[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Is dit echt hyperventilatiie.

Gepost door jose 
jose
Is dit echt hyperventilatiie.
31 May 2005 19:55
Hallo allemaal,

Eeen half jaar geleden was ik al steeds erg moe en benauwd, maar goed gewoon door blijven gaan want het zal wel overgaan.

Maar na een half jaar kreeg ik een aanval zag van benauwdheid en zag de wereld al heel anders daar voor had ik de griep gehad en had nog steeds zo een licht gevoel en onwerkelijkheids gevoel in mijn hoofd, maar goed toch weer begonnen met werken.

Na mijn eerste werk dag kreeg ik meteen een aanval en van af eind maart ben ik thuis met allerlei klachten maar vooral benauwd heid duizelig heid onwerkelijkheidsgevoel wazig kunnen zien geen rust hebben tintelingen overal en enorme vermoeidheid.

Als ik op sta ben ik al moe, maar ik ga door tot een uur of vier en dan ben ik bek af.
Mijn huishouden ik wil wel maar als ik wat doe voel ik mijn hart en ben doodmoe.

Tevens als ik iets moet doen met spoed dan ben ik helemaal de weg kwijt krijg ik druk op mijn borst en concenteren gaat helemaal niet meer.
Ook televisie kijken heb ik geen zin meer in, en eten ook al niet meer.

Ben bij de ademhalings therapeut geweest, maar nog steeds ben ik zo erg moe dat je gewoon niet meer kunt.

En dit is nu al zo'n drie maanden aan de gang dag en nacht.

Nu is mijn vraag herkent iemand zicht in mijn verhaal, want overal lees ik over dat het dan wel weer een paar dagen over is maar bij mij blijft het en het wordt als maar erger.

Mijn tante heeft ook chronische hyperventilatie gehad en die zei het heeft mijn drie jaar gekost voor dan ik weer normaal kon leven/

Wie heeft deze klachten ook zo extreem, wat moet ik er aan doen, rusten als ik moe ben of juist gewoon maar door gaan.

Soms denk ik val gewoon een keer neer zo moe ben ik elke dag, maar elke dag gaan we gewoon weer verder.

Ik ben wel onderzocht heb een hartfilmpje gehad, bloedonderzoeken, longfunctie, thoraxfoto. ben bij de internist geweest, en moet nog naar de longarts dus er is al veel onderzocht.

Ik zou graag een reactie willen, tevens voor de gerust stelling..

jose
jessie
Re: Is dit echt hyperventilatiie.
31 May 2005 21:34
hoi,

wat een ellende he al die klachten!!

Het lijkt zeker op hyperventilatie..heb je het weleens aan een arts gevraagd? Ik wens je heel veel sterkte toe en hoop dat je je snel wat beter zult gaan voelen- probeer de hulp te zoeken die bij je past!)

Groet jessie
thijs
Re: Is dit echt hyperventilatiie.
01 June 2005 08:29
hoi jose ook ik heb al vele jaren die extreme klachten en denk dat er vanalles met me gaat gebeuren maar het is chronische hyperventilatie, in jou geval denk ik dat je weer wat rust moet vinden in je hooft en je niet op je lichaam en je klachten moet concentreren maar je ademhaling wat op orde moet proberen te brengen ,het is wel simpel gezegd maar je moet weer uit het die cirkel
heel veel sterte

thijs
kim
Re: Is dit echt hyperventilatiie.
01 June 2005 09:29
Volgens mij is het hyperventilatie, heb lang met net dezelfde klachten rondgelopen: duizelijk onwerkelijkheidsgevoel, enorm vermoeid, 't is verschrikkelijk, ik weet het, we weten het allemaal...

Als ik jou was zou ik gewoon naar de dokter gaan en vragen of hij je niet kan laten onderzoeken op hyperventilatie (want het wordt nog steeds enorm over het hoofd gezien (in België toch)). Pas als de diagnose is gevallen, hoef je geen irrationele angsten meer te hebben over wat er allemaal mis is met je, dan kan je je eigen angsten wat gaan kanaliseren. Trouwens: ik ben ook onderzocht voor de ziekte van Menière, depressie (zelfs voor behandeld), maag-en darmproblemen, migraine... met vele bijkomende ongemakken en tijdverlies tot gevolg. 't Is echt van belang dat de diagnose op tijd gesteld wordt.

