[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

snap er niks van???

Gepost door mercel 
mercel
snap er niks van???
25 May 2004 11:50
ik heb ook altijd last van slijm in mijn keel en ik schraap mijn keel dus veel maar nu heb ik zo een soort wit bultje in mijn keel itten heel klein maar is dit normaal of is er iets ergs aan de hand. en kan ik niks doen aan die paniek aanvallen ik heb ze vooral als ik s avonds op de bank tv lig te kijken ik weet dan echt niet meer wat iik moet doen van gekkigheid soms.vaak gaan de woorden dood enzo door mijn hoofd zou dit kunnen komen omdat ik een paar vrienden heb verloren vorig jaar.ik heb er toen met niemand over gepraat ofzo kan dit het zijn. en gaan deze verschijnselen weg als ik het programma HyperVen gebruik . ik weet het soms gewoon echt niet meer zo kan ik ook niks fatsoenlijk gaan doen en ik ben niet iemand die ergens bang voor word dus ik snap er niks van . kan iemand mij verzekeren dat er niks aan de hand is niks ernstigs dat is alles wat ik nodig heb
Anita
Re: snap er niks van???
25 May 2004 13:39
Hoi Mercel,

Ik kan je niet verzekeren dat er niks aan de hand is maar zo te horen aan je verhaal gaat het echt om hyperventilatie hoor. Als je zeker wilt weten dat je niks ernstigs mankeert laat je dan goed onderzoeken.

Maak gewoon een lijstje (bij de meeste hyperventilatie'ers is dat een grote lijst) met de dingen die je denkt te hebben en ga daarmee naar een dokter. Laat je niet wegwimpelen maar sta op verder onderzoek al is het maar om je angst weg te nemen.

Laat verder een hyperventilatie onderzoek doen (zie op deze site) zodat je dat ook meteen weet.

Als je blijft malen over dingen die je denkt te kunnen mankeren maak je jezelf alleen maar gestresst.

en bij een paniekaanval heb je het gevoel dood te gaan of gek te worden of te stikken. Dat je daar aan denkt is dus niet zo gek. Laat het gewoon over je heen komen of neem anders iets kalmerends. Je zult zien dat die nare gevoelens dan weg gaan.

En verder misschien nog een tip: lees eens een boek over hyperventilatie, paniek en angst. Een goede is "ik word ineens zo raar" van Michel Robourgh. Bij bol.com kun je hem wel vinden.

En lees de artikelen op deze site ook goed door.
monique
Re: snap er niks van???
25 May 2004 14:40
hoi merel,
ik las je berichtje en wil ff weten of je ook koorts hebt en keelpijn, maak je niet bang voor je bultje en neem inderdaad ff wat kalmerends in, ga naar je dokter. de assistente weet hoe ze met ons soort mensen om moet gaan.ik ben zelf doktersassistente ( kon allen niet zomaar geholpen worden, ademen moet je weer leren goed te doen)ga niet zitten prutsen met andere medicijnen, je huisarts weet dit beter. [:](Y)[/:]monique

Meer weten over het HyperVen programma?