[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

spanningen /bevingen

Gepost door kris 
kris
spanningen /bevingen
30 January 2005 16:49
hallo,

Ben nu een week bezig met HyperVen en gelukkkig is er een vooruitgang merkbaar.

Echter, waar ik heel veel van last heb zijn spanningen, trillingen, bevingen over heel mijn lichaam. Dit gebeurt vooral als ik weer aan het nadenken ben over van alles, dan voel ik dit opkomen, probeer het in te tomen, maar dikwijls zet het zich door en dan kan ik mijn lichaam niet meer onder controle houden.
Meestal neem ik dan een kalmeringsmiddel (xanax) en na een half uurtje gaat het dan beter.

Ook kan ik niet meer goed eten, hoort dit bij hyperventilatie? heb er gewoon geen goesting in en zeker niet om uit te gaan eten want bang dat ik zo een aanval krijg!

de spanningen komen vooral naar voren als ze mij verontrustend nieuws brengen ( je moet weten dat er een sterfgeval is in de familie en mijn zus ook een uitzonderlijke ziekte heeft die al 10 jaar aansleept). Uiteraard ook een gespannen lichaam als ik weet dat ik ergens naar toe moet gaan (soms hou ik dit dan onder controle, maar soms ook weer niet en kan ik natuurlijk terug naar huis gaan)

Kan HyperVen helpen of ligt de oorzaken/'>oorzaak elders? Ga de laatste tijd ook bijna nergens meer naartoe uit angst voor die aanvallen.

Herkent iemand zich hierin?

Groetjes,

Kris
janne
Re: spanningen /bevingen
31 January 2005 09:47
mijn verhaal, 't hoort er allemaal bij.
Buiten de xanax zou ik je dringend ontspanningsoefeningen aanraden.(lees ook eens ademhalingsoefeningen in een van deze forums)
B.V. via een goeie fysiotherapeut, of haptonoom of yoga ofzo. Wat je het meest aanspreekt en waar je je veilig kan voelen

niet meer kunnen eten is bij mij nu weer over. Volgens mij komt dat echt door spanningsklachten. Ik denk dat als je zo gespannen bent als jij beschrijft dat je maag dan de rust niet heeft om te verteren( van spanning geen hap door je keel kunnen krijgen). als dit lang duurt verzwak je en kom je in de volgende vicieuze cirkel .

sterkte en niet bang wezen, gewoon vertrouwen. Ik doe zelf nog geen HyperVen, ik heb een burn-out en denk dat ik nog even moet wachten met vermoeiende oefeningen. (ik krijg het benauwd als ik iets moet, ergens verantwoordelijk voor moet zijn)
gewoon doorgaan met HyperVennen.

sterkte Janne[:]smiling smiley[/:]

cindy
Re: spanningen /bevingen
31 January 2005 14:53
Hallo

Ik herken die spanningen heeeeel goed. Ben zelf ook tijden heel gespannen geweest. Ik kreeg met name hele zere spieren door het constant aanspannen ervan. IK had hoofdpijn, nekpijn, zere schouders, zere buikspieren, pijn op de borst etc.
Het gaat nu weer een stuk beter, maar ik merkt zelf dat als het heel goed gaat ik min of meer toch weer aan het malen ga. Dan roep ik alsware zelf de klachten weer op.

Ik krijg met name spanningen als ik iets moet (alleen) en net zoals Janne als ik ergens verantwoordelijk voor ben. Ook vaak in gezelschap van mensen die ik niet goed ken of in de auto als ik naast de bestuurder zit. Als ik zelf rijd heb ik veel minder last.
Ik kon een tijdje ook bijna niet alleen met de auto weg, maar dat heb ik overwonnen.

Ik ben sinds 10 januari aan het HyperVennen en voel me best goed. Heb het gevoel meer adem te krijgen en meer energie.
We blijven volhouden, we laten ons niet gek maken!

groet, Cindy

Meer weten over het HyperVen programma?