[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperventilatie

Gepost door natalie 
natalie
hyperventilatie
21 April 2004 19:32
ik heb al; drie jaar hyperventilatie maar de laatste paar maanden heb ik een pijnlijk gevoel in me linkerarm en me been de enen dag meer asl de ander hoort dit er ook bij het voelt niet als spierpijn maar een zeurderig gevoel en ben elke dag duizelig alsof je staat te wiebelen in je hoofd echt erg soms zo erg dat ik niet meer kan staan bij neuroloog geweest en heb een evenwichtonderzoek gehad en hij zij alles is oke maar moet over 3 maand weerkomen en wil die weten hoe het dan is ik ben al drie jaar lang erg duizelig heb last van hypochondrie heel veel angst en word zo langzamerhand gek hoort dit nu echt bij chronische hyperv. want weet het echt niet meer ben echt bang wanbt elke dag duizelig is niet leuk ....en die pijn in me arm en been
Annelies
Re: hyperventilatie
21 April 2004 21:24
Heb je al laten onderzoeken of je hyperventilatie hebt?
Ik heb dezelfde reeks onderzoeken gehad, bij mij werd gedacht aan de ziekte van meniere.
En later aan ziekten van de darmen.
Na jaren bijna alle afdelingen van het ziekenhuis te hebben gezien gelukkig een goede psycholoog gevonden die de diagnose: chronische hyperventilatie stelde.
Nu met succes (!) bezig met de therapie en van plan om volledig te genezen!
Anita
Re: hyperventilatie
22 April 2004 07:34
Hoi Natalie,

ik heb dat ook vaak dat gevoel dat er in mijn arm wordt geknepen.
HyperVen
Re: hyperventilatie
23 April 2004 16:45
Hallo Natalie.

De klachten die je beschrijft horen inderdaad bij hyperventilatie. Maar dat kan gelukkig ook onderzocht worden (zie de site in de sectie medisch voor meer info).

De duizeligheid en de pijnen in armen en benen kunnen komen omdat door hyperventilatie de bloedvaten worden vernauwd. Doodat CO2 de bloedvatwijdte regelt, krijg je bij een tekort van deze stof in het bloed, deze klachten. Met name ook hypchondische angsten (angsten voor ziekten) hoort bij hyperventilatie. Doordat de diagnose vaak niet wordt gesteld en mensen wel voelen dat er iets mis is, maar ook de arts "niets" kan vinden, ontwikkelen mensen hypochondrische angsten. Je voelt dat er iets mis is, maar wat?????

Mijn advies is: lees de artikelen op de site goed door. Daardoor ga je begrijpen wat hyperventilatie precies is en waarom je die klachten ervaart. Tevens raad ik je aan om - als uit het onderzoek blijkt dat het inderdaad hyperventilatie is - met het programma HyperVen te gaan beginnen om van hyperventilatie af te komen.

Natalie, beterschap en weet dat hyperventilatie geen gevaarlijke ziekte is (maar wel een heel erg vervelende!)

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
natalie
Re: hyperventilatie
24 April 2004 18:40
hai anita en hoe voelt die pijn bij jouw dan ?? ik heb soms echt heel veel pijn in me linkerarm een heel erg zeurderig gevoel dat heel pijn doet hoop dat je snel terug mailt liefs natalie
Anita
Re: hyperventilatie
25 April 2004 13:18
Hoi Natalie.

Bij mij voelt dat of er de hele dag hard in mijn arm wordt geknepen. Heel vervelend maar beslist niet gevaarlijk. Het is meestal de linkerarm. Soms ook snerpende scheuten die flink steken. soms heb ik het weken niet en dan opeens is het er weer.

Sterkte ermee

Meer weten over het HyperVen programma?