmpjes, geluisterd naar hart en longen, satturatie gemeten en bloeddruk. Alles goed!
Zelf op de huisartsen post zeggen ze chronische hyperventilatie. Ik hoop dat ze het goed hebben ben een echte hypochonder helaas.

Meer weten over het HyperVen programma?