[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

onzeker

Gepost door cindy 
cindy
onzeker
01 June 2004 20:20
Hallo,

Ik weet sinds 3 maanden dat ik last heb van hyperventilatie. Ik volg fysio, waarbij we ook heel veel praten; wie ik ben, hoe ik in het leven sta, wat ik goed doe, wat anders kan etc. Deze gesprekken luchten erg op.
Het probleem is alleen dat ik door de hyperventilatie steeds meer onzeker wordt. Ik ben snel nerveus, heb snel hartkloppingen om de stomste dingen. Ben bang dat mensen me raar vinden etc. Ondanks alle klachten ben ik altijd gewoon aan het werk gebleven, het gaf me toch een vorm van afleiding.
Ik weet van mezelf dat stress een oorzaken/'>oorzaak is van de hyperventilatie, maar de onzekerheid over mezelf groeit met de dag. Ik haat mezelf omdat m'n lijf zo raar reageerd. Als ik een vergadering heb en daar het woord moet doen, gieren de zenuwen door mijn lijf. Dit had ik eerder nooit. Het is alsof ik mezelf niet herken!
Gelukkig heb ik door deze site veel klachten herkend bij mezelf en dat lucht gelukkig al op. Toch gaat het erg up en down. Ik heb ook goede weken gehad waarbij ik dacht dat alles over was, helaas dat is dus niet zo. Op het moment functioneer ik naar de buitenwereld "gewoon", maar van binnen schreeuwt m'n lijf.

Veel angst en onzekerheid dus, is deze groeiende onzekerheid bij meer mensen een verschijnsel?

Ellen uit het Gooi
Re: onzeker
01 June 2004 21:30
Hai Cindy,

Voor mij is die groeiende onzekerheid zeker herkenbaar.
Ik vertrouwde mijn lijf ook niet meer. Het liet me dingen voelen die ik helemaal niet kende en ook nog op volstrekt vreemde momenten. Plotseling hartkloppingen, als ik bijvoorbeeld rustig op de bank zat. Ineens gierende zenuwen als ik lekker bij mijn moeder een bakkie zat te drinken. Ik werd steeds onzekerder en ik ging steeds minder dingen doen in de hoop dat al die verschijnselen dan toch echt wegbleven, maar helaas het gevolg was dat ik fobisch werd en nog steeds al die klachten had.

Ik ben nu 2 maanden bezig met het HyperVen programma en mijn lichaam begint weer een beetje als vanouds te voelen, alleen die onzekerheid...................die blijft misschien nog wel even, want ik ben, zoals ik dat zie, jaren door mijn lijf in de maling genomen. Als ik me nu weer naar buiten waag, dan check ik mijn lijf om te kijken of die nog op die situatie reageert, dat doet ie niet meer, maar.................ik blijf wel checken. [:]grinning smiley[/:]

Ik raad je echt aan om het HyperVen programma naast de fysio te volgen. Het is wel een zwaar programma, 2x per dag ongeveer een 1/2 uur. (Hangt er vanaf hoelang je je adem in kan houden), maar je leert weer op je lichaam te vertrouwen, want de chronische hyperventilatie wordt daarmee opgelost.

Heel veel succes
Ellen

karin
Re: onzeker
02 June 2004 08:08
Hoi Cindy,
ik herken het ook die onzekerheid, niet het gevoel hebben dat je op je lichaam aan kan en voor de meest stomme situaties in de stress raken (had ik zaterdag nog omdat er een ambulance door de stad reed [:]moody smiley[/:] ).

Ik word er ook helemaal gek van, probeer wel nog zo veel mogelijk te doen maar als het niet gaat dan gaat het niet en houdt het even op.

Ellen, veel mensen hier gebruiken HyperVen, wat houdt het programma precies in? En wanneer je hyperventilatie hebt kun je er dan altijd mee beginnen??

Groetjes Karin
Niels
Re: onzeker
02 June 2004 09:30
Hoi Karin

Als vast is gesteld, dat je last hebt van hyperventilatie, dan kan je gewoon beginnen met HyperVen. Als je wil weten wat HyperVen precies inhoud, dan moet je even op de site kijken, want ik vind het moeilijk om het goed uit te leggen.

Groeten Niels
Cindy
Re: onzeker
03 June 2004 20:03
Hallo Ellen en Karin,

Bedankt voor jullie reactie op mijn mail.
Het geeft steun te weten dat ik niet de enige ben die deze gevoelens heeft en dat het toch ook bij de hyperventilatie hoort.
Ik zie het nog even aan, maar misschien is HyperVen toch ook wel wat voor mij.

Ik denk zelf dat je karakter ook een rol speelt in het ontwikkelen van hyperventilatie: perfect willen zijn en alles goed moeten doen, vooral het "moeten" speelt in mijn leven een grote rol.
Ik moet altijd heel veel van mezelf. Dit kostte veel energie.
Door een acute aanval van hyperventilatie heeft mijn lichaam aangeven dat het zo niet verder kon.
Dat was erg beangstigend, ik dacht dat ik een hartaanval kreeg! Kwam ook in het ziekenhuis terecht, heb allerlei onderzoeken gehad bij een cardioloog (holteronderzoek= 24 uurs kastje en hartecho). Alle onderzoeken waren prima, dus dat moet ook een geruststelling zijn. Daarna kreeg ik pas last van allerlei klachten die blijkbaar bij de chronische hyperventilatie horen. Ook ontzettend veel angstgevoelens en hartkloppingen die ineens opkomen, inderdaad als je bijvoorbeeld rustig op de bank zit!
Ook duizeligheid en een onwerkelijk gevoel, concentratieproblemen zijn veel aanwezig.
De afgelopen dagen gaat het weer beter en ben opgewekt.

Ik probeer nu ook mijn levenstijl enigszins te veranderen en meer rust en tijd voor mezelf te nemen. Ik heb me voorgenomen niet bang te zijn voor wat er misschien gaat komen, dag voor dag te genieten van het leven en ik zie wel wat er op mijn pad komt.
Ik weet wel dat het enorm oplucht om op deze site je hart te kunnen luchten en te lezen hoe anderen zich voelen en jezelf hierin te herkennen.

Nogmaals bedankt voor de reacties en iedereen succes om hyperventilatie de baas te worden!

groetjes CINDY

monique
Re: onzeker
07 June 2004 19:38
hallo cindy, wacht niet te lang met de HyperVen want je klachten kunnen erger worden en chronisch. vertrouwen moet groeien zeggen ze, nu start daar dan vandaag mee meisje. want ook ik ben al jaren bezig naar een methode om van dat ongelukkige lichaam af te komen en wat energie te krijgen en blije gevoelens te creeren. en volgens mij ben ik nu op de goede weg. gr.[:](Y)[/:]monique

Meer weten over het HyperVen programma?