[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

herkenning!!

Gepost door nietje 
nietje
herkenning!!
10 August 2004 15:50
Hallo allemaal,

na een jaar tobben met lichamelijke klachten en daardoor naar de hartbewaking, gastroscopie (inderdaad gastritis), fysio, manueel therapreut en nu cesartherapie en psych, wordt mij eindelijk sinds een paar weken steeds duidelijker dat mijn klachten grotendeels worden veroorzaken/'>oorzaakt door (C?)hyperventilatie !
Ik maak uit de behandelwijze van de Cesar en psych dat zij beiden (onafhankelijk van elkaar) ook op dit spoor zitten. Bij cesar zijn we volop bezig met ontspanning en ademhaling. De psych heeft me nu een oefening meegegeven om hyperventilatie op te wekken, te ervaren wat er gebeurt om het vervolgens weer onder controle te krijgen.

Diverse artsen/peuten hebben al reeds lang aangegeven dat zij dachten aan hyperventilatie, maar ik wilde daar zelf niet aan; ik had het beeld van een hysterisch puffend vriendinnetje van 30 jaar geleden op het netvlies --> zo is het bij mij dus niet! Wel heel goed dat ik nu uiteindelijk zelf tot de conclusie kom dat het hyperventilatie kan zijn.
Inmiddels ben ik al in het stadium dat ik zelf merk dat mijn ademhaling, m.n. tijdens het praten, volledig in de knoop komt. Helaas lukt het me nog niet om het goed onder controle te krijgen, maar herkenning is in ieder geval een begin... toch?

Doordat ik, net als vele anderen, ook last heb van ondefinieerbare angstaanvallen, waarvan ik mij nu afvraag of dit door de hyperventilatie komt of niet, ben ik 2 weken geleden begonnen met AD medicijnen. Daardoor ook op een website voor AD medicijnen terecht gekomen, waarin ik ook meeklets in een forum. Ik heb echter nu het gevoel nog veel meer herkenning te vinden in dit forum. Hoe lastig hyperventilatie ook kan zijn en hoe moeilijk het kan zijn er mee om te gaan; ik ben toch een beetje opgelucht dat ik misschien een oorzaken/'>oorzaak (en oplossing?) heb gevonden mbt de oorzaken/'>oorzaak van mijn problemen.

Misschien nu wel een beetje twijfelachtig dat ik met AD medicijnen begonnen ben. Ik ben zeker geen voorstander van pillen slikken, maar ik ben nu net door de eerste afgrijselijke bijwerkingen heen. Ik ga dus voorlopig toch maar even door met de AD medicijnen. In combinatie met de cesartherapie, de psych en natuurlijk de huisarts moet er toch een oplossing zijn!
Zou het HyperVen programma ook iets voor mij zijn?

Dank je voor het lezen van dit, eigenlijk alweer ellenlange, verhaal! Uiteraard ben ik benieuwd naar reacties.

Nietje
HyperVen
Re: herkenning!!
10 August 2004 16:16
Hallo Nietje,

Ik denk dat HyperVen zeker iets is. De anti-depressiva kunnen ook goed werken, ALS je inderdaad last hebt van depressie. Overigens kunnen de effecten van AD medicijnen zeer heftig zijn, zeker in het begin zoals je zelf al aangaf. Combineren van HyperVen en AD medicijnen is geen probleem. Als chronische hyperventilatie in het spel is, zullen de AD medicijnen wel de deprssie behandelen, maar je zult toch klachten blijven houden door de foutieve instelling van het ademcentrum. Mijn advies is combineer de twee om zeker te stellen dat je beter wordt. Zeker nu je toch al door de aanloopproblemen van de AD medicijnen heen bent...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
nietje
Re: herkenning!!
10 August 2004 17:10
Rob,
dank voor je reactie; ik ga het morgen even met de cesartherapeut overleggen. Misschien kent hij HyperVen. Ik voel er wel wat voor!
Overigens denk ik zelf dat ik niet depressief ben; de AD medicijnen was ook meer bedoeld om de 'scherpe kantjes' van de angstaanvallen eraf te krijgen. Moet volgende week ook weer naar de huisarts; zal het ook aan haar voorleggen.

nietje
kajomidy
Re: herkenning!!
10 August 2004 17:53
Hoi nietje,ik slik ook ad sinds 8 dagen(fevarin 100mg)en ik moet ook zeggen dat de ergste aanvallen voorbij zijn,waar ik heel erg blij mee ben.Ik kon echt niet meer normaal functioneren,had jij dat ook?

groetjes van mij.
nietje
Re: herkenning!!
10 August 2004 18:09
hoi, hoi,

ik slik paroxetine, aanvankelijk 20 mg, maar door de bijwerkingen terug gegaan naar 10 mg. Ik vond het inderdaad ook vreselijk en ben me helemaal kapot geschrokken. Een in dit vervband lastige karakter eigenschap van mij is dat ik alles in mijn leventje erg goed onder controle wil houden. Die controle ontglipte me dus volledig (nog erger dan bij een aanval voor de AD medicijnen). Niet fijn zal ik maar zeggen en da's heeeel zacht uitgedrukt.
Ik loop al in de ziektewet, maar was weer max 3 uur per dag op therapeutische basis aan de gang. Vanwege de bijwerkingen heb ik dat weer een paar dagen gestopt --> kon dus ook niet normaal functioneren. Ik zou het weekend alleen thuis zijn en durfde dat absoluut niet. Heb gelukkig gezelschap kunnen regelen; met dank aan een lief zussie!

Na de 1e heftige bijwerkingen heb ik 3x een dag ook oxazepam geslikt; dat werkte goed, maar ik ben nogal huiverig voor dit middel ivm verslaving. Nu gaat het zonder oxazepam, maar moet ik eigenlijk de dosis paroxetine weer gaan verhogen. Durf ik nog niet goed...
Ze zeggen dat je bij elke verhoging van de dosis weer kans hebt op bijwerkingen.

groetjes, Anita
kajomidy
Re: herkenning!!
10 August 2004 19:56
Hoi anita,ja de bijwerkingen zijn niet fijn,maar als je wilt mag je mij toe voegen aan je msn?als je die hebt?,mijn verhaal is te lang om hier allemaal op te schrijven,en ik wil je graag alles vertellen sinds ik hyperventilatie klachten kreeg,nu bijna 12 jaar geleden.

trouwjurk@hotmail.com

ik ga over 3 weken trouwen vandaar trouwjurk[:]smiling smiley[/:]

groetjes karin
nietje
Re: herkenning!!
11 August 2004 09:36
Hoi Karin,

wat gaaf dat je over een paar weken gaat trouwen. Toch een hoogtepunt in je leven vindt je niet! Ik ben zelf inmiddels alweer bijna 11 jaar getrouwd (wat gaat dat hard!) maar kan het mij herinneren als de dag van gisteren.

Ik ben niet zo thuis is MSN-nen enzo; mailen en internetten lukt nog net, maar veel verder gaat mijn zicht op de digitale snelweg niet.
Ik ben wel via diverse mail adressen te bereiken:
via.vertica@worldonline.nl
m.r.ahendriks@freeler.nl
robhendriks661@hotmail.com

Ik wil graag je verhaal lezen!

groetjes, Nietje

Meer weten over het HyperVen programma?