[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Angsten en paniek

Gepost door Claudia 
Claudia
Angsten en paniek
16 November 2004 23:09
Hey met Claudia hier.

Misschien dat iemand mij kan helpen heb al 4 jaar last van hypers en sins 2 heel erg denk wel elke dag neemt zo langzamerhand mijn leven in beslag de laatste die ik gehad heb waren heel erg zo als vanavond droge mond pijn in arm en borst steken bij mijn hart mijn hoofd die heel raar aanvoelde, mijn benen die ook heel raar voelde als of ze niet meer bewogen geen gevoel erin hebben ben al zo vaak naar de dokter geweest en die zegt dan komt door de stress en angstaanvallen en paniek.Volgens mijn dokter zijn mijn hart en longen goed athans er was niks raars aan te horen zei die hij zij dat ik gewoon gezond ben.
Maar zoals vanavond heb ik het nog nooit gehad en heb echt een uur staan huillen van angst dat ik dood zou gaan of zo iets .

Als iemand mij wat tips of wat dan ook kan geven heel graag alvast bedankt

Groetjes Claudia
Meissiej
Re: Angsten en paniek
16 November 2004 23:15
Heej claudia

Ik weet hoe je je voelt , je voelt je hopeloos onzeker , je weet niet meer waar je heen moet met dit.. ik ken het heel goed.. De dokter heeft ook naar myn hart geluisterd , hij zei dat er nx aan de hand was , maar er steekte dan tog weer iets van my , dat er iets in myn hoofd zei van , jaa hy zegt dit mischien wel , maar hij heeft me niet eens verder onderzocht...Je volet je dan heel nagstig , je hebt dan ook echt eht gevoel dat dat gebeurt.. Ik ken het..!! Het is echt een verrot gevoel.. Ik dacht eerst ook dat ik de enige was.. maar nu ik verder lees .. dan weet ik dat ik niet de enige ben!!! Heeft je huisarts je al medicijnen voorgeschreven?

Sterkte !!!

Liefs My
Claudia
Re: Angsten en paniek
16 November 2004 23:17
Hey ja dat heeft tie gedaan ja maar ik durf ze niet in te nemen schijnt heb ik gehoord van andere dat je het dan in het begin 2 kee zo erg kan krijgen dus nee dank moet nu nog bijkomen van mijn laatste hyuper van vanavond
saranna
Re: Angsten en paniek
17 November 2004 19:29
Hoi Claudia,

Ja wat jij omschrijft ken ik ook heel goed, het overvalt je een paniekaanval en je bent doodsbang om de controle te verliezen, je begrijot niet wat er met je aan de hand is en denkt alleen maar dat je dood gaat.
Angt en paniekaanvallen zijn een waarschuwing van het lichaam dat je teveel hooi op je vork hebt genomen, ze waarschuwen je dat het tijd wordt voor jezelf op te komen dus je grensen te gaan aangeven, rust en slaap te nemen.

Voortdurende stress houdt je lichaam in een vorm van paraatheid en dan ontstaat er die paniekaanval kort uitgelegd. hyperventilatie is één van de triggers die paniek kan geven.

Goed dat je het zonder pillen probeert, want in de pil zit nooit de oplossing, alleen de onderdrukking.
Zodra je stopt met die pillen komt het dan ook terug.

Wat mij erg hielp is accepteren dat het voor jou lijf een uitlaadklep is als er teveel druk op de ketel staat,

Heel veel sterkte Claudia,
warme groetjes
Saranna
Claudia
Re: Angsten en paniek
17 November 2004 19:31
Hey bedankt voor je advoes en zal er zeker wat mee doen .

Groetjes en bedankt xxx
Maartje
Re: Angsten en paniek
18 November 2004 09:56
Misschien wel een tip voor als je het echt heel erg hebt (een heftige aanval dus): als je het voelt opkomen, of als het begint neem dan wat Rescue Remedy van Bach. Dit maakt je rustiger en daardoor kan je je beter concentreren op het tegenhouden van een (hyperventilatie of angst) aanval. Niet iedere dag gebruiken want dan helpt het natuurlijk niet, maar bij extra heftige tijden zeker een aanrader...
sjoeke
Re: Angsten en paniek
22 November 2004 17:13
Ook leef elke dag met angst.
maar wat wil je ook ,als je klachten hebt en ze gaan niet over,nou dan haal je je van alles in je hoofd.
Is dit normaal denk je dan....heeft iemand anders dit ook? of ben ik de enige.
nou als je op deze side leest , ben je niet de enige.
Maardat helpt niet echt hè.
Ik zit met m`n eigen probleem denk je , en zij zullen wel wat anders voelen dan wat ik voel.toch.
Zo blijf je maar op en neer gaan, je wordt helemaal gek.
Elke dag denk ik nu is het uit, ik ga me niks meer in m`n hoofd halen, maar dan voel je je eerste steek rond je hard, je begint te trillen , je adem haling wordt sneller en je kunt niet goed meer inademen.
En voor je het weet spookt er weer vanalles in je hoofd.
Ja je moet er mee leren leven.......maar het is zo geen leven........ik wacht ook nog steets op een goeie tip.
Die tip is me langzaamerhand heel wat waard.
groetjes en pas op je zelf Sjoeke

HyperVen
Re: Angsten en paniek
22 November 2004 18:44
Hallo Sjoeke,

Je wacht op een goede tip? Heb je de therapie met het programma HyperVen al overwogen?

