[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nu 2 weken bezig

Gepost door Nikki 
nu 2 weken bezig
15 May 2021 11:54
Wat ben ik blij dat ik HyperVen heb gevonden.
Nu weet ik waar dat dat rare gevoel in mijn hoofd en lijf vandaan komt.
En weet ik dat ik geen tumor in mijn hoofd hebt, geen hartklachten etc. en datv alleen geeft al een stuk rust.
Ik ben nu 2 weken bezig en het geeft mij echt houvast. Het idee dat ik van de chronische hyperventilatie af kan komen geeft al een rustgevend gevoel. Ik heb het meeste last van een drukkend gevoel in mijn hoofd, achter mijn ogen en oren.
Ik ga dit absoluut volhouden, ik zou willen dat ik al 2 mnd verder was en mijn klachten minder zijn.
Want die rare klachten die je krijgt van chronische hyperventilatie gun je niemand!
Ik heb nu 2 dagen wel weer meer klachten gehad, maar ik zorg ervoor dat ik dan bezig blijf door te fietsen, wandelen etc. als het maar afleiding geeft zodat ik er minder mee bezig ben. Helaas kun je het hier niet helemaal mee tegen houden maar alle beetjes helpen.
Kan het zijn dat je na 2 weken al iets meer klachten krijgt ? Ik hoop dat dit komt omdat mijn ademcentrum aan het resetten is.
Re: nu 2 weken bezig
26 May 2021 14:20
Hoi Nikki,

Goed dat je hieraan begonnen bent en ook de motivatie hebt gevonden. Hopelijk gaat het snel beter. Je kunt zeker in het begin veel meer klachten krijgen. Ik had na week 7 zelfs dat ik me heel veel slechter begon te voelen. Heel erg trillerig de hele dag, soort hongerklop gevoel. Niet kunnen slapen. Maar de week erna ging dat weg en langzaam werd ook de hyperventilatie beter. Ik heb veel gelezen over mensen waarbij de klachten in het begin veel erger werden. En er ook klachten bijkwamen. Het is blijkbaar nodig om uiteindelijk vooruit te komen.

Zet ‘m op!
Re: nu 2 weken bezig
26 May 2021 16:29
Dankjewel. Ja ik weet dat we hier doorheen moeten. Maar nooit gedacht dat je van chronische hyperventilatie zulke rare klachten kunt krijgen.
Ik ga ook vooral door. Mijn oordruk is gelukkig niet de hele tijd meer aanwezig maar wel dagelijks. Ik ga deze week weer voorzichtig beginnen met HyperVen. Wel doe ik nog dagelijks de oefeningen vd ademhalings therapeut. Ik heb gelezen dat de een inderdaad meer klachten kan hebben rondom het hoofd en de ander van pijn op de borst. Ook ik heb gelukkig geen last van fobieën en ga gewoon overal naar toe. Hopelijk gaat het met ons allen snel de goede kant op. Succes

Meer weten over het HyperVen programma?