[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Angst en paniek

Gepost door Jenny 
Jenny
Angst en paniek
16 May 2004 19:13
Af en toe verschijnen er op deze site vragen en /of verhalen van mensen waarbij ik dan denk dat zij erg te kampen hebben met angsten. De recente oproepjes van Lily en ook Suzan waren voor mij aanleiding jullie hier te wijzen op een stichting.
Het gaat om HyperVen Fobie Vrienden.
Waarom meld ik dit. Zij zijn 24-uur bereikbaar, 7 dagen in de week. Zij hebben een zgn. panieklijn. (Tel. 0900 61 61 611)
Aangezien paniekaanvallen en hyperventilatie-aanvallen tegenwoordig onder een en dezelfde noemer vallen dacht ik dat het wellicht voor een aantal mensen fijn zou zijn deze telefoonlijn te kennen.
De stichting zet zich in voor mensen die lijden onder angststoornissen en depressieve klachten, fobieën, paniekstoornissen, dwangklachten enz.
Zij hebben telefoonnummers voor:
-informatie, steun en advies
-de genoemde panieklijn
-een medicijnlijn (begeleiding )
-en een psychologische adviesdienst.

Zij geven een bulletin uit die alleraardigst is om te lezen. Je kunt een informatieboekje aanvragen. 02525 18689 op werkdagen van 9.00 -17.00
Wel weet ik dat zij niet op de hoogte zijn van het HyperVenprogramma. Ik weet ook niet of het ARC hen kent.
Maar ik ben een tijdje donateur geweest en vond het een zeer gedegen stichting.
Annelies
Re: Angst en paniek
16 May 2004 22:44
[www.npcf.nl]
vond ik nav het berichtje van Jenny
misschien ook interessant?
HyperVen
Re: Angst en paniek
17 May 2004 19:45
Jenny bedankt!

Ik ga zeker contact met ze opnemen om te kijken of we de krachten misschien kunnen bundelen!

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Annelies
Re: Angst en paniek
17 May 2004 22:47
Ik ben niet echt onder de indruk van de informatie nu ik het gelezen heb.
Een beetje hypochondrische hyperventilatie-er kan niet uit de voeten met al die symptomen.
Krijgt gelijk overal last van.
Maar ja, dat is mijn bescheiden mening.
Ik ben juist zo blij met de informatie over sec. de aandoening hyperventilatie. Al bestaat die officieel niet en is het een angststoornis volgens de deskundigen.
Jenny
Re: Angst en paniek
18 May 2004 10:05
Hoi Annelies.

Het vinden van de Fobiestichting heeft mij in eerste instantie ook niet verder geholpen.
Het kwam op mijn weg.
Wel leerde het mij het een en ander over paniekgevoelens. En waarom ik er toch mensen op wilde wijzen was i.v.m. met name die panieklijn.
Ik weet niet of jij paniekaanvallen hebt gehad maar wellicht is het voor mensen onder ons fijn om ieder moment terug te kunnen vallen op...
Verder is het mogelijk om vrijblijvend eens met een psychotherapeut te praten.
Ik ben destijds door mijn huisarts verwezen naar eerste lijnspsychologie. Achteraf begreep ik dat ik daar helemaal niet zo lang had moeten zitten.
Bij die stichting legden ze me uit, tijdens een gesprekje via de telefoon, dat ik eventueel meer zou kunnen hebben aan gedrags- en/of cognitieve therapie bij een psychotherapeut.
Verder heb ik op een gegeven moment getwijfeld of ik misschien tóch maar medicijnen zou gaan proberen. Dankzij overleg heb ik gelukkig toch besloten het niet te doen.
Wel is het zo, dat ook deze stichting niet goed op de hoogte is van de gevolgen van chronische hyperventilatie zoals hier door het ARC besproken. Maar ik hoop dat mede n.a.v. de vragen die her en der gesteld worden op het forum over de lichte tegenwerking van instanties en de onwetendheid over de therapie het Rob lukt ook hen te informeren. Misschien kunnen ze zo ver krijgen eens een stukje te publiceren in hun bulletin.
Het is zeker een goedbedoelende groep mensen .
En weet je, ik lees toch af en toe wel eens tussen de regels door dat er bij een aantal mensen meer speelt dan alleen chronische hyperventilatie. Het zou zonde zijn als de ademtherapie alleen niet afdoende zou zijn.
Een ieder moet maar kijken wat hij/zij ermee kan.

Greets
Annelies
Re: Angst en paniek
20 May 2004 12:37
Hoi Jenny,
Ik snap je verhaal. En je hebt gelijk. De informatie en de oplossing van ARC zou veel breder bekend moeten worden vind ik.
Paniekaanvallen zijn me bekend, zij waren de aanleiding om me te melden bij mijn huisarts (na jarenlang vage klachten en ziekenhuisbezoeken), ik werd doorverwezen naar een goede psycholoog die hyperventilatie diagnosticeerde. Daarvoor ben ik hem heel dankbaar.
Desondanks heeft het nog twee jaar geduurd voordat ik HyperVen had gevonden.
Groeten,
Annelies

Meer weten over het HyperVen programma?