[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

8 weken bezig!!!

Gepost door Ellen uit het Gooi 
Ellen uit het Gooi
8 weken bezig!!!
05 June 2004 18:31
Hai allemaal,

Ik dacht: "Laat ik even vertellen hoe het hier gaat met HyperVen. Misschien kan ik nog iemand een hart onder de riem steken". [:]grinning smiley[/:]

Ik ben nu 8 weken verder en heb bijna elke dag trouw 2x geoefend. 1x 's-morgens als ik opstond en 1x 's-avonds een uurtje na het avondeten.

En.......................................ik mag absoluut niet klagen. Het gaat goed hier.

Toen ik begon had ik net 9 weken ademhalingstherapie achter de rug en het enige wat ik hiermee bereikt had, was dat ik "redelijk" een paniekaanval kon "voorkomen". Dat was natuurlijk alles behalve bevredigend, want ik heb/had al 12 jaar een paniekstoornis met straatvrees. Dat betekent eigenlijk voor mij, dat ik bijna overal van in paniek raakte en daardoor niet meer ver van huis wilde (ongeveer 300 mtr. dan had ik het wel gehad), omdat mijn huisje nog het veiligste was, maar ook daar kon af en toe uit het niets de paniek om de hoek komen kijken.

Ik besloot, na een tijdje het forum van HyperVen te hebben gevolgd, om ook HyperVen te proberen. Ik vond dat er absoluut genoeg redenen waren om aan te nemen dat dit wel eens ECHT kon helpen. Er zat absoluut een logica in alles wat ik las.

Toen ik begon had ik heel wat klachten:
Dagelijks verschillende keren paniek-gevoelens, depersonalisatie-gevoelens, duizeligheid de hele dag, heel erg moe, bang bang bang, heel erg nerveus, onwerkelijk gevoel, droge mond etc. etc. etc.

Nu na 8 weken, ben ik bijna alle klachten grotendeels kwijt. Ik ben nog wel eens duizelig of moe, maar deperonalisatie, gejaagdheid, onwerkelijkheid zijn weg.....................Gek is dat hoor, na 12 jaar. Ik voel me eindelijk weer gewoon lekker in mijn velletje zitten.
Ook de paniekgevoelens komen niet meer voor of ik moet iets moeilijks doen, bijvoorbeeld naar mijn zus rijden, 30 km. verderop, maar een mens moet ook niet overdrijven. Giechel

Nu ben ik gaan oefenen met naar buiten gaan en.............................Ik ga al weer naar de supermarkt of de markt, op visite bij mijn mams, met de auto een stukje rijden. Goed, ik overdrijf niet, want er moet nog veel gebeuren, voordat ik weer gewoon in de maatschappij mee kan draaien, maar....................IK BEN BLIJ!!!!!!!!!!!!!!

En om nou te zeggen dat ik topscores heb, Neeee.
Ik heb weekgemiddeldes gemaakt, omdat ik nog wel eens heen en weer schiet met mijn trails. Ik heb er nu 102 sessies opzitten en 1021 Trails. Giechel. Nou dat klinkt wel he?
Mijn weekgemiddeldes zijn:
Week 1: 58,4
Week 2: 61,4
Week 3: 51,3
Week 4: 67,4
Week 5: 69,0
Week 6: 70,9
Week 7: 73,4
Week 8: 78,1
Dus jullie zien, elke week ga ik maar een paar secondes omhoog, maar de resultaten bij mij zijn hartstikke goed.

Voor diegene waar het herstel later intreed: Kom op jongens, het programma bewijst zichzelf. Ook voor jullie zit het er absoluut in. Als het bij mij werkt (waar niets anders is aangeslagen) gaat het bij jullie ook werken.

Ik ga nu door met de volgende 8 weken en ik hoop jullie dan nog meer positief nieuws te kunnen vertellen.

O ja, voor ik het vergeet, natuurlijk heb ik ook baaldagen. Gatver weer oefenen. Gatver vandaag voel ik me echt ****, maar....................................de goede dagen worden er steeds meer.

Hartelijke groetjes van Ellen

Marco
Re: 8 weken bezig!!!
05 June 2004 19:56
Hallo Ellen,

In het begin vraag je je inderdaad af of je ooit van hyperventilatie afkomt, zeker als je al jaren bezig bent met de acceptatie van deze vervelende aandoening. Daarom is het erg fijn te lezen dat ook bij jou de therapie begint te werken!

Je weet nu ook dat je een week of 8 doorgaat en je weet ook waarvoor je dat gaat doen en neem van mij aan dat de je in de komende weken ook wel ups en downs zult tegenkomen.

Ellen, hou vol en je zal er veel plezier van ondervinden als je klaar bent met de therapie.

Groetjes en succes verder

Marco
Mar
Re: 8 weken bezig!!!
06 June 2004 09:03
Hallo Ellen,

Wat goed om je verhaal te lezen. Ik ben nu twee weken bezig en moet zeggen dat ik me na een dip in de eerste dagen behoorlijk positief voel over de resultaten. Ik vind het opmerkelijk hoe een sessie zich laat beinvloeden door vermoeidheid, stress etc en leer beter naar mijn lijf te luisteren. Succes met de komende acht weken...het was bemoedigend op je verhaal te lezen

Mar
PeterD
Re: 8 weken bezig!!!
06 June 2004 18:20
Ha Ellen,

Fijn om je bericht te lezen. Het gaat ook bij jou de goede kant op. Hou vol !!

Peter
monique
Re: 8 weken bezig!!!
08 June 2004 10:38

hoi ellen, wat kom ik toch vaak je naam tegen, wat fijn. en je hebt ook je gevoel voor humor niet verloren...........giegel.[:]grinning smiley[/:]dat kan een mens lang op de been houden hoor. heb je voor die paniekstoornis geen medicijnen gekregen?ik herken zoveel en dat jou klachten zolang al bestaan.... nu dat doet mij ook goed te horen. ik heb nu ook een beetje het gevoel dat ik vooruit ga na 3 weken.......ik begon met 31 seconden en zit nu rond de 7'. kan me ook iets beter concentreren. en soms ben ik ook weer een beetje blij.... giechel. dat blije gevoel is toch 6 jaar weg geweest. maar suciaal ben ik nooit geweest....denk door mijn humor. succes meiske ...[:]TOP[/:]monique
Ellen uit het Gooi
Re: 8 weken bezig!!!
08 June 2004 14:26
Hai Monique,

Wat schrijf je lief!!!
Nee, gelukkig ben ik ook mijn humor niet kwijt, al zakte de moed wel eens in mijn schoenen.
Ik heb medicijnen gekregen tegen de paniekstoornis (immipramine en buspar) en dat hielp in de eerste instantie heel goed, maar na een aantal jaar begon mijn lichaam aan de dosering te wennen en toen moest ik eigenlijk verhogen. Nou kan ik steeds verhogen, maar op een gegeven moment ga je je eigen lichaam vergiftigen, dus ik wilde iets anders zoeken wat nog effectiever was en dat is voor mij HyperVen.
Ben vandaag voor het eerst met mijn zusje naar een schoonheidssalon geweest en het was zalig. Niks geen paniek. Niks niet HyperVentileren.
Ik kan gerust zegen: I am back. [:]grinning smiley[/:]

Ik hoop dat dit voor jou ook in het verschiet zit.
Heel veel succes met oefenen en binnenkort een hyperventilatie-vrij leven.

[:]PROOST[/:] Ellen

Meer weten over het HyperVen programma?