[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ademhalen tussen de sessies door

Gepost door Chekhov 
Ademhalen tussen de sessies door
04 June 2020 20:57
Dag allemaal,

Ik ben net begonnen met HyperVen, tot nu toe voelen de oefeningen goed (al heb ik blijkbaar een erg lage score met gemiddeld 29, als ik de scores van anderen op het Forum lees). Het lukt me redelijk goed om te ontspannen tijdens een ademhalingsoefening, maar ik ga direct weer verkeerd ademen als ik met de oefeningen stop. Hoe lukt het me om ook tussendoor, tijdens je dagelijkse activiteiten, een goede ademhaling te krijgen? Blijkbaar heb ik veel onbewuste spanning, want ik ben over het algemeen geen gestresst persoon. Wel heb ik jaren chronische stress gehad door een suïcidale partner (nu ex); in die tijd kreeg ik ook erg veel last van chronische hyperventilatie. Ik heb hierdoor veel vage klachten, voornamelijk in mijn hoofd: duizelig, doof gevoel aan een kant van mijn gezicht, spiertrekkingen, oorsuizingen, tintelingen. Ik ben ook een beetje een hypochonder (vooral nu ik in mijn eentje verantwoordelijk ben voor twee kleine kinderen) en ik word binnenkort onderzocht door de neuroloog om MS uit te sluiten. Ik hoop toch heel erg dat het door de hyperventilatie komt en dat de klachten de komende tijd minder worden. Zijn er echt mensen die de 180 halen???
Re: Ademhalen tussen de sessies door
05 June 2020 09:00
Hallo Chekhov,

Probeer om niet teveel op de ademhaling te letten buiten de HyperVen oefeningen om. Die ademhaling gaat zich vanzelf corrigeren. Er zijn inderdaad mensen die de 180 sec. halen, maar dat is geen doel of zo hoor. Het uiteindelijke maximale score is per persoon verschillend.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?