[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Houdt het dan nooit op

Gepost door jolanda jehee 
jolanda jehee
Houdt het dan nooit op
11 April 2005 11:40
Sorry moet weer even wat kwijt.
Ik slik nu sinds 4 weken seroxat en de ergste paniek begon af te nemen.
De hyperventilatie-klachten blijven alleen wel aanwezig (hartoverslagen en bonzen en steen op de maag). Ik werd hier wel iets minder bang van had de hoop dat dit nog beter ging worden.
Nu ben ik op internet gaan lezen over ervaringen met seroxat omdat ik vond dat het lang duurde voordat ik verbetering voelde en ik las over de kans van toename van bloedingen met seroxat waaronder ook maagbloedingen.
Het innemen van ibuprofen werd ook afgeraden terwijl ik dit regelmatig slik in verband met mijn injecties die ik moet nemen mbt MS.

En ja hoor BINGO, nu ben ik weer bang dat ik dat ook een maagbloeding krijg van die medicijnen terwijl ik ze heb gekregen om die angst weg te krijgen.
Ik slaap alweer een paar nachten niet en voel me weer angstiger worden. Ik merk ook weer dat ik ga zitten zuchten en puffen om het rotgevoel weg te krijgen.

k heb het programma HyperVen ontvangen en wil a.s. weekend toch gaan starten ondanks de bijwerkingen van seroxat.

Jo
Niek
Re: Houdt het dan nooit op
11 April 2005 13:56
Lees NOOIT gebruiksaanwijzingen als je nergens anders last van hebt! De dokter heeft ze voorgeschreven omdat je ze nodig hebt. En de bijwerkingen zijn bij de 1 op weet ik hoeveel mensen!!! Het is moeilijk, dat snap ik. Je hebt nu alleen de slechte ervaringen!!! De goede ervaringen staan er niet bij!!!

Succes....[:]winking smiley[/:]
jolanda jehee
Re: Houdt het dan nooit op
11 April 2005 14:23
Je hebt gewoon eigenlijk helemaal gelijk en in mijn hart weet ik dat ook wel.
Het is één van mijn hele slechte gewoontes om alles op te zoeken en na te gaan terwijl ik weet dat ik daar niet tegenkan.
Ik ga het niet meer doen.

Bedankt
linde
Re: Houdt het dan nooit op
28 April 2005 10:25
Hoi Jolanda,

Ik zou gewoon doorgaan met slikken van seroxat, op de duur voel je je stabieler waardoor je je hyperventilatie beter kunt aanpakken.
Ik ben zelf apothekersassistente, (op dit moment niet meer werkzaam door hyperventilatie), en ik raadde de mensen inderdaad aan op niet van te voren de bijsluiter te lezen.
Want dan voel je opeens van alles, pas als je wat klachten hebt kan je er voor kiezen om te kijken. Een fabrikant moet zichzelf indekken, door alle mogelijke bijwerkingen, die ooit wel eens zijn voorgekomen, ook al is het eenmalig, in de bijsluiter te vermelden.

Ik hoop dat je er baat bij hebt. Ik ben zelf een aantal maanden geleden afgebouwd, helaas was mijn chronische hyperventilatie niet oke, waardoor ik de laaste maanden weer erg 'diep'zat. Ik ben nu weer aan de seroxat, en ik ga maar eens het programma HyperVen bestellen.

Je kan een alternatief voor ibuprofen aan je huisarts vragen. Ibuprofen-zetpillen, waardoor de werkzame stof in de darmen uiteen valt, ipv in de maag. Paracetamol is een alternatief, maar kan zijn dat je daar te weinig baat bij hebt. Je mag 2 tabletten tegelijk, en ze zijn er ook in zetpilvorm. Je kan natuurlijk met je huisarts ook kiezen voor een pijnstiller uit een andere groep dan ibuprofen, die niet gevoelig zijn voor je maag.

groetjes, succes, linde.

jolanda jehee
Re: Houdt het dan nooit op
28 April 2005 10:31
Bedankt, ik ben blij dit te lezen zeker van iemand die in een apotheek heeft gewerkt.
De seroxat gaat nu wel al een beetje helpen. Ik heb nog wel de klachten van de hyperventilatie zoals de hartoverslagen en kloppingen, maar de angst is echt een stuk minder.

