[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Klachten verergeren

Gepost door Toto 
Klachten verergeren
02 October 2019 09:23
Dag HyperVenners!

Ik ben sinds een dag of vijf aan het HyperVennen. Daarnaast doe ik ook ademhalingsoefeningen om mijn adem wat rustiger te krijgen en me wat ontspannener te voelen. mijn eerste score was 33, en ik zit nu al op een gemiddelde van 40.
ik heb sinds jaren last van ernstige vermoeidheidsklachten. Bij puur toeval kwam ik erachter dat ik best eens last van hyperventilatie kan hebben. Ik wist altijd zeker dat ik goed ademhaal (ik zing veel) en dacht dat ik geen hyperventilatie kan hebben, totdat ik erachter kwam dat je naast goed, ook teveel adem kunt halen. toen ik bij wijze van test eens wat minder adem ging halen werden mijn klachten direct veel erger. Voor mij een bewijs dat ik hier iets te pakken heb.
Tijdens de eerste twee dagen HyperVen voelde ik me super en energiek. Zelfs niet geslapen overdag, wat voor mij echt bijzonder is. na twee dagen begon ik me langzaam een stuk beroerder te voelen tot op het punt dat ik me nu eigenlijk te slecht voel om de oefeningen te doen. Fysieke inspanning kan ik wel iets langer volhouden dan anders maar voel me verder alsof ik zware griep heb. ik ben extreem moe, het gevoel alsof ik koorts heb, heb erge hoofdpijn, een stijve nek, een naar gevoel in mijn buik, slecht eten, een harde piep in mijn oren, kan niet tegen geluiden en drukte en heb erge rugpijn die direct verergert als ik met HyperVennen begin. Ik vermoed dat het in mijn middenrif zit. Overigens wil ik benadrukken dat dit voor mij bekende klachten zijn maar dat ze nu een stuk heviger zijn geworden.
Herkennen anderen dit? Zou het een ontwenninngsreactie van mijn lichaam kunnen zijn? Ben ik te hard van stapel gelopen omdat ik naast de oefeningen ook nog op mijn ademhaling let? Ik lees op het forum wel dat mensen last kunnen krijgen van een soort stressontlading maar ik kan niet terugvinden of er ook mensen zijn die herkennen dat ze zich gewoon de hele dag super slecht en ziek voelen.... ;-)
Groetjes! Toto



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/10/2019 09:26 door HyperVen.
Re: Klachten verergeren
02 October 2019 22:17
Hey Toto!

Voor mij ook ontzettend herkenbaar, er zijn ook tal van berichten hierover op het forum te lezen. Ikzelf ben nu zo'n twee weken bezig en sinds 4 dagen heb ik ook het 'zieke' gevoel. Mijn scores zijn ook minder geworden en mijn klachten allemaal wat erger.

Ik denk dat we hier gewoon doorheen moeten en dat ons lichaam moet wennen aan de nieuwe verhoudingen zuurstof/koolstof etc. Volhouden en niet te streng voor jezelf zijn, als je een paar dagen wat minder voelt of de scores wat minder hoog zijn is totaal niet erg. De aanhouder wint!

Groetjes,
Leach
Re: Klachten verergeren
04 October 2019 18:32
Hoi Leach,

Dank voor je reactie. Het lijkt bij mij wat op te gaan knappen. Hopelijk bij jou binnenkort ook!

Groetjes, Toto
Re: Klachten verergeren
17 October 2019 13:45
Hi,

Zojuist ben ik nu 3 dagen van start gegaan met HyperVennen en ik merk wat jullie zeggen gisteren had ik echt een dag dat ik super duizelig en licht in mijn hoofd was, vandaag had ik wel een goede dag wel nog licht in me hoofd maar wel vrolijk en energieker dan eerst, natuurlijk nog niet wat het geweest is maar hoop op goede resultaten van dit.

Hebben jullie nog tips voor een starters zoals mij?

Alvast bedankt.
Re: Klachten verergeren
25 October 2019 21:48
Geachte allemaal,

Ik begon uit pure wanhoop met HyperVen en heb veel twijfels, ik probeer niet te forceren en heb ook heel slechte bloedvaten ... die wil ik niet verergeren door je adem in te houden wat ik aanvoel als druk op mijn bloedvaten. Maar dat probleem hebben jullie alvast niet ... ik heb het allemaal gehad, ook de totale instorting na het zolang mogelijk vol te houden ... tot mijn lichaam fors alarm sloeg ... nu ben ik weer aan het werk en is het 'van moetens' om rust in te bouwen ... waar eens niet werken ook mag ... ik, echt waar, heb al ongeveer 43 jaar chronische hyperventilatie ... doe me aub niet na :-) ... alles is herkenbaar ... probeer vooral te sporten en zoek ontspanning is mijn advies, zweten zonder te forceren ... makkelijk gezegd :-).
Bij mij kwamen de klachten waaronder de hevige tinnitus (permanent) ook ... als resultante van langdurige extreme stress in mijn jonge jaren en wellicht is chronische hyperventilatie genetisch gezien de geschiedenis van mijn vader, grootvader ... en ik merk het nu bij een dochter van me :-(.
Wat mij nog het meeste hielp, sinds ik het leerde kennen, is 'hartcoherentie' ... ik val er met wat geluk mee in slaap ... er zijn app's zat, ook op You Tube ... het is eenvoudig en het ontspant ... het is tevens ook door studie bewezen effectief ... zoek eventueel een therapeut die jou kan inwijden (in feite poepsimpel) ... of lees het boek "Blijven ademen" ... en ja, zoek toch ook geluk ... liefde is volgens mij nog het meest helend, een mooie en liefdevolle relatie ... want zolang je onder de stress zit blijft hyperventilatie je metgezel ...

Met vriendelijke groeten.

Meer weten over het HyperVen programma?