En dan is het inderdaad aan jou de keuze om je te laten behandelen op de manier die het beste is voor jou. Als je de klachten nog niet zo lang hebt, zou ik als ik jou was ook proberen te achterhalen hoe het nu eigenlijk zo ver is kunnen komen..., en of er aan die oorzaken iets te doen valt...

En verder: het is inderdaad een negatieve spiraal waar je in zit, maar je geraakt hier echt wel door! Het blijft niet zo slecht gaan!! Heel moeilijk te geloven zoals je je nu voelt maar het is wel zo, daar ben ik van overtuigd. Een paar maanden geleden zat ik nog zo diep als jij, maar nu zoveel maanden later ben ik bijna symptoom-vrij. En bloed heeft het dan misschien niet gekost, maar wel zweet en tranen!

Ik wens je enorm veel sterkte en moed om ertegenaan te gaan. En als het inderdaad hyperventilatie zou blijken te zijn, één goede raad: probeer je niet te laten leiden door de angst! Het is net de angst die alles doet ontstaan en groter en erger maakt! Probeer te aanvaarden hoe je je voelt en te beseffen dat als je erover gaat malen en je zorgen maken, dat je zieker wordt... 't is erg moeilijk, maar wanneer je die knop hebt kunnen omdraaien heb je een enorme stap gezet. Oh, en kom dit forum maar vaak bezoeken! Ik vind zoveel steun in het feit dat iedereen de symptomen hier herkent en erkent, daar haar je zoveel uit...

Het beste in alle geval!

kim
janne
Re: Is dit echt hyperventilatiie.
01 June 2005 15:15
hoi Jose,

ik heb ook al die klachten gehad (nog een graadje erger zelfs)
laat onderzoeken of het inderdaad hyperventilatie is (d.m.v.bloedonderzoek) dat geeft rust en verder kan ik me helemaal aansluiten bij de tekst van KIm.

Sterkte en tot schrijfs op dit forum.

Janne[:](Y)[/:]

jose
Re: Is dit echt hyperventilatiie.
01 June 2005 19:23
Hallo allemaal,

Ik wil iedereen bedanken voor zijn mee leven en aardige woorden.

Toch wil ik nog wel even vragen of jullie ook zo moe waren dat je echt niets meer kunt, en dat het elke dag maar erger wordt, dat baart me toch wel grootte zorgen.

Het moe zijn zo als ik het nog nooit heb gevoeld. Alles is teveel. En als ik moet koken of iets anders doen dat kost me te veel moeite het lukt me steeds slechter, terwijl ik toch al drie maanden thuis ben en toch ademhaling therapie heb maar zelfs daar ben ik te moe voor.

groeten,

jose
thijs
Re: Is dit echt hyperventilatiie.
02 June 2005 09:41
he jose chronische hyperventilatie doen veel met een lichaam op bepaalde momenten daar word je onzettend moe van ook in je hoofd je bent blij dat je in slaap valt dan ben je er even vanaf dat heb ik ook hoor ik denk heel veel mensen met chronische hyperventilatie.

groeten thijs
miranda
Re: Is dit echt hyperventilatiie.
03 June 2005 16:33
ook ik herken alles maar al te goed.
Zit er op het moment weer middenin

De angst is het ergste, Kan mijn hart het wel aan?dat kan nooit goed gaan.
herkennen jullie dit ook?
supersnelle hartslag en daardoor heel angstig worden?
Gr. miranda
Maurice
Re: Is dit echt hyperventilatiie.
03 June 2005 16:46
Het schijnt dat mensen met hyperventilatie en chronische hyperventilatie JUIST een sterker hart hebben dan 'normale'mensen

Meer weten over het HyperVen programma?