[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Neem je klachten serieus!

Gepost door Mena 
Neem je klachten serieus!
15 August 2021 17:35
Hallo allemaal,

Ik wil met jullie mijn verhaal delen en ook wel waarschuwen voor de gevaren van jarenlang chronisch HyperVentileren.

Ik ben altijd een doorzetter geweest, ik hield me altijd sterk. Deze karaktereigenschap heeft ervoor gezorgd dat ik 15 jaar lang chronisch hyperventileerde en doorging met de nodige klachten. Ik negeerde in feite alle rode vlaggetjes en dacht dit de baas te zijn.
Tot de dag dat mijn lichaam crashte.
Helemaal uitgeput kreeg ik de diagnose burn out.
En wat voor één.
Ik zit nu al twee jaar thuis in herstel.
Maar er is wel heel veel schade, chronisch HyperVentileren kan na heel veel jaren ook brein schade geven. Door de hoge cortisol sterven er hersencellen af. En dit is geen lachertje. Ik kon niets meer, ik was enorm overprikkeld, kon niets verdragen , je geraakt geleidelijk aan in een isolement.
Nu ben ik op eigen initiatief begonnen met de HyperVen therapie omdat ik weet dat de bron van mijn probleem chronisch HyperVentileren is.
Het is heel zwaar, maar ik zet door.
Mensen laat het niet zo ver komen als bij mij. Neem uw chronische hyperventilatie serieus en begin op tijd met oefenen voor er verdere schade ontstaat.
Je hebt maar één lichaam, dat lichaam is heel intelligent maar niet onbreekbaar. Neem het aub voor lief als het symptomen geeft en ga niet door als een gek.

Liefs en goede moed

Meer weten over het HyperVen programma?