[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

kriebelende maag en long???

Gepost door suzanne 
suzanne
kriebelende maag en long???
30 September 2004 16:36
hallo mensen , klinkt iemand het volgende bekend in de oren: ik heb heel erg vaak last van mijn maag als ik erop druk enzo dan voelt het pijnlijk en gespannen. ik heb nu al een paar dagen een kriebelig gevoel in me maag, net alsof ik er jeuk heb! het is heel vaag ik weet het maar ik word er gek van!!! ik wil krabben maar dat lukt dus niet he[:]winking smiley[/:]
ook heb ik dat gevoel in me rechterlong, nouja op die plek in ieder geval. echt vaag hoor en ook tintelende voeten.. de rest van me klachten weten jullie wel want die staan ook al op de site (vqaste bezoeker)
kan iemand me geruststellen?
mijn dokter heeft oevrigens wel naar mijn longen geluisterd en kon niets vinden
liefs suus
suzanne
Re: kriebelende maag en long???
30 September 2004 16:37
oja als ik inadem kraakt er ook altijd wat, mn nek? en als ik mijn armen naar achter duw kraakt mijn rug ook
zo irri he dat je zoveel klachten kunt hebben je wordt er echt onzeker van
xxx
suzanne
Re: kriebelende maag en long???
30 September 2004 17:24
ik ben gewoon bang voor een klaplong, dat heb ik dus nu weer in me hoofd gehaald..
Dennis
Re: kriebelende maag en long???
01 October 2004 10:47
suzanne,

Je hebt in ieder geval geen klaplong, want dan had de dokter dat kunnen horen tijdens het onderzoek. Het hoort bij de klachten van hyperventilatie lijkt me. Dat van de maag herken ik ook. Heb er vooral last van als ik een tijdje sta, als ik dan op de maag druk dan is het vaak pijnlijk.

groeten,
DEnnis
anoniem
Re: kriebelende maag en long???
01 October 2004 16:10
ik heb juist vaak een opgezette maag heele rg opgeblazen
mariska
Re: kriebelende maag en long???
04 October 2004 12:00
Hallo allemaal,
Ik heb al een aantal jaren vage klachten, maar sinds 2 jaar weet ik dat ik hyperventilatie heb. Het begon bij mij met buikpijn (opgeblazen gevoel) en zo kwamen er steeds meer klachten bij. Op een gegeven moment waren de klachten zo erg dat ik de deur bijna niet meer uit kwam vanwege de aanvallen. De huisarts heeft me doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een maagonderzoek, echo en een urine test, alles in orde maar de pijn in mijn buik/maag bleef, hij dacht dat het stress was. Ik voelde mij steeds onzekerder worden die pijn moet toch ergens vandaan komen.Toen heb ik een mevrouw ontmoet die vertelde mij dat ik verkeerd ademde (via mijn borst) en veel te druk was en heb ademhalingsoefeningen gedaan. Na een paar weken merkte ik al verschil ik durfde weer alleen in de auto en naar de supermarkt, ongeveer een half jaar later was ik zo goed als van mijn klachten af, en probeerde de draad weer een beetje op te pakken, tot dat ik 2 maand geleden weer een aanval kreeg, sinds die tijd staat mijn leven weer een beetje op de kop, ik ga wel alleen in de auto weg al kost mij dat ook ontzettend veel energie, ben ook heel gauw moe, als ik de trap op loop klopt mijn hart in mijn keel als ik boven ben en krijg het soms benauwd. Ik gebruik geen medicijnen omdat ik wil proberen er zo vanaf te komen, heb er overigens wel over na gedacht.
Wie heeft er nog meer vaak last van buik/maagklachten en wat doen jullie er aan?
Kan hyperventilatie ook erfelijk zijn?

Groetjes
ans K
Re: kriebelende maag en long???
04 October 2004 22:40
mariska ik kan het gevoel wat je hebt hoor ik heb ook hyperventilatie al jaren en heb ook last van mij maag niet steeds hoor maar heb wel al 2 keer een maagonderzoek gehad en ook zenuwen zeiden ze . ik neem meestal homeopatische middelen dan voor de maag.
ik weet niet of het erfelijk is mijn moeder is wel erg zenuwachtig. ben wel benieuwd of het erfelijk is. Ik probeer ook auto te rijden durf het wel als iemand er naast zit die kan rijden of in het dorp bij ons
gr
mariska
Re: kriebelende maag en long???
05 October 2004 09:38
Ans dank je voor je reactie
Welk homeopatische middel gebruik je precies, ik heb wel eens gehoord dat medicijnen verslavend zijn, is dit met homeopatische middelen ook zo?
Alvast bedankt

ans K
Re: kriebelende maag en long???
05 October 2004 14:09
hoi Mariska

Ik gebruik dan voor de maag van dokter vogel Gastronol of van Vitelle Venkel dat vind ik ok goed krijg je bij de drogisterijen bij de DA koop ik ze zelf . Ze zijn niet verslavend hoor.
Ik hoop dat je er wat aan hebt. succes ermee Gr Ans K

Meer weten over het HyperVen programma?