[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Werkt het echt?

Gepost door Lies 
Lies
Werkt het echt?
07 June 2005 13:24
Gisteren vol goede moed, vandaag terug een serieuse dip... Het lijkt altijd zo te gaan. Vandaag is het weer zo'n verschrikkelijke dag in m'n luchtbel.
Ik twijfel momenteel aan alles. Aan m'n ademhalingstherapeut gevraagd wat hij dacht van HyperVen. Hij zei dat hij er absoluut niet in geloofde...
maar wat zijn jullie ervaringen eigenlijk?
Ik hoor hier voornamelijk positieve ervaringen, maar zijn er ook mensen bij wie het niets uitmaakt?
Het voelde alsof hij met die woorden al mijn hoop ontnam, maar hij voelt dan ook niet wat 'wij' voelen denk ik dan... De dagen lijken wel een eeuwigheid te duren.
Ik zou werkelijk alles proveren om hier vanaf te geraken. Wat denken jullie? Is HyperVen de moeite waard?

Groetjes
Hester
Re: Werkt het echt?
07 June 2005 15:37
Hallo Lies,

Ikzelf heb al bijna 16 jaar last van hyperventilatie en ik heb zo ongeveer wel alles op dit terrein gedaan wat er is! Ook heb ik tweemaal een ademhalingstherapie gevolgd, die mij helaas niet structureel van de hyperventilatie heeft verlost. Ik ben nu 8 weken bezig en ookal is het soms zwaar je merkt zeker dat er vanalles in je lichaam veranderd en dat de klachten ook steeds minder worden. Ik heb met mijn huisarts hier ook al ettelijke discusies gevoerd omdat hij er nog steeds vanuit gaat dat het alleen je angstige denken is die de hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt. En ik denk dat als je een mening vraagt van een ademhalingstherapeut hij of zij altijd zijn therapie als meest effectief zal bestempelen! Ik zou gaan HyperVennen, dan kan je hetzelf ondervinden en dat zal de beste overtuiging zijn of het werkt. Wat mij bij hyoerven erg aanspreekt is de medische onderbouwde visie en de logica dat hyperventilatie dus ook kan ontstaan door een fysieke oorzaken/'>oorzaak. Het verklaarde bij mij waarom ik periodes minder en heel veel meer last kreeg [zonder noemenswaardige oorzaken/'>oorzaak]! En wat ik ervan heb begrepen is dat als HyperVen niet werkt meestal de oorzaken van het hyperventilatie nog in volle hevigheid aanwezig zijn.

Sterkte! gr. Hester
Lies
Re: Werkt het echt?
07 June 2005 16:56
Je hebt waarschijnlijk wel gelijk...
Want ik snap nu bv. ook niet waarom ik het zitten heb, ik voel me goed in m'n vel, ben gelukkig, ervaar geen stress... en toch steeds dat onwerkelijkheidsgevoel dat mij blijft achtervolgen.
Zal er nog es goed over nadenken, maar ik denk wel dat ik het probeer...
Nog een vraagje Hester: is het dan nooit weg dat verschrikkelijke gevoel, ben je constant zo angstig of bestaat er een kans dat het ooit nog verdwijnt?
Andere ervaringen met HyperVen zijn meer dan welkom!

groetjes
Hester
Re: Werkt het echt?
07 June 2005 22:02
Hoi Lies,

Het gaat echt over. Ik heb echt heel veel last van angsten en de laatste 1,5 zelfs tegen een paniekstoornis aan. Ik ken het onwerkelijke gevoel heel goed. De stand bij mij nu na 8 weken is dat ik in ieder geval geen onwerkelijke gevoelens, geen paniekgevoelens meer heb, geen angstige gevoelens maar voel me nog wel heel gespannen. Ik zie nog best tegen dingen op om ze te doen maar het slaat niet meer door naar een aanval of paniek. Maar het wordt minder, daar gaat het om! Ik ben niet meer zo somber, weer vrolijker, minder geirriteerd, minder piekeren etc.. Ik had nooit gedacht dat ook deze klachten hyperventilatie-gerelateerd waren. Dus het gaat al stukken beter met mij ookal ben ik er nog lang niet! Dus wat mij betreft bestaat er een grote kans dat de angst kan verdwijnen met HyperVen.

groetjes Hester
Janne
Re: Werkt het echt?
07 June 2005 22:10
fijn zo'n therapeut, daar heb je wat aan.

HyperVen hoef je niet te 'geloven', het heeft een behoorlijk gedegen onderbouwing, alleen... het is heel onbekend. En alle artsen en therapeuten en andere gogen hebben allemaal geleerd dat hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt word door psychische dingen zeg maar. Dat er in je bloed en je ademcentrum dingen zo uit evenwicht raken word ze niet of nauwelijks bijgebracht. En dat je dan van die fysieke dingen weer angsten en spaaningen krijgt... och het is zo'n rottige cirkel waar je in raakt. En inderdaad, net wat je zegt, mensen die het niet hebben meegemaakt die weten niet wat jij voelt.
vergelijk het maar met de maagzweer, vroeger werd gedacht (ja, door dokters) dat mensen die een maagzweer hadden daar aan waren gekomen omdat het zulke zuurpruimen waren. M.a.w dat de klachten werden veroorzaken/'>oorzaakt door een mentale oorzaken/'>oorzaak zeg maar.

Nu weten we (gelukkig) dat maagzweren echt door een bacterie worden veroorzaken/'>oorzaakt.
(en dat de mensen die er aan lijden zuurpruimen zijn omdat ze gedurig pijn hebben)

Volgens mij is het zo ook met hyperventilatie.

Ik ben nu drie maanden aan het oefenen en ik heb zoveel verbetering gemerkt.

En mensen waarbij het niet werkt, of die niet positief zijn. Volgens mij werkt het alleen niet als je nog stress hebt die je niet kunt hanteren, maar zelfs dan is het nuttig, want ook dan zijn je buffers op.

Toets maar eens Ellen in bij zoeken.

Veel sterkte en welkom bij de 'club'
Janne
[:](Y)[/:]

Arnold
Re: Werkt het echt?
08 June 2005 10:49

Beste Lies,

Ik doe inmiddels ruim 2 maanden de HyperVentherapie. Ik merk duidelijke vooruitgang en het was behoorlijk mis.... De werking van de therapie is goed onderbouwd. Misschien wil jouw ademhalingstherapeut daarom dit forum eens bezoeken en uitleggen waarom hij niet in HyperVen geloofd. Met een onbeargumenteerde opmerking van die ademhalingstherapeut kan niemand iets, ook jij niet, en het zou een nuttige bijdrage aan dit forum (kunnen) zijn.
groet, Arnold
Lies
Re: Werkt het echt?
08 June 2005 14:05
Voila,

Ik heb het gedaan, HyperVen is besteld.
Jullie hebben gelijk, zie niet in waarom ik het niet zou proberen.
Ik zal mijn argumentatie dan ook zeker voorleggen aan mijn ademhalingstherapeut.
Vanaf volgende week start ik er sowieso mee, dus wish me luck!
Bedankt voor de duidelijke uitleg allemaal!

Hb dan nog een vraagje in verband met bloeddruk.
Ik sukkel nu ook al enkele maanden met een heel lage bloeddruk: 8.5
Dit maakt me ook heel duizelig. Weet iemand of dit eventueel ook gerelateerd kan worden aan CH? Ik denk wel dat het er mee te maken heeft, maar ik begrijp het niet zo goed....

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?