[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

geprikkel op borst

Gepost door cindy 
cindy
geprikkel op borst
11 February 2005 18:02
Hallo,

Herkent iemand het geprikkel op de borst, zoals ik het zelf noem?
Een bijna tintelend gevoel op de borst. Snel geprikkeld gevoel als je te diep inademd?

Ik merk dat als ik ergens van schrik of gespannen ben, ik soms heel kort maar diep inadem. Daarna voel ik onmiddellijk allerlei prikkels. Lijken een soort zenuwen, maar hebben wel met de ademhaling te maken. Golven door mijn borst en buik. Voelt eng of voelt als zenuwen.
Als ik er op let kan ik het ook zelf oproepen, maar het is bij afleiding soms ook niet aanwezig. Ik vind het een rotgevoel en word er erg onrustig van.
Wie herkent dit of heeft een verklaring / oplossing?

Ben trouwens vanaf 10 januari bezig met HyperVen. Vindt het best zwaar. Vanaf het begin voelde ik me wel een stuk beter, maar heb nu iets wat een terugval. Maar prikkels en meer spanning en wat andere klachten.

groetjes Cindy
Nienke
Re: geprikkel op borst
01 March 2005 16:31
Hoi lieve Cindy!,

Deze klachten komen mij erg bekend voor. Zelf ben ik nu bezig met yoga om meer ontspannen te ademen. Ook sporten zoals zwemmen werken erg goed. Mijn dokter denkt namelijk dat ik mijn borstspieren juist moet trainen. Deze (vage) klachten horen allemaal bij stress, hoe vervelend dit ook klinkt.
Succes!

groetjes,
Nienke
Esmeralda
Re: geprikkel op borst
01 March 2005 17:39
Dag Cindy,

Ik heb zelf ook deze tintelingen of prikkend gevoel. Ik heb het als ik ergens van schrik. Dan prikt het overal, het is ook moeilijk uit te leggen aan iemand die het niet heeft.
Dit is eigenlijk voor het eerst dat ik iemand er over hoor naast mezelf.
Fijn te weten dat we niet de enige zijn toch?

Sterkte.

Gr,
Esmeralda
cindy
Re: geprikkel op borst
06 March 2005 02:16
Hallo Esmeralda en Nienke,

Bedankt voor jullie reactie. Ben al een tijdje niet meer op deze site geweest en ineens zie ik toch nog reactie op mijn vraag.
Erg blij om te lezen dat ik niet de enige ben met deze klachten.
Dat verlicht het al.
Ik heb het niet altijd, maar als het eenmaal begint is het moeilijk om te stoppen.

Ik zit ook op yoga, wat ik erg prettig vind. Ik doe dus HyperVen, best zwaar. Ben erg verkouden geweest en nu ben ik enorm naar beneden gegaan in mijn grafiek. Tja, rustig door blijven gaan.
Ben sinds 2 weken ook bezig met acupunctuur. Kan nog niet echt zeggen dat het wat doet, maar ben wel erg opgewekt en blij. Dat voelt al een heel stuk prettiger!

Heb al steeds minder klachten, maar zo nu en dan komt het opzetten. Dan ben ik nog wel eens teleurgesteld, maar probeer toch rustig door te gaan.

Nogmaals bedankt voor reageren, fijn dat mensen het herkennen!

groetjes Cindy[:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?