[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Doodsangst

Gepost door Sander 
Sander
Doodsangst
26 March 2005 00:37
Sinds een half jaar nu ongeveer, voor zover ik weet, heb ik 'last van' overslagen en hartkloppingen... Nog niet zo lang geleden heb ik, zover ik weet mijn eerste, aanval van hyperventilatie gehad. Sinds dien is mijn hartslag LETTERLIJK van slag. En heb ik momenten van echte doodsangst.

Het lijkt wel alsof er totaal geen ritme of regelmaat meer is. Tevens heb ik er nog wat vreemde symptonen aan maag en darmen aan over gehouden. Namelijk een constante congestie en ik de voedingsstoffen nauwelijks lijk op te nemen. Ik ben steeds sneller moe, heb vrij snel honger en voel me vaak erg zwak. Het is alsof ik geen controle meer heb over alles dat van nature automatisch moet gaan... hartslag, stofwisseling, ademhaling...

Ik houd onbewust m'n buik erg gespannen waardoor ik moeilijk adem ga halen, waardoor ik het vervolgens weer benauwd krijg. Ik voel m'n hart op m'n slaap en in m'n keel 'steken'. Ook heb ik het gevoel alsof er iets in de buurt van m'n borstbeen naar buiten wil drukken. Het meest vreemde is nog het gevoel alsof ik net iets buiten m'n eigen lichaam zweef... ik kan me moeilijk concentreren op dingen of wat mensen zeggen en ben enigzins duizelig, dat lijkt zo tenminste. Een soort tintelend gevoel dat over zo'n beetje al m'n organen loopt. Een gevoel van nervositeit, terwijl er niks is om nerveus over te zijn.

Ik ben een halfjaar geleden grondig onderzocht, toen de overslagen begonnen en bij de ehbo voor m'n aanval van hyperventilatie ook. Ik sta gepland voor nog een afspraak bij de cardioloog binnekort, maar ben bang dat er weer dezelfde diagnose wordt gesteld. Of dit alles nu de oorzaken/'>oorzaak, of het gevolg van is, geloof ik niet dat het een vorm chronische hyperventilatie is. Ik loop immers niet constant te hijgen en dergelijke. Ik wou graag weten of iemand deze klachten herkent en me een beetje opweg kan helpen naar de oorzaken/'>oorzaak...

mvg,
Sander
Robert
Re: Doodsangst
26 March 2005 02:59
Sander,

Absoluut herkenbaar!!

" het meest vreemde is nog het gevoel alsof ik net iets buiten m'n eigen lichaam zweef... ik kan me moeilijk concentreren op dingen of wat mensen zeggen en ben enigzins duizelig, dat lijkt zo tenminste. Een soort tintelend gevoel dat over zo'n beetje al m'n organen loopt. Een gevoel van nervositeit, terwijl er niks is om nerveus over te zijn."

Natuurlijk lijkt mij nader onderzoek wel belangrijk om andere oorzaken uit te sluiten, maar het lijkt zo sterk op klachten die ik heb en velen met mij (zie de verhalen op dit forum)

De oorzaken/'>oorzaak wordt uitvoerig besproken op dit forum, en ik wil je aanraden deze te lezen. Het geeft mij in elk geval rust. Niet dat de angstige momenten daar minder van worden maar ze worden wel beter te verdragen.

Ik heb vandaag het HyperVen programma ontvangen en hoop de klachten hiermee te verhelpen, ik loop reeds 16 jaar met deze klachten en zelf denk ik dat dit is te wijten aan verkeerde behandelingen door artsen en pshychologen. Ik hoop van harte dat jou dit bespaart wordt.

Micchien kan iemand van HyperVen een reactie op Sanders bericht geven?

STERKTE!!!
Janne
Re: Doodsangst
26 March 2005 12:56
hoi Sander,

ook voor mij geldt, absoluut herkenbaar, alles dat je noemt heb ik ook. Inclusief het gevoel dat ik had dat het geen hyperventilatie kon zijn . een aantal artsen hebben mij gezien en hielden het na allerhande onderzoek op 'psychisch' maar hebben de hyperventilatie niet herkend.

een fysiotherapeute heeft het uiteindelijk herkend.

