[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Meer mensen last van spier spasmes?

Gepost door Biblo 
Meer mensen last van spier spasmes?
27 October 2018 14:26
Hebben meer mensen last van een soort stuiptrekkingen door het doen van de oefeningen?

Ik heb ze ook als ik probeer te ontspannen, alleen trekt mn hele lichaam dan samen. Heb door die stuiptrekkingen ook vaak last van mijn net en schouders. Ik merk ook dat ik veel met opgetrokken schouders zit ...

Ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee.
Re: Meer mensen last van spier spasmes?
27 October 2018 17:15
Hoi Bilbo,

Ik heb hier idd ook erg veel last van , de gehele dag.. Ik ben er ook een beetje onzeker over, maar ik denk dat het stress ontladingen zijn.. ik ben nu even een weekje gestopt omdat het bij mij zo erg werd dat ik het gevoel had dat mijn lichaam toe was aan rust.

Ik merk ook dat ik, vaak als ik ingespannen bezig ben (vb: studeren), met opgetrokken schouders zit. Dit wordt bij mij wel steeds minder.

Groetjes Knik
Re: Meer mensen last van spier spasmes?
28 October 2018 18:37
Bedankt voor je reactie.

Zelf heb ik al 5 jaar chronische hyperventilatie en heb deze cursus destijds 6 maanden gedaan en ik kwam daardoor wel van mijn paniekaanvallen af. Helaas als rente die spastische trekken eraan overgehouden en van mijn derealisatie ben ik nooit afgekomen.

Heb sinds kort een grote stressfactor uit mijn leven geëlimineerd en woon tegenwoordig op een andere locatie met meer rust. Ga deze winter dus maar weer HyperVennen omdat ik hoop dat ik deze keer (icm veel sporten en gezond leven) wel de volledige doorbraak zal krijgen.

Tip: begin sowieso met een paar keer per week mindfullness. Er staan veel goede luistervideo's op youtube

Meer weten over het HyperVen programma?