[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Buteyko therapie / Hyperven

Gepost door Mine 
Buteyko therapie / Hyperven
05 July 2019 11:20
Goedemorgen,

Ik ben afgelopen woensdag begonnen met HyperVen nadat ik het programma eigenlijk al heel lang geleden tegengekomen ben, maar het nogal prijzig vond. Ik ervaar al zo'n drie jaar chronische hyperventilatie klachten en heb deze in eerste instantie laten onderzoeken door huisarts. Had geregeld last van pijn op de borst, en dit uiteraard door huisarts/cardioloog laten controleren. Niets aan de hand... kreeg vervolgens ook veel last van rugklachten en benauwdheid. Het laatste jaar kreeg ik ook steeds meer spanning in mijn lichaam en was ik vaak zenuwachtig. Ik was inmiddels ook een hypochonder geworden, die alles aanmerkte in zijn lichaam.

Uiteindelijk toch maar besloten om dan HyperVen te gaan doen, waar ik veel vertrouwen in heb. In mijn zoektocht naar oplossingen ben ik ook geregeld de Buteyko methode tegengekomen. Ik vroeg me af of deze methode raakvlakken heeft met HyperVen en hoe deze methode bij jullie bekend staat.

Gr.

Mine
Re: Buteyko therapie / Hyperven
06 July 2019 08:22
Hallo Mine,

Het verschil tussen Buteyko en HyperVen is dat er van HyperVen een veel meer dwingende invloed op het ademcentrum wordt uitgeoefend. Buteyko is daardoor mijn inziens minder effectief. Het grote voordeel van HyperVen is – naast het dwingende effect – ook dat de longen bij HyperVen altijd verzadigd zijn van zuurstof, waardoor er geen tekort van die stof kan ontstaan. Dat komt weer omdat bij HyperVen de longen eerst volledig gevuld worden en dan pas de adem ingehouden, terwijl bij Buteyko eerst wordt uitgeademd en dan de inademing wordt uitgesteld.

HyperVen alleen is voldoende om ervan af te komen. Buteyko is overigens veel prijziger dan HyperVen...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?