groetjes en thanks, jolanda
Jolanda
Re: Houdt het dan nooit op
28 April 2005 16:10
Hoi Jolanda jehee,

Als ik je stukje lees dan denk ik"och die arme". Dat komt omdat ik zo goed begrijp hoe rot je je voelt. Zelf heb ik ong. een jaar seroxat gebruik maar ik vond het niet prettig, wel dat de angsten afnamen maar ik werd stiller, minder gevoelig, zeg maar vlakker, ik was niet mezelf meer.(ook had ik na het douchen blauwe benen, best eng)

Nu ben ik met HyperVen bezig en ook al ben ik er nog niet toch kan ik zeggen dat het steeds beter gaat.
als vanzelf is m'n ademhaling gedaald van 15x per minuut naar ong.4/5 keer per minuut, zijn m'n schouders naar beneden gaan hangen, heb ik nog nauwelijks een versnelde hartslag, nauwelijks paniekgevoelens en dat zonder medicijnen....!

Begin maar gauw met HyperVen, wel op een ontspannen manier, en gun jezelf de 4 maanden die er voor staan ook als dat inhoudt dat je tijdelijk nog wat vervelende klachten erbij krijgt omdat je lichaam aan het veranderen is.
veel succes,
vriendelijke groeten van Jolanda
jolanda jehee
Re: Houdt het dan nooit op
28 April 2005 19:17
Hoi jolanda,
Ik ben ook bezig met mijn 2e week HyperVen en moet zeggen dat ik er wel in geloof.
Ik kan en durf mijn adem nu zo´n 30 seconden langer in te houden dan in het begin.
De klachten zijn nog wel aanwezig maar dat kan denk ik ook niet anders.
Van de seroxat wordt je gevoel inderdaad erg vlak maar beter dan dat bange en gejaagde.
Ik ga zeker het HyperVennen volhouden en hoop ooit nog klachtenvrij te raken en dan ga ik weer werken aan het afbouwen van de seroxat.

Laten we hopen dat wij allemaal die hier op de site zoveel steun aan elkaar hebben ooit weer een leuk, klachtenvrij leventje kunnen krijgen.

liefs jo
mirjam
Re: Houdt het dan nooit op
04 May 2005 11:36
Hallo,
Ik herken je verhaal maar al te goed!
Ik ben voor twee jaar terug begonnen met seroxat slikken en ik kreeg met twee weken al wat verbetering(!!!),mijn hartkloppingen werden minder en werd iets zekerder van mezelf .
op een gegeven moment voelde ik mij weer helemaal de oude en bleek ook nog dat ik zwanger was!Ik was toen gelijk gestopt met de medicijnen en het ging eigelijk heel goed.
maar nou een half jaar na de zwangerschap is het weer zover....ik slik nou sinds twee dagen weer seroxat,voor mijn gevoel niet helemaal terug bij af.Maar eerlijk waar die medicijnen raad ik je ook echt aan hoor gewoon blijven slikken,kan helemaal geen kwaad.Ik las eerder ook de bijsluiter en voelde dan ook idd ineens alles wat er in stond van de bijwerkingen.Nou lees ik zelf niks meer en probeer me er nioks meer van aan te trekken wat een ander zegt van de medicijnen hoe moeilijk het ook is.Als het jou helpt wat heeft een ander er dan over te zeggen?meid ik wens je heel veel sterkte toe en je staat er echt niet alleen voor er zijn er zovelen die het hebben en met je meeleven!!(ik dacht eerst dat ik het alleen had en er echt helemaal alleen voorstond op de wereld,herken je dat?)
jolanda jehee
Re: Houdt het dan nooit op
05 May 2005 13:15
Ik slik nu 6 weken seroxat en de angst is nu echt afgenomen.
Het overslaan van mijn hart is er nog steeds met vlagen wel, maar ik raak er niet zo van in paniek.
Ik ga ook door en dank zij jullie medeleven, jullie adviesen en HyperVen heb ik er vertrouwen in dat het goed komt.

Meer weten over het HyperVen programma?