Ik ben nu een aantal weken bezig met de HyperVen therapie en merk absoluut vooruitgang. Wel is deze therapie heel zwaar, klachten kunnen tijdelijk verergeren.

lees de verschillende artikelen op de site eens goed door en laat je niet bang maken door je lichaam dat niet meer doet wat je gewend bent.

sterkte [:](Y)[/:] Janne

Esmeralda
Re: Doodsangst
26 March 2005 18:16
Dag Sander,

Wat jij schrijft, kan ikzelf ook geschreven hebben.
Typische hyperventilatie klachten.
Ik heb inmiddels een ECG gehad en daar kwam niks uit.
Nu heb ik een doorverwijzing gehad naar een therapeute die gespecialiseerd is in ontspannings en houding therapie.
Wellicht ook iets voor jou?

Sterkte!
Ellen
Re: Doodsangst
26 March 2005 19:36
Hoi,

Ik denk dat jullie ook eens de site kunnen lezen die bij dit forum hoort www.hyperventilatie.info, daar krijgen jullie ook heel veel informatie te lezen en een oplossing die al menig mens blij hebben gemaakt.

[:]smiling smiley[/:]Groetjes Ellen
Sander
Re: Doodsangst
26 March 2005 20:01
Hartstikke bedankt allemaal voor jullie reacties...

Blijkbaar moet ik me er inderdaad maar bij neerleggen dat het hyperventilatie is. Ik weet inderdaad dat veel van mijn klachten voor bijna 100 procent overeenkomen met anderen die aan hyperventilatie lijden, het is alleen zo'n 'simpele' diagnose voor m'n gevoel.

Hoe dan ook... dit forum bied inderdaad steun, al is het maar alleen om te weten dat je niet de enige bent.
karin
Re: Doodsangst
02 April 2005 16:18
Sander, het is net zoals met zoveel problemen. De oplossing is vaak simpeler dan je denkt . De brandstof die jouw lichaam op gang houd is je ademhaling.Hij voorziet je organen van zuurstof en door het bewegen van je middenrif worden je buikorganen gemasserd zodat ze optimaal kunnen functioneren. Het is dus nietzo dat het MAAR hyperventilatie is. Het is je 1e levensbehoefte en die is door wat voor oorzaken/'>oorzaak dan ook van slag. Het word tijd dat de reguliere geneeskunde zich meer verdiept in het probleem in plaats van het te bagataliseren. In het westen staan wij inmiddels veel te ver van ons lichaam.In landen als Azie zie je dit soort problemen veel minder, omdat mensen hier veel meer aarden en naar hun lichaam en intuitie luisteren. Ik kan je het HyperVenprogramma aanraden zoals velen met mij. Succes!

Sander
Re: Doodsangst
03 April 2005 18:41
Ja inderdaad, ik wordt echt moe van de huidig gevestigde ziektezorg. Bedankt voor je reactie... weet je toevallig of er een homeopathische behandeling is die zich op hyperventilatie richt?
Ellen
Re: Doodsangst
03 April 2005 19:15
Hai Sander,

Waarom kies je voor een homeopatische behandeling i.p.v. het HyperVenprogramma wat Karin voorstelt?
Lees eens de site die bij HyperVen hoort: www.hyperventilatie.info, misschien dat dit toch een betere keuze is?
karin
Re: Doodsangst
03 April 2005 22:46
Hoi sander, ik weet niet wat je kennis is omtrent de energie in je lichaam en aarden en derg., maar een snelle methode om dit te leren voelen is om eens op consult bij een erkende magnetiseur te gaan. Deze kan je op een snelle manier een heel eind op weg helpen om de energie in je eigen lichaam beter te beheren en jezelf te balanceren bij een aanval. Yoga is daarnaast ook een hele goede optie. Echter het programma HyperVen is denk ik onmisbaar om de zaak zo snel mogelijk te reguleren. Je kunt eerst het oefenpakket nemen, dan kun je een twintigtal sessies doen om het principe door te krijgen.
Sander
Re: Doodsangst
05 April 2005 00:37
nee ik kies niet zozeer speciaal voor de homeopatische of alternatieve geneeskunde...
ik vroeg me enkel af of deze zich ook in hyperventilatie specialiseren. Ik houd alle opties voorhanden, maar hoop met het HyperVen een stuk opweg te komen.

Meer weten over het HyperVen programma?