[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Klachten en medicijnen

Gepost door Anoniem 
Anoniem
Klachten en medicijnen
01 February 2004 12:17
Drie maanden geleden werd ik door een arts door verwezen naar een psychiater. De medicijnen die ik van hem moet slikken bleken in aanvang enigszins te helpen (Burspar en Cipram), maar de klachten kwamen terug. Ik moet ze nog steeds van hem slikken, met hem is trouwens geen gesprek mogelijk. Hij zegt, dat ik "Generalized Anxiety Disorder" heb en daar houdt het gesprek mee op. De klachten zijn:

1. Benauwd gevoel op de borst gaat meestal samen met diep en moeilijk ademen en vaak begint het met gapen.

2. Pijn op de borst, meestal de zelfde plek kan het ook voelen door mijn schouders te bewegen of er op te drukken, soms ook pijn in mijn rug

3. Vaak met ademen op getrokken schouders, doe yoga om ademen te verbeteren.

4. Droge keel, schrapen van keel, zuchten, gejaagd gevoel en soms bibberen, angstgevoelens.

5. Droog en raar gevoel in het bovenste gedeelte van mijn maag.

6. Word soms zo akelig dat ik duizelig word en op bed moet liggen. Mijn man houdt dan handen voor mijn mond en neus. Gaat daarna iets beter ben nog duizelig en heb tintelende benen.

7. 's-morgens bij het opstaan heb ik pijn in mijn linker borst, het is de kant waarop ik slaap.
HyperVen
Re: Klachten en medicijnen
01 February 2004 12:18
De klachten zoals u die beschrijft, evenals de beschrijving van een aantal van uw karaktereigenschappen, wijzen zeer sterk in de richting van chronische hyperventilatie (hyperventilatie). Onze inschatting, op basis van de door u verstrekte gegevens, is dat het voor 90% zeker is dat hyperventilatie de oorzaken/'>oorzaak van uw klachten is. Als u een absoluut bewijs wilt hebben, zou u een EMG onderzoek kunnen laten doen, gericht op hyperventilatie. Dat laatste is belangrijk, omdat dit type onderzoek meestal voor andere (spier)aandoeningen wordt gebruikt. Tevens zijn veel artsen onbekend met deze mogelijkheid van onderzoek.

Zie voor meer informatie over het EMG op de website in de sectie ‘medisch’.

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Patricia
Re: Klachten en medicijnen
10 February 2004 14:32
Hoi ik heb ook last van "Generalized Anxiety Disorder" oftewel paniekstoornis/Agrafobie & hyperventilatie.
Ik heb mij er eens in verdiept en ben erachter dat iedereen wat anders te zeggen heeft welke van de twee de oorzaken/'>oorzaak is en welke het gevolg. Wel ben ik erachter dat je beide moet aanpakken! De twee aandoeningen lijken er op elkaar qua klachten in ieder geval is het waar dat zodra je meer dan 2 keer per week vermijdingsgedrag vertoont of wilt vertonen je last hebt van Paniekstoornis.

Misschien een handige tip: Ik heb mij ingeschreven voor Psycho therapie via Internet : Interay en ik ga waarschijnlijk ook dit doen.
Ik vind het erg betreund dat jouw arts jouwalleen medicijnen geeft en verder niets. Ten eerste is het de bedoeling dat JIJ de situatie onder controle hebt en niet de medicijnen. Medicijnen zijn noodzakelijk als men Straatvrees begint te ontwikkelen dan krijg je deze om de situatie dragelijker te maken zodat de genezing kan beginnen. Dus bij medicijnen hoort altijd therapie., Want door de medicijnen voel je je misschien beter maar daarmee wordt niet de stoornis afgenomen zodra je stopt met deze zijn de klachten er gewoon hoor....

Voor therapie kun je bij een reguliere psychoterapeut terecht of bij www.interapy.nl. En misschien handig om HyperVen er evengoed bij te nemen dat ga ik denk ik ook doen.

Succes en sterkte.

Ps forceer niets maar probeer om toch alles te blijven doen, gaat het mis sta dan stil haal even diep adem, verzet je gedachten, meestal trekt het dan na ca 10 minuten weer weg.

Meer weten over het HyperVen programma?