[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Eens hv, altijd hv?

Gepost door PPG 
PPG
Eens hv, altijd hv?
22 July 2004 18:36
Hallo,

Ik lees dit forum al enige tijd. Ik heb sinds kort ook last van hyperventilatie-aanvallen. Ik lees er veel over en begrijp hetsteeds beter. Ik herken mijn hyperventilatie-aanvallen en ben nu minder angstig dan in het begin (minder angstig betekent helaas niet helemaal niet (meer) angstig [:]sad smiley[/:]). Ik vind vind ik het ook fijn om te lezen dat er hier meer mensen zijn met deze probleem. Wat ik me wel afvraag, na het lezen van jullie berichten, hyperventilatie is toch wel iets waar je van af kunt komen, of blijf je je er je hele leven last van houden? Ik weet dat HyperVen-therapie er is, sporten schijnt ook te helpen om zo je conditie te verbeteren (heb de laatste tijd iets minder lichaamsbeweging gehad dan normaal)....nog andere tips? Verder heb ik nog niemand 'horen' zeggen er helemaal van af te zijn (wel dat de klachten verminderen door een therapie oid te volgen). Zijn er ook mensen die er (voorgoed) vanaf komen? [:]moody smiley[/:]

Groeten,

PPG
Ellen uit het Gooi
Re: Eens hv, altijd hv?
22 July 2004 20:57
Hoi PPG,

Ik heb hyperventilatie gehad in de ergste vorm, zodat ik daar ook nog eens een paniekstoornis overeen kreeg en straatvrees. Dit kwam vooral door het onbegrip over hyperventilatie. Ach stel je niet aan gaat vanzelf over, maar zoals je op de site leest: Het gaat niet vanzelf over, want je ademcentrum is verkeerd ingesteld dus daar moet je wat aan doen. Ik heb het 12 jaar gehad en echt alles geprobeerd, fysiotherapie, manuele therapie, straatvreestherapie, accupunctuur, gewone ademhalingstherapie etc. etc. alles hielp maar even.
Nu ben ik 3,5 maand geleden met HyperVen begonnen en mijn klachten zijn nu al met 80% verminderd. Ik moet nog een stukje verder oefenen en mijn zelfvertrouwen moet nog verder uitgroeien maar ik weet zeker dat ik zodirect hyperventilatie af ben. YOEPIEEEEEEEEEE.

Dus ik ben er van overtuigd dat je ervan af kan komen. Je moet alleen wel de goede therapie hebben. Helaas bestaat HyperVen pas 1,5 jaar en ik kwam er 3,5 maand geleden achter dat het bestond, dus dat is Pech voor mij, maar Winst voor jou, want jij hoeft niet meer te zoeken en te hopen dat er iets bestaat tegen hyperventilatie.

Ik hoop dat er nog meer mensen jou schrijven, want ik kan me voorstellen dat je het wilt horen van diegene die de therapie al hebben afgerond. Ik weet niet of zij nog op dit forum komen, want het lijkt me dat als je ervan af bent, je ook niet echt meer op deze site gaat surfen.

O ja en een tip van mij is: HyperVentileren ga je niet zomaar, daar is altijd wel een stress-oorzaken/'>oorzaak voor te vinden als je die bij jezelf onderkent, dan kan je niet meer in die valkuil stappen.

Heel veel succes
Groetjes van Ellen
PPG
Re: Eens hv, altijd hv?
23 July 2004 10:50
Hoi Ellen,

Bedankt voor je uitgebreide reactie. Fijn om te horen dat de HyperVen-therapie zo goed helpt! Het probleem bij mij is nu ook dat ik fobieën begin te krijgen voor (benauwde) ruimtes waar veel mensen zijn (treinen, bioscopen, etc.). Het is nog niet heel extreem, maar ik ben bang dat het steeds erger gaat worden. (Je kan jezelf ook helemaal 'gek' denken hè? [:]sad smiley[/:]). Bij mij is stress de oorzaken/'>oorzaak. Ik ben altijd gevoelig geweest voor stress, maar het heeft zich nog nooit zo extreem geuit. Maar goed dat ik het nu ondervind, want dat is iets waar ik aan kan gaan werken. Ik hoop dat er nog meer mensen reageren waarbij hyperventilatie (bijna) verdwenen is. Maar goed, de kans is idd groot dat mensen die geen last meer hebben ook niet meer op dit forum zitten. [:]grinning smiley[/:]

Groeten,
PPG
HyperVen
Re: Eens hv, altijd hv?
23 July 2004 17:38
Hallo PPG,

Inderdaad hebben mensen die genezen zijn meestal niet meer de behoefte om te reageren. En dat is jammer want het stimuleert anderen om er ook voor te gaan. Daarnaast zijn we nog maar relatief kort bezig, en komen er gelukkig steeds meer mensen met ervaring. Dus hopelijk zal het in de toelkomst wel beter worden.

Dat fobieën zich ontwikkelen is typerend voor hyperventilatie. Het wordt veroorzaken/'>oorzaakt door dat het vertrouwen in eigen kunnen en lichaam ernstig wordt verminderd door de klachten van hyperventilatie. Daarnaast krijgen de hersenen bij hyperventilatie ook minder bloedtoevoer waardoor we ook mentaal minder sterk worden. Al die zaken werken het ontwikkelen van fobieën in de hand. Gelukkig als je het weet en je er tegen kunt wapenen. Veel mensen (waaronder ikzelf) hadden die kennis niet en lopen daarom jaren lang met steeds groter wordende angsten en fobieën.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?