[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Herkenning bij hoofdklachten?

Gepost door Toringad 
Herkenning bij hoofdklachten?
02 March 2022 10:08
Hallo iedereen!

Ben zojuist begonnen met HyperVen. Zit rond de 30 seconden. Ben al sinds mijn jeugd bekend met hyperventilatie, echter vermoed ik dat het chronisch is geworden sinds een jaar of 2.

Waar ik me het meeste zorgen om maak zijn de hoofdklachten. Kriebelend gevoel over mijn hoofd, allerlei rare sensaties. Stromend gevoel in hoofd. Voor een paar seconden. Soms speelt mijn hoofdhuid mee. Jeuk en steekjes. Soms een doof gevoel bij mijn oog en wang. Heb ook al eens een aantal dagen een lamme arm gehad.

De hoofdklachten zijn sinds een jaar of 2 dagelijks aanwezig, maar variëren sterk in hevigheid. Als ik bijvoorbeeld weg ben op een stedentrip heb ik niet of nauwelijks last.

Het kan voorkomen als ik me ongemakkelijk voel of als ik rustig in de bank zit. In tijden van spanning en stress nemen de klachten duidelijk toe. Alleen blijf me er zorgen over maken en de huisarts zegt ook dat het spanningsklachten zijn.

Op dit moment onderga ik chemotherapie vanwege borstkanker. Dat is al intens genoeg. Het is recentelijk vastgesteld. Die andere klachten kan ik er eigenlijk niet bij hebben. Ik vroeg me af of iemand dit herkent?

Groetjes Emma( de username die ik koos, was per ongeluk, kon het niet meer ongedaan maken)
Re: Herkenning bij hoofdklachten?
02 March 2022 13:50
Hoi Emma,

Allereerst heel veel sterkte met de chemotherapie, ik wens je een snel en succesvol herstel!
Ik ben ook nieuw hier, heb er nu 3 sessies op zitten. Laten we hopen dat we ons over een paar weken een stuk beter voelen!

Die angst voor al die vreemde kwaaltjes maakt chronische hyperventilatie vind ik het ergste.
Ik heb ook regelmatig een steekje in mijn hoofd of een kriebel-achtig iets, en ook soms een raar gevoel achter mijn oog. Ook al weet ik dat het hoogst waarschijnlijk chronische hyperventilatie is kan ik er toch over malen.

Wat ik ook herken is dat als je afleiding hebt, zoals jij met de stedentrip, het weg is. Dan denk ik altijd maar, als het 'echt' zou zijn, dan zou ik het op die momenten ook moeten ervaren.

Groetjes Joep (geen Leonardo haha)
Re: Herkenning bij hoofdklachten?
04 March 2022 20:26
Re: Herkenning bij hoofdklachten?
11 March 2022 15:56
Bedankt voor je reactie. Ja de hyperfocus op mijn lichaam is ook om moe van te worden. Hele dagen op je pijntjes en kwaaltjes letten. Constant zo ‘wachten’ op wat je voelt.

Meer weten over het HyperVen programma?