[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Drukte en stress

Gepost door Anoniem 
Anoniem
Drukte en stress
01 February 2004 12:08
Ik kan slecht tegen drukte en heb veel last van stress. Komt dat doordat ik last heb van hyperventilatie?
HyperVen
Re: Drukte en stress
01 February 2004 12:12
Mensen die chronisch HyperVentileren kunnen inderdaad meestal slecht tegen drukte en stress. Er bestaat dus een kans dat deze klachten inderdaad het gevolg zijn van hyperventilatie. Als u hier uitsluitsel over wilt hebben, kunt u uw (huis)arts vragen om een EMG onderzoek te laten doen. Kijk op de site in de sectie medisch voor meer informatie.

Als uw klachten inderaaad te wijten zijn aan hyperventilatie is het volgende voor u van belang:

Doordat uw ademcentrum anders is ingesteld, ervaart u – vooral in dit soort situaties – heel snel de klachten. U balanceert als het ware op de rand van het alkalisch worden van het bloed. Bij de geringste vorm van stress reageert het ademcentrum meteen met overademen en wordt het bloed weer alkalisch.

Vandaar dus uw lage tolerantie op dit moment. De therapie met het programma HyperVen herstelt dit weer waardoor er weer buffers worden opgebouwd waarmee u drukte en stress weer normaal kunt opvangen. Daarom is ook de kans op terugval vrij klein.

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?