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Jenny
Re: Angsten en paniek
27 November 2004 15:52
Zoek eens in de bieb naar het boekje "Ik kan denken en voelen wat ik wil " van René Diekstra.
Het gaat over gedachten die vaak overdreven worden. Het is niet altijd even eenvoudig om te lezen maar wanneer je het rustig probeert te begrijpen zul je er vermoedelijk veel in herkennen en kan het je een zetje de goede kant op geven.
daniela
Re: Angsten en paniek
04 January 2005 21:33
wie ken mijn helpen of mijn vertelen wat ik aan mijn paniek moet doen ik kan er niet meer tegen ik denk dat ik dood ga of gek wordt iedereen zegt dat zit tussen je oren is dat zo
Isa
Re: Angsten en paniek
07 January 2005 17:42
Voor een gedeelte wel Daniela, maar voor een gedeelte ook weer niet.
Door hyperventilatie kun je angstig worden en als dat bijvoorbeeld gebeurd in een winkel zul je de winkel associeren met angst en daardoor wie winkel vermijden. En de volgende keer als je alleen maar aan de winkel DENKT begin je al te zweten. Maar het is heel moeilijk om die gedachten te veranderen als je lichaam echt alle symptomen van angst vertoont, zoals zweten, trillen, etc.
Je zou het dus eigenlijk allebei moeten aanpakken.
manuela
Re: Angsten en paniek
14 February 2005 22:18
hheb al zoveel maal op consultatie geweest bij mijn cardioloogallo ik herken dit alles maar al te goed en ondanks alle ben ik blij dat ik nie de enige ben heb verschillende keren een event recorde gedragendat is een monitor die je continu draagt en wanneer je een aanval voelt opkomen moet indrukken dan word er een eeg automaticsh gerigistreerd toenis er ontdekt dat ik veel hartoverslagen had en en gevoelig hart vooral op stresmomenten ik kan de angst die ik tydens zon aanval heb nie beschrijven het einde lijkt nabij heb nu beta blokker voorgescreven gekregen maar heb er 3 genomen en het was eens zo erg buiten met die rommel hyperventilatie da ik doe ik heb geen leven meer en moest ik geen dochtertje hebben hoefde het ook nie meer winkelen doe ik haast nie meer oplossingen altyd welkom
demi
Re: Angsten en paniek
15 February 2005 11:52
heb ook ook erg last van paniek en angstaanvallen vooral smorgens als ik uit bed ga ik heb 3 kinderen dus je moet wel verder ben vanmorgen bij mijn huisarts geweest met mijn hart was alles goed ben erg opgelucht want ik dacht steeds dat het mijn hart was dus dat kan ik nu proberen af te sluiten ik ga door met mijn psygoloog want ik kom er wel heb algaat het met vallen en opstaan als eerst die angst maar weg is
anoniempje
Re: Angsten en paniek
31 March 2005 09:17
Hallo,

