[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Scores gaan langzaam omhoog

Gepost door Still 
Scores gaan langzaam omhoog
03 April 2021 10:51
Hier nu een week of 3 bezig en doe iedere dag 2 sessies. Scores gaan langzaam omhoog gestart met 45 en nu rond de 60 met af en toe een uitschieter omhoog.

Hoe gaat het bij jullie? Merken jullie dat scores omhoog gaan (bij mij is t lijntje best grillig) en worden klachten minder?
Re: Scores gaan langzaam omhoog
09 April 2021 15:39
We lopen dan zo ongeveer gelijk met de start van het HyperVennen. Wat fijn dat je scores langzaam oplopen. Ik ben nu ook 3 weken bezig. Bij mij gaan de scores ook langzaam omhoog. Ik begon op 70, en nu zo rond de 95. Ook wordt m’n grafiek minder piekerig. Dat de scores langzaam beter worden motiveert wel vind ik. Ook heb ik steeds vaker het gevoel dat het HyperVennen helpt tegen de klachten (vooral duizeligheid) die ik op dat moment voel. Dat had ik de eerste week niet. In die zin is het fijn om te doen omdat het me tijdelijk even beter laat voelen. Ervaar jij dat ook?

Voel je verder al verschil van je klachten ?

Ik nog niet echt, al zitten er wel dagen tussen dat het ietsje beter gaat. Maar ook dagen dat m’n klachten heel heftig zijn. Ik heb heel veel last van hartkloppinging en een soort van rillerig gevoel, en heel onrustig slapen,vsteeds wakker schrikken. Dat alles had ik niet voordat ik ging HyperVennen, denk dat dat de stressontlading is waar ze het over hebben.

Hoe vind je het verder om te doen ?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2021 15:41 door Mist.
Re: Scores gaan langzaam omhoog
09 April 2021 16:44
Hallo

Jullie zijn goed bezig. En ik denk dat dat inderdaad stressontladingen of klachten verergering (meestal aan begin zo) zijn.

Ik zelf ben nu 4 maanden bezig, heb net verlengt met 2 maanden omdat mijn klachten nog niet over zijn. Ik heb ook al heeeeel lang hyperventilatie (waarvan het laatste jaar extreem) dus dat zal ook wel wat meer tijd nodig hebben.
Mijn scores zijn niet heel hoog. Ik ben begonnen op 40 en zit nu vaak tussen de 70 en 80.
Mijn hoofd klacht is vermoeidheid en onwerkelijk /afwezig gevoel, dit heb ik eigenlijk constant. Herkenbaar? Het is wel wat minder intens nu als ik vergelijk met 4 maanden geleden. Ik heb nog steeds vertrouwen in HyperVen.
Re: Scores gaan langzaam omhoog
14 April 2021 17:15
Fijn dat bij jullie de klachten ook wat minder worden!
Hier is vooral angst stuk minder en ben relaxter en rustiger. Nog wel snel moe, af en toe wat paniekerig.
Mijn scores gaan echt niet snel omhoog, maar al blij dat ik me meer mens voel
Re: Scores gaan langzaam omhoog
16 May 2021 16:53
Hoihoi, bij mij gingen in het begin de scores best snel omhoog. Maar na 12 dagen weer iets naar beneden. Ik ben nu 16 dagen bezig en merk wel dat mijn klachten wel iets verergeren.
Misschien ben ik in het begin iets te hard gegaan want ik kreeg wel iets meer last van mijn oren.Maar nu ik weet dat dit allemaal van de hyperventilatie komt ben ik er niet meer zo bang voor. Ik heb veel last van druk op mijn hoofd en achter de oren, ook een onrustig gevoel en soms rare gevoelens door mijn hoofd en lijf. Ik heb echt gedacht dat ik een tumor in mijn hoofd had. Doordat ik HyperVen heb gevonden kan ik beter omgaan met mijn klachten en weet ik dat het straks over kan gaan. En wat kijk ik daar naar uit!!
Als ik mij onrustig voel probeer ik om mijn gedachten af te leiden door te gaan wandelen of fietsen. Als ik hartkloppingen voel opkomen ga ik buikademhalingsoefeningen doen.
Voordat ik erachter kwam dat ik chronische hyperventilatie heb heb ik nooit geweten dat je hier zoveel klachten van kunt krijgen.
Jammer dat de huisartsen dit nog steeds niet erkennen.
Ik vind het super fijn dat ik via HyperVen andere ervaringen kan lezen , dan weet je dat de klachten die je hebt erbij horen en dat je hierin niet alleen staat. Dit geeft echt een stukje rust.
Succes allemaal, op naar een chronische hyperventilatie vrij leven.
Graag hoor ik hoe het jullie allemaal verder vergaat.

Meer weten over het HyperVen programma?