[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Benauwd

Gepost door Sharon 
Sharon
Benauwd
09 April 2004 09:17


Hallo,

Ik heb een vraag; ik ben nu ongeveer 3 mnd bezig met HyperVen en na wat
verbetering gaat het nu weer wat minder helaas. Ik probeer nog wel 2 keer per
dag te oefenen maar ik kom vaak tot 1 keer of 1,5 keer. Hopelijk is dit niet schadelijk.
IK heb wel het idee dat ik wat makkelijker inslaap maar als ik dan soms 's nachts of 's ochtends wakker wordt dan komen voor mijn gevoel de ademprikkels erg snel en lijkt
het net of ik begin te HyperVentileren. Hoe kan ik dit dan het beste vermijden of opvangen?
Komt dit bekend voor? Ook heb ik het s'nachts wel eens en ik denk dan dat ik misselijk ben
maar ik adem dan volgens mij te snel. Het inslapen is daarna soms ook moeilijk. Wat me
ook opvalt is dat wanneer ik op me zij lig ik veel meer moeite heb met ademen dan wanneer ik op mijn rug lig. Op mijn zij krijg ik sneller de ademprikkel en die wil ik dan tegenhouden maar dat is wel zwaar. Mijn gemiddelde is nog ietsje gestegen naar 124, 125, en soms 130. Ik zat erg lang op 120 sec.

Ik hoor graag wat reacties.

Groetjes Sharon

HyperVen
Re: Benauwd
09 April 2004 10:36
Hallo Sharon,

Oefen zoveel als mogelijk is. Het is nooit schadelijk om minder te oefenen, alleen is het cumulatieve effect iets minder. Dat je vaak 's-nachts of 's-ochtends wakker wordt met hyperventilatie lijkt erop te duiden dat er sprake is van stress. Stress en angsten worden tijdens dromen verwerkt (opgelost) maar dat gaat vaak gepaard met versnelde ademhaling. Die spanningen en stress kunnen ook heel goed de reden zijn waarom jouw vooruitgang zo langzaam gaat. Ik raad je aan om ontpsanningsoefeningen of yoga te gaan doen om die stress aan te pakken.

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
marjanmesters
Re: Benauwd
19 April 2004 12:44
sharon ik herken dit heel goed ,ik wordt snachts heel dikwyls wakker .ik heb het dan heel benauwd enheel warm en wil dan de hele tyd adem halen.ik denk ook net als arc dat het te maken heeft met dromen marjan

Meer weten over het HyperVen programma?