[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

moe-de-loos

Gepost door Maurice 
Maurice
Re: moe-de-loos
27 May 2005 14:40
Hans,

Raar dat je dokter daar nooit opgekomen is erg vaag, mijn dokter stelde dit gelijk voor toen ik bij hem kwam.

succes
Hans
Re: moe-de-loos
27 May 2005 20:23
Hoi,

Ik ben al in 2000 naar mijn huisarts geweest. Mijn probleem was toen alleen spraakgebrek of stottern. dat was ook heel weinig, Maar in mijn hoofd was ik er altijd mee bezig en ik smachte naar het moment dat ik weer van dat probleem af zou komen. Het stotteren begon ook tienjaar geleden. In mijn omgeving,op school, mijn familie, niemand dacht dat ik stotterde. dus ik was als het ware een verborgen stotteraar. Maar niemand wist het.
Terwijl ik niet stotterde, maar dat was het gevolg van verkeerd ademhalen. dus die borstademhaling. vanaf toen vermeed ik alle plekken waar veel mensen waren en ik moest spreken. presentaties gingen ook niet echt lekker. maar met echt brok in mijn keel moet ik het doen. Ik was altijd nerveus, bang, woedend, durfde niet met andere mensen te praten, lichamelijke klachten enz. altijd probeerde alleen te zijn. zo leide ik een eenzame leventje......
toen ben ik voor het eerst in 1999 naar een logopediste geweest en daar schonken zij geen aandacht aan die ademhaling, alleen maar aan het stottern. eigenlijk moesten zij dat wel doen maar hebben zij niet gedaan. het ging niet goed.Ik stopte er mee.
In 2000 ben ik naar sint radbout ziekenhuis in nijmegen gegaan voor een onderzoek. daar hebben zij ook verschillende dingen gedaan. Uiteindelijk zei die meneer dat het tussen mijn oren zat en ik moest er mee leren leven.
Maar ik hoopte altijd dat ik ooit van dit probleem af zal komen. In 2001 heb ik de Del Ferro methode gedaan in Amsterdam. daar schenken zij wel aandacht aan flankademhaling. dat is ook met de middenrif. maar toen haalde ik ook door mijn borts adem en niet door mijn buik en daar hebben zij nooit tegen ons gezegd hoe dat moet. De methode was ook moeilijk om in praktijk toe te passen, dus ik hield er mee op.
Dus een maand geleden ging ik weer over de digitale snelweg om meer info te vinden over stottern en de oorzaken daarvan. toen kwam ik bij de engelse Macguire programme.
Daar zag ik filmpjes van mensen die stotterden en zijn nu vloeind sprekers. door die filmpjes werd ik echt enthousiast en begon thuis hetzelfde te doen. Inademen en tijdens het uitademen spreken. want de meeste stotteraars spreken tijdens inademing of aan het einde van de uitademing terwijl er geen lucht in de longen zit.
Het was moeilijk maar ik leerde dat wel. het stotten werd veel minder, en de angst was helemaal weg.maar ik moest wel steeds denken aan mijn ademhaling,want ik haalde nog adem door de borst en daarvoor moest ik ook moeite doen. Uiteindelijk kwam ik via via naar site met info over hyperventilatie en hier zag ik dat er meer mensen zijn die ook problemen hebben die ik heb.
En nu heb ik gelukkig die buikademhaling geleerd, Ik heb nu het gevoel van vroeger terug. dat ik niet meer bag was en alles durfde.
Dus , Ik wist niet het belng van een goede ademhaling. alleen een goede ademhaling en dan was alles in orde, maar dat hebben zij niet tegen me gezegd of ontdekt. behalve mezelf.
Ik was 2 weken geleden naar mijn huisartes geweest en hij dacht dat ik astma had dus ik kreeg een verstuiver waarmee ik moet inhaleren, en daar heb ik niks aan. want ik heb geen astma. Dus ja die huisarts heeft niks gedaan voor me. Hij heeft me nooit iets verteld over hyperventilatie????? nooit. terwijl hij aandachtig luisterde naar die syptomen van die ziekte die ik zei.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en hoop dat wij allen van ons problemen afkomen,

groeten
hans

hester
Re: moe-de-loos
28 May 2005 10:05
Hallo allemaal,

Ik wil jullie er alleen nog even op wijzen dat je door HyperVen automatisch weer een goede buikademhaling krijgt! De tijd die je moet stoppen in een ademhalingstherapie [ook ongeveer 8 weken] kan je dus net zo goed aan het HyperVennen besteden!

gr. Hester
Maurice
Re: moe-de-loos
30 May 2005 09:39
Om nu maar alles op te lossen door HyperVen te gaan gebruiken vind ik ook een beetje makkelijk, misschien is het wel makkelijk, maar ik denk zelf dat ik meer baad heb bij een goede fysio (betaald door ziekenfonds, daar betaal ik nl al heel me leven voor de lol voor), dan een computerprogramma (hoe digitaal ik ook ben ingesteld).