Nou sinds een jaar heb ik last van angstaanvallen.
Vorig jaar in april heeft mijn vader een hartinfarct gehad en ik ben daar erg van geschrokken.
Ik heb langzamerhand last gekregen van angstaanvallen en die werden steeds erger.
Eerst wist ik niet wat het was en toen ben ik met al mijn klachten naar de dokter gegaan.
Die heeft mij door verwezen naar een psycholoog en daar heb ik een paar sessies gehad.
Ik moet zeggen dat het mij niet echt hielp ja alleen mijn geld in mijn portomonee op te maken. (jeetje wat is dat duur zeg belachelijk)
Nou toen ben ik daar mee gestopt en heb ik het zelf geprobeerd met hulp van mijn moeder en vriend.
Mijn moeder heeft op joga gezeten en die wist nog een goeie ademhalingsoefening als ik er last van had. Je gaat op je rug liggen en legt 1 hand op je onderbuik en de ander langs je lichaam. Dan haal je 8 tellen in via je neus, je houd het 3 tellen vast en blaast de lucht langzaam 8 tellen via je mond weer uit. Als je inademt let je erop dat je buik langzaam omhoog gaat. Dit doe je een half uur of langer en je zult zien dat je langzamerhand rustiger wordt. Ik heb vaak snacht last van hypers en dan doe ik dat. Ik merk gelijk dat het helpt en val dan vaak ook in slaap. Ik hoop dat jullie er ook wat aan hebben.
Ook helpt het niet om thuis te blijven en je weg te stoppen voor mensen en leuke andere dingen. Ik heb gemerkt dat het dan erger wordt. Ik heb een baan gezocht en ik moet zeggen dat ik daar ook van ben opgeknapt. Ik vind het alleen nog moeilijk om het nachtleven in de stad op te gaan zoeken en andere grote mensen massa's. Maar misschien kom ik daar ook wel weer overheen. Ik heb tot nu toe al veel berijkt.
Nou ik hoop dat ik jullie zo een beetje heb geholpen. Bij mij is het ook nog niet helemaal over, toevallig vanacht nog last gehad. Maar als je maar probeert je erover heen te zetten en niet te verstoppen kan het verminderen. (echt waar!)
STERKTE ALLEMAAL!!!
Pasha
Re: Angsten en paniek
06 April 2005 20:40
ik heb al vanaf mijn 12de hyperventilatie en paniekaanvallen op het moment is het weer heel erg.
Ik durf niet alleen thuis te blijven en ook niet alleen naar buiten ik zit als het ware vast aan mijn man en als die echt weg moet dan aan mijn moeder op het moment zie ik het allemaal niet meer zitten vooral de angsten gaan over de raarste dingen bang dat ik stemmen in mijn hoofd hoor bang dat ik mezelf van het leven beroof terwijl ik dit allemaal NIET wil maar het zijn een soort dwanggedachten die ikzelf lijkt het wel oproep niemand in mijn omgeving snapt dit en iedereen is er nu ook 'opuitgekeken' er wordt geen rekening meer met je gehouden want je doet het toch zelf en je laat niet zien dat je ervanaf wilt zijn dingen die ze tegen mij zeggen maar hoe haal ik mijn gedachten weg? ik weet het niet oja en nu hebben ze weer een nieuwe 'je wilt ziek blijven want dat is vertrouwd daar heb je ervaring mee en je vindt het allemaal wel makkelijk" Ik word dan zooooo kwaad hallo ik doe het echt niet voor de lol feit is wel dat mijn gezin eronder lijdt en ik mensen al heb horen fluisteren dat het tijd word voor het ziekenhuis maar ik wil NIET uit mijn huis hierdoor heb ik nog meer stress en dus meer problemen ik heb sinds kort het HyperVen maar ik voel nog geen verbetering en ik ben nu iets meer al een week bezig dus mijn vertrouwen ben ik daar ook in kwijt ik ben gewoon radeloos snachts wordt ik wakker met paniekaanvallen sochtends wordt ik wakker in angst is dit nou echt allemaal van de hyperventilatie of ben ik gewoon echt gek ik weet het allemaal even niet meer voor mijn gevoel ben ik =verder wel 'helder' in mijn hoofd maar welk normaal mens is bang dat ie zichzelf wat aandoet of dat ie niet over straat durf? of dat ie als ie savonds in zijn bed ligt mensen hele gesprekken hoor voeren in zijn hoofd die over niks in feite gaan mijn gedachten slaan op hol en ik kan er niks aan doen net of er iets op tv is wat ik niet wil zien maar ik de uitknop niet kan vinden .
tsjee zit hier wel te klagen kom ik achter maar ik ben gewoon t spoor even bijster wat denken jullie hoort dit bij hyperventilatie of heb ik echt een kronkel in mijn kop?
thijs
Re: Angsten en paniek
07 April 2005 08:38
Hoi pasha ik heb chronische hyperventilatie van kinds af aan ben nu 46 ik heb nu ook weer een periode dat het minder gaat ik had ook weer angst aanvallen ik haal weer vanalles in mijn hoofd hoe meer je er over na denkt hoe minder het word ik heb deze site ondekt en gelezen dat veel mensen dezelfde klachten hebben dat helpt je mischien het knopje te vinden die je zoekt ik vond hem wel nu nog proberen van de klachten af te komen infeite is het alleen erg lastig meer niet suc65

groeten Thijs
demi
Re: Angsten en paniek
07 April 2005 12:51
ik heb ook heel erg last van paniek aanvallen hoe ervaren jullie die bij mij is dan de grootste angst dat mijn hart er mee stopt
de dokter heeft hem al verschillende keren beluisterd en alles is is ok ze zegt met een stethoscoop hoor ik echt wel de belangrijkste dingen en er is niks mee aan de hand
ik kan ook alles rennen fietsen enz dus dat moet dan ook wel ok zijn s nacht heb ik ook nooit last van aanvallen slaap altijd heerlijk rustig en als ik die verhalen hier soms lees dan denk ik dan mag ik mijn handen wel dicht knijpen want zo erg heb ik het niet
als ik niet die angst voor mijn hart niet had hadik volgens mij ook nergens lastt van
thijs
Re: Angsten en paniek
08 April 2005 22:13
hoi demi je hebt gelijk als je niet steeds aan je hart denkt help het zeker ik heb veel te lang gedacht dat er wat mis was ondanks onderzoeken ik heb chronische hyperventilatie meer dan dertig jaar ,en nog
hou op met denken dat er iets anders mis is dan hyperventilatie het kost je te veel energie .

groeten thijs

Meer weten over het HyperVen programma?