[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Maagproblemen

Gepost door rick 
rick
Maagproblemen
26 November 2004 13:49
Ik las op internet dat maag/darm problemen ook een verschijnsel zijn van hyperventilatie. Ik er op dit forum nog niet zoveel over gelezen.
Mijn klachten zijn, pijnlijk gevoel als ik op mijn maag druk (bovenin de maag vlak onder ribbekast). Verder heb ik vaak last van een soort misselijk gevoel. Ik heb niet de neiging om over te geven en kan ook gewoon eten maar het is een naar gevoel. Ook mijn ontlasting is vaak licht en breierig van klaar (excuses voor het onsmakelijk verhaal).
Ik ben wel benieuwd of deze (of andere) kmaag/darm klachten bij meer hyperventilatie' ers voorkomt.

grtz Rick
Eel
Re: Maagproblemen
30 January 2005 12:21
Hoi Rick,

Afgelopen vrijdag is er bij mij ook hyperventilatie geconstateerd. Ik maak me te sappel over dingen en denk dat ik ernstig ziek ben en dat resulteert in hyperventilatie. Een van mijn klachten was idd ook een misselijk gevoel en een soort pijn onder de ribbenkast. Ik heb nu ook last van dunne ontlasting en dat is denk ik ook wel logisch..alles is ontregeld en heeft herstel nodig.

Ik ga binnenkort naar en psycholoog..hoop dat ik dan e.e.a. snel onder controle krijg! [:]smiling smiley[/:]

Sterkte ook!

Eel
janne
Re: Maagproblemen
30 January 2005 15:04
hoi Rick,

ik heb dat ook, ben er 5 jaar geleden voor bij een internist geweest, die na allerlei nare onderzoeken niets kon vinden. Ik weet sinds een paar weken dat ik hyperventilatie heb en dat het daar door komt. Wat ik je aan kan raden is om rustig en vooral regelmatig (dus op vaste momenten) te eten. Koffie, scherpe kruiden etc te mijden en s'avonds voor t' slapen gaan niets meer eten.
verder uiteraard wat aan je hyperventilatie zien te doen

groetjes [:]smiling smiley[/:]Janne

wie kan mij helpen a.u.b
Re: Maagproblemen
30 January 2005 17:45
hallo beste rick ,wat je zegd heb ik ook ,nog erger zelf ,ik moet wel overgeven ,en dat komt van de h.v., van al de lucht dat wij binnen krijgen door de verkeerde ademhaling ,en ik ben 3 jaar geleden naar de dokter geweest ,en hij heeft verschillende onderzoeken gedaan en heeft gewoon gezien dat ik spatische darm , of colon ik weet eigelijk niets meer hoe dat heet ,maar wat ik weet dat komt door de spanning , stress,h.v enz ,
Anoniem
Re: Maagproblemen
01 February 2005 15:25
Hallo Rick,

Heb al 8 jaar last van chronische hyperventilatie. De maagklachten zijn echter nieuw voor mij. Bij mij zijn de maagklachten begonnen toen mijn lieve moeder kwam te overlijden in december.
Ik heb last van opgeblazen gevoel en ben ook misselijk. Het lijkt alsof ik aldoor hongerig ben maar als ik dan gegeten hebt blijft dat honger gevoel en ik voel me dan ook een tijdje misselijk.

Zijn er ook vrouwen met dit probleem die geen BH kunnen aandoen omdat de band irriteert. Een soort opgeblazen gevoel alsof je te veel hebt gegeten en dan lijkt het alsof die band dan drukt op je maag. Dat drukkende gevoel van die BH maakt mij ook misselijk.

Sterkte allemaal.
linda
Re: Maagproblemen
01 February 2005 17:39
hai nou jij bent de eerste anoniem die zegt dat je last hebt van de hele dag een hongergevoel ik heb dat ook en ook problemen met de bh ik herken ze echt heel goed heb jij dit elke dag de hele dag door dat hongergevoel ik hoop van je te horen liefs
Anoniem
Re: Maagproblemen
02 February 2005 15:47
Hoi Linda,

idd heb ik dat hongergevoel de hele dag door. Ik probeer nu gewoon vaker kleine beetjes te eten. Dat helpt wel iets maar ik ben er niet vanaf hoor.
Ben zo blij dat er ook iemand is die dat bh gedoe ook zo ervaart (gedeelde smart). Hoe los jij dat van die bh op ?? Je kan moeilijk zonder bh naar je werk. Als het begint te irriteren ben ik constant die band naar boven en beneden aan het verschuiven alleen om mijn maag een beetje te ontzien.

groetjes
linda
Re: Maagproblemen
03 February 2005 18:34
ha ha anoniem dat doe ik nu ook de hele tijd ik zal je mijn email geven me msn dan kunne we daar over praten als je wilt natuurlijk ???? metooyou7@hotmail.com
Anoniem
Re: Maagproblemen
03 February 2005 20:27
Hoi Linda,

Ik heb je toegevoegd op msn. Tot gauw op msn dan.

Groetjes
janne
Re: Maagproblemen
03 February 2005 21:31
hoi meiden,
ik draag zelden b.h.'s maar kan me het heel goed voorstellen, wat ik me afvraag is of het je maag is die de irritatie geeft.
Daar net boven zit een soort stukje bot, dat is volgens mij het onderste deel van het borstbeen. dat is bij mij heel pijnlijk. (fysio heeft daar laatst even op geduwd, au!)
Dat hele borstbeen is door dat rare ademen van ons natuurlijk ook extra gevoelig. En dat plekje zit net onder de B.H.band.
Dat rare hongergevoel heb ik ook. Het voelt daar in die buurt onprettig en dan denk je dat het honger is maar eten helpt er niet tegen.

groetjes Janne[:]smiling smiley[/:]

margriet
Re: Maagproblemen
17 February 2005 22:38
deze problemen zijn voor mij zeer herkenbaar,geen of nauwelijks een bh kunnen dragen,hierbij vreselijke afknellende drukkende pijn,kunt niet goed thuis brengen waar dit vandaan komt,maag,darmen of van je ribben,wie heeft dit ook of kan mij hier meer over vertellen,

Margriet
BartL
Re: Maagproblemen
22 February 2005 21:47
ik heb ook altijd last van mij maag bij stress-situaties.... ik kan dan zo'n dag ook zowat niets naar binnenkrijgen, met het gevolgd dat ik misselijk word

Meer weten over het HyperVen programma?