Maar wat ik wilde zeggen is dat niet bij elke klacht oid er maar HYPERVEN geroepen moet worden.
Hester
Re: moe-de-loos
30 May 2005 16:46

Ik begrijp dat dat zo kan overkomen, maar ik spreek in ieder geval uit een stuk ervaring. Fysiotherapie, ontspanningsoefeningen, psychologen en ademhalingstherapieeen ik heb het allemaal uitgebreid gehad en gezien. Het gaat me ook niet om dat voor elke klacht HyperVen de oplossing is, maar ik denk wel dat het structureel een oplossing biedt voor chronische hyperventilatie. En geloof me het is niet het het computerprogramma wat je beter maakt, maar het is hard werken en veel oefenen [dus zo makkelijk is het niet] ! En wat voor therapie je ook volgt, er zal altijd een grote inzet van je worden verlangd. Ik heb gezegd!

gr. Hester
Maurice
Re: moe-de-loos
30 May 2005 17:07
hehehe [:]grinning smiley[/:]

Niet boos worden is niet goed voor je!

Ik zeg wat me opvalt, en daar is een forum voor dacht ik.
Hester
Re: moe-de-loos
30 May 2005 17:12
Nee, ik ben niet boos....ik wilde alleen dat je mijn insteek begreep!
Maurice
Re: moe-de-loos
30 May 2005 17:38
we kunnen hier eindeloos over en weer posten als ik zeg: ja en ik wil dat je mij begrijpt.

Maar denk niet dat er daarop mensen zitten te wachten.
Janne
Re: moe-de-loos
31 May 2005 12:26
hoi Maurice,

je moet je daarbij wel realiseren dat dit forum onderdeel uitmaakt van de site van HyperVen, dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat je regelmatig mensen tegenkomt die deze methode adviseren omdat zij zelf hebben gemerkt dat ze er veel baat bij hebben.

Het is overigens beslist geen makkelijke therapie, integendeel zelfs. Maar het werkt wel.

Wat de kosten betreft, wel ik heb de afgelopen jaren een groot veelvoud daarvan betaalt aan vervoerskosten van en naar allerlei specialisten die me niet konden helpen en eigen bijdrages aan psychotherapieen die niet hielpen en aan eigen bijdrages aan medicijnen die niet hielpen.

Ik vind het een koopje.

Bovendien heb ik sterk het vermoeden dat als we 20 jaar verder zijn de huidige behandelwijzen van hyperventilatie allemaal in combinatie zullen zijn met HyperVen.

Vriendelijke groetjes van Janne (die overigens ook niet boos is, iedereen maakt zijn eigen keuzes)

en veel beterschap gewenst[:]smiling smiley[/:]

karin V
Re: moe-de-loos
31 May 2005 19:21
Hoewel iedereen vrij is in zijn eigen behandelkeuze, vind ik het wel opvallend dat er regelmatig mensen op site een oordeel hebben over HyperVen zonder het programma te kennen. Ik ben verpleegkundige en heb zelf al 15 jaar chronische hyperventilatie. Ik ben in die tijd voor verschillende aanvallen in het ziekenhuis geweest. De laatste keer(1jr geleden) verzekerde de arts mij dat ik echt niet aan het hyperen was, omdat ik op dat moment een rustige buikademhaling had. Doordat ik tijdens de wintersport snacht constant in de hyper schoot en de hele dag moest corrigeren, realiseerde ik me pas dat ik chronische hyperventilatie had.Sinds HyperVen(3mnd) ben ik me heel bewust van de situaties die de hyperventilatie in werking zetten en hoe ik dat op dat moment kan ondervangen. Je voelt gewoon beter wanneer je lichaam met je aan de haal gaat. Daarnaast voel je je in de loop van de tijd GEGARANDEERD beter. Dus is het dan niet op zijn minst een beetje vreemd[:]moody smiley[/:] dat als zoveel landurige chronische hyperventilatie,ers die mensen aanraden om HyperVen te gaan doen, dat desbetreffende personen van mening zijn dat zo een goedkoop programma wat je a la minute mee kan beginnen gewoon niet de oplossing KAN zijn. Soms is de oplossing dichterbij en goedkoper dan je denkt. [:]TOP[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?