[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

rusten of niet

Gepost door miszlief 
miszlief
rusten of niet
09 February 2004 21:48
Ik vraag dit aan HyperVen en aan mensen die dit lezen:

Ik ben vaak moe door de hyperventilatie.
En mijn vraag is: Is het beter dat ik dan rust hou of maakt dat eigenlijk niet uit?

Want ondanks ik snachts veel last van hyperventilatie en dus niet veel slaap werk ik nog steeds. Heb wel veel moeite om smorgens op te staan. En na het werk slapen kan ik ook niet altijd. Want dan ben ik niet meer moe.

Weet iemand wat ik het beste kan doen?
HyperVen
Re: rusten of niet
10 February 2004 14:20
De vermoeidheid is een bekend symptoom van chronische hyperventilatie. De vermoeidheid komt omdat door langdurige hyperventilatie de zuurgraad van het bloed constant te laag (alkalisch) is. In een alkalisch milieu kunnen erythrocyten (rode bloedlichaampjes) hun zuurstof niet goed afgeven aan de weefsels. Hierdoor ervaren mensen met hyperventilatie een continue gevoel van vermoeidheid en lamlendigheid. Ook zijn ze hierdoor heel snel moe. Of u dan rust houdt of niet, maakt dan niet meer uit. Het gevoel van vermoeidheid verandert daar niet door. Ook slaaptekort zien we vaak bij mensen die chronisch HyperVentileren. En dit draagt ook weer bij aan het 'overall' gevoel van vermoeidheid...! Ook is de draagkracht voor de stress van alle dag daardoor laag, hetgeen hyperventilatie weer in de hand werkt.

Heeft u al overwogen om de therapie van Drs. Snitslaar te gaan doen? Met deze therapie verlegt u de tolerantie van uw ademcentrum, waardoor het bloed een hogere zuurgraad krijgt. Hierdoor wordt de zuurstofuitwisseling van de erytrocyten met de weefsels en spieren weer genormaliseerd. Het vermoeidheidsgevoel verdwijnt hierdoor en ook uw slaapproblemen kunnen daardoor verdwijnen...

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?