[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik voel me zooooo rot!

Gepost door Lara 
Lara
Ik voel me zooooo rot!
30 May 2005 15:46
hoi allemaal,
ik voel me eigen zooo rot. ik denk dat ik chronische hyperventilatie heb. ik kan gewoon over de dag door niet goed ademen....ik snak vaak naar adem, adem te oppervlakkig en hou onbewust heel vaak me adem in. met andere woorden ik adem gewoon helemaal verkeerd. en ik kan er weinig aan doen[:]sad smiley[/:]. ik heb de hele dag door klachten: ben heel moe, ben heel slap. en als ik loop lijkt het af en toe of ik gezopen heb. ik voel me heel vaag. ik wordt er echt depri van. raak al in paniek als ik ergens heen moet, omdat ik dan weer trillerig wordt. ik ga dus ook van de zomer naar spanje. maar ben zo bang dat ik het allemaal niet aan kan. ik durf bijna nergens meer heen. omdat ik bang ben dat ik flauwval of dat ik de controle verlies ofzo. please help me.....ik weet het niet meer. kom ik hier ooit vanaf?[:]moody smiley[/:]

liefs Lara
Hester
Re: Ik voel me zooooo rot!
30 May 2005 16:16
Hallo Lara,

Ik weet wel bijna zeker dat je chronische hyperventilatie hebt! En je bent op een forum terechtgekomen met allemaal lotgenoten, die hard oefenen en er ook in willen blijven geloven dat ze hun chronische hyperventilatie onder controle kunnen krijgen! Dat je nu ook allerlei angsten ontwikkeld, niet of nauwelijks weg durft te gaan dan hoort er helaas ook bij....alle klachten die je hebt zijn een gevolg van je ademhaling die niet meer goed zit. En het enige wat ik je kan meegeven is probeer het toch zoveel mogelijk los te laten, stel dat je je controle verliest of je valt flauw....Je komt echt wel weer bij! En ik weet hoe verschrikkelijk het is om zo'n irreele angst te hebben, ik heb precies hetzelfde.

Ik kan je alleen aanraden om de informatie over hyperventilatie en HyperVen goed door te lezen [vaak scheelt dat al] en er over na te denken om hiermee te beginnen. Er is echt een oplossing voor, maar niet eventjes. Het kost tijd en een paar maanden oefenen maar dat is het toch zeker waard!

gr. en heel veel sterkte

Hester
Tieske
Re: Ik voel me zooooo rot!
31 May 2005 02:13
Hoi!
Ik voel me ook een beetje rot op het moment[:]sad smiley[/:][:]sad smiley[/:][:]sad smiley[/:]!!
Ik ben helemaal in de war?![:]moody smiley[/:]
Ik stel me vooral vragen over het leven,waarom mensen problemen hebben, waarom kan het leven niet gewoon rooskleurig zij?! wie mijn échte vrienden zijn?! enzovoort enzoverder.
Ow en ik heb ook chronische hyperventilatie. Soms gaat het beter dan andere keren.
sterkte
Tieske
Re: Ik voel me zooooo rot!
31 May 2005 02:17
Misschien kunnen we met een nieuw onderwerp beginnen waar iedereen die zich rot voelt het daar meld. Zo geef je de ander sterkte. Je realiseerd dan dat je niet de enigste bent die zich zo voelt![:]tongue sticking out smiley[/:]
Hester
Re: Ik voel me zooooo rot!
31 May 2005 12:24
Ik ken dat gevoel ook heel goed. Dat je ook zo negatief gaat denken over alles en vragen stelt bij alles wat je overkomt. Soms lijkt het wel of je op alle gebieden overgeslagen wordt. Wat ik wel heel opvallend vind, nu het al iets beter met mij gaat is dat die negatieve gedachten, maar ook dat eindeloze gepieker over van alles en nog wat steeds minder wordt. Ik denk omdat je angstig wordt van chronische hyperventilatie dat dit ook een enorme invloed hebt op je denken en hoe je tegen dingen aankijkt en ze beleeft. Als ik me beter voel maak ik me gewoon niet meer zo druk, kan dingen ook loslaten. Ik vind het wel opmerkelijk, maar het betekent dus ook dat dit wel met het hyperventilatie te maken heeft en dat je ook weet waar je je focus op moet leggen [niet op de gedachten dus maar op het oplossen van je chronische hyperventilatie].

groetjes Hester
Elise
Re: Ik voel me zooooo rot!
02 June 2005 13:30
Hoi Lara.

Wat balen joh, dat je je zo ellendig voelt! Ik ken het gevoel.
Probeer een beetje je gedachten onder controle te houden. Ik weet dat dat heel erg moe is, maar als je jezelf van te voren bang gaat zitten maken voor iets dan maak je het jezelf moeilijker dan nodig is. Het is precies zoals Hester ook al zegt: en wat dan nog? Als je al flauw mocht vallen dan kom je wel weer bij. Het klinkt makkelijk, maar als dat een beetje je houding is dan heb je een stuk minder problemen. Op die manier heb ik altijd geprobeerd om met mijn hyperventilatie om te gaan en dat lukt me nu al 8 jaar.
Kom op joh, houdt de moed erin. hyperventilatie is een heel ellendig probleem, maar met een positieve instelling en niet te vergeten de oefeningen van HyperVen kom je er zeker weten weer vanaf!

Groetjes en Sterkte,
Elise

Meer weten over het HyperVen programma?