[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Zichtbare aders

Gepost door Quintilius 
Zichtbare aders
29 June 2019 19:54
Beste allemaal,

Ik ben sinds afgelopen dinsdag gestart met HyperVen na ongeveer anderhalve maand met klachten te hebben rondgelopen. De klachten openbaarden zich na een hyperventilatie aanval, zo ongeveer anderhalve maand geleden (ik ben 26 en nog niet eerder met zoiets te maken gehad). De klachten hadden aan het begin vooral betrekking op mijn spieren, darmen, huid, druk op borst, tintelingen etc. Sinds ongeveer anderhalve week hoor en zie ik echter overal m'n hart bonzen. Ik hoor/zie m'n hart bonzen op m'n middenrif, m'n buik beweegt constant op m'n hartritme, m'n handen, vingers en benen ook. Daar komt bij dat ik sinds een week op beiden slapen een zichtbare ader heb die zichtbaar beweegt op mijn hartslag. Mijn hele hoofd schokt heen en weer op mijn hartslag. Zijn dit klachten die horen bij hyperventilatie of die jullie bekend voorkomen? Ik kan dat zo 1,2,3 niet vinden.

Ik moet hierbij opmerken dat mijn hartslag wel normaal lijkt te verlopen.

Alvast dank voor jullie antwoorden!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/06/2019 19:55 door Quintilius.
Re: Zichtbare aders
30 June 2019 08:35
Hallo Quintilius,

Dit zien we heel vaak, dat mensen na een hyperventilatie aanval zichzelf gaan controleren. Bij jou is de focus op je hartslag gevestigd. Doordat je daar zo op bent gaan letten vallen je nu allemaal dingen op die er vermoedelijk altijd al geweest zijn. Alleen lette je er nooit op. Het is lastig om van zo'n focus af te komen. Je kunt het beste al dit soort dingen negeren en aan je lichaam over laten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Als je er echt ongerust over bent, ga dan even langs je huisarts en laat je bloeddruk even meten. Ik vermoed dat die normaal zal zijn, maar even laten checken is altijd een goed idee. Al was het alleen al voor je eigen gemoedsrust.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Zichtbare aders
30 June 2019 16:05
Hoi Rob,

Bedankt voor je antwoord. Het zijn echter geen dingen die er altijd al waren en die me nu ineens opvallen. Mijn buik, middenrif, hals en hoofd trillen en bewegen gewoon op mijn hartslag en dat had ik eerst niet. Mijn aders zijn ook meer zichtbaar dan voorheen. Mijn vraag is of deze klachten kunnen passen bij chronische hyperventilatie? Daar kan ik niet zo snel een antwoord op vinden. Wat voor effect heeft chronische hyperventilatie op je aders? En kan het zijn dat door chronische hyperventilatie/stress/oververmoeidheid je aders meer zichtbaar zijn, je hart harder bonst etc?
Re: Zichtbare aders
01 July 2019 12:27
Hallo Quintilius,

Door chronische hyperventilatie zijn de bloedvaten vaak vernauwd. Dat kan leiden tot een verhoogde bloeddruk. Vandaar mijn advies om dat even te laten checken bij de huisarts. Mogelijk dat je daardoor ook deze effecten krijgt. Als de bloeddruk normaal is, zou ik me er niet verder over druk maken. chronische hyperventilatie kan een groot scala aan symptomen en klachten veroorzaken. Hartkloppingen komen ook vaak voor.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?