[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe gaat het met jullie?

Gepost door Ellen 
Hoe gaat het met jullie?
29 June 2006 18:21
Hoi allemaal,

Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat.
Voordat het forum even weg was volgende ik jullie vorderingen/tegenslagen.
Uit meeleven, uit nieuwsgierigheid, om van te kunnen leren.

Hier in Bussum loopt alles gestaag.
Alhoewel................ik heb 2 maanden flink geoefend (2x per dag) en nu zit de klad erin.
Ik heb het heel druk met van alles wat hier mis gaat en ik ben daarnaast ook nog een keer flink verkouden.

Mijn scores lopen niet fantastisch hard vooruit, maar ik voel me toch weer een stuk beterder dan dat ik me in het begin voelde toen ik weer begon.

Ik ben nu maar even gestopt om de stress de deur uit te werken en dan ga ik weer met volle kracht (op de goede manier natuurlijk [:]winking smiley[/:]) tegenaan.

We hebben, vandaag, onze auto weg moeten doen, omdat hij gigantisch afgekeurd was. Daar baal ik natuurlijk flink van, want ik heb (zoals jullie waarschijnlijk nog wel weten) een paniekstoornis met straatvrees.

Met de auto kan ik alles aan (in Bussum en omstreken), dus dat wordt voor mij weer een nieuwe uitdaging. Met de FIETS !!! Fietsen vind ik hartstikke leuk, maar de auto was natuurlijk lekker veilig. (In je eigen space)
Maarre............ik laat me niet kisten, vanaf vandaag ga ik dus fietsen en ik ben benieuwd hoe dat gaat. Ik vind het hartstikke (leuk) spannend en ga ik hyperen (wat ik niet verwacht) dan stap ik van mijn fietsie en ga gewoon even rustig bijkomen, zonder direct naar huis te vliegen.

En jullie...........hoe gaat het nou met jullie?

Groetjes van Ellen
Ha die Ellen,

Nou, ik ben ook weer terug hoor! Met mij gaat het eigenlijk best wel heel goed. Ik heb in juni een aantal onderzoeken gehad bij de longarts, waaruit bleek dat mijn duizelingen niet worden veroorzaken/'>oorzaakt door longproblemen, niet door allergieën, maar óók niet door hyperventilatie. Ja, je hoort het goed: volgens de heren medici heb ik géén hyperventilatie! Ik vertoonde tijdens de test (die maar heel even duurde en niets voorstelde) te weinig hyperventilatie-verschijnselen en dús vonden ze dat ik er geen last van had. Terwijl ik toch alle klachten op het formulier met 'ja' had beantwoord...Vreemd. Ik blijf erbij dat het wel degelijk chronische hyperventilatie is, iets anders kan het haast niet zijn. Ik herken de klachten precies als de klachten die ik in 1995 ook had en toen werd ik wél als hyperventilatie-er getest...Ik volg gewoon mijn gevoel.

Op dit moment gaat het dus wel. Ik doe geen enkele oefening meer, geen gewone ademoefeningen, maar ook geen HyperVen meer. Ik kan het even niet opbrengen, ik ben even te moe van al het oefenen zonder echt veel resultaat. Ik merk dat het de laatste weken goed gaat, zo lang ik af en toe tijd voor mezelf vrij maak. Als ik bijvoorbeeld een weekend weg ben geweest, zoals laatst, dan val ik meteen terug met duizelingen. Dan neem ik de dag daarop tijd voor mezelf en de volgende dag voel ik me beter. Er zijn al een heleboel dingen geweest die ik gewoon weer doe. Ik ga over een paar weken zelfs op vakantie...met het vliegtuig naar Italië...Vorig jaar cancelde ik de vakantie, nu gá ik gewoon...Ik zie wel wat er gebeurt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat. Misschien is even niet oefenen wel de juiste weg voor mij? Ik laat het even zo!

Wat vervelend voor je dat je auto afgekeurd is, zeker omdat het voor jou je veilige space was! Maar misschien is het wel een teken, dat Ellen weer een stukje verder komt? Misschien durf je naar verloop van tijd wel goed te fietsen? Kun je proberen om eerst een klein cirkeltje rondom het huis te maken en om dan steeds verder te gaan? Weet je, ik heb nog nooit gehyperd op de fiets, alleen al doordat ik dan geconcentreerd ben op het verkeer en doordat je beweegt...En als het al gebeurt, dan stap je gewoon af inderdaad om even te hijgen! ;-) Kop op, het is lekker weer (veel te warm om in zo'n kokende auto te zitten!) en ik duim voor je dat het lukt. Durf je wel bijvoorbeeld naar een zwembad of park als het warm is? Ik weet niet hoe het is om bang te zijn buiten, maar het lijkt me heel erg rot. Door de hyper werd ik ook bang om bijvoorbeeld te winkelen, maar dat is nu gelukkig over. Bij jou duurt het wat langer omdat je echt straatvrees hebt, maar ook voor jou wordt de wereld steeds groter! Zet 'm op Ellen en hou ons op de hoogte!

Groetjes Rainbow
Re: Hoe gaat het met jullie?
30 June 2006 00:19
Je bent een lieverd Rainbow, bedankt voor je opbeurende berichtje. [:](Y)[/:] [:]smiling smiley[/:]

Liefs Ellen
Hoi Ellen en Rainbow,

Bij mij gaat het nog steeds met pieken en dalen. Ik ben na 9 jaar hyperventilatie in januari met HyperVen begonnen. Ik merk dat ik behoorlijk heftig op de therapie reageer wat betreft de bijwerkingen. De ontlading van stress zorgt bij mij voor een flinke verergering van klachten, waardoor ik op het moment niet meer alleen naar de supermarkt durf. Bij kleinere winkels (drogist e.d.) ga ik nog wel alleen naar binnen, maar het kost me wel veel energie. Gelukkig heb ik een lieve vriend die samen met mij de boodschappen doet, zodat ik nog wel naar de winkel ga (anders wordt de drempel steeds hoger)!

Ondanks de verergering van bepaalde klachten blijf ik wel HyperVennen, omdat ik merk dat de goede dagen steeds beter worden. Ik ben een tijdje geleden twee weken op vakantie geweest en heb helemaal geen last gehad van hyperdepiep. Tijdens die weken heb ik ook niet geoefend. Nu ben ik weer drie weken bezig en merk dat m'n score weer een flinke sprong heeft gemaakt (wat bij mij vaak samen gaat met verergering van klachten). Maar goed, ik sla me er wel doorheen!

Ik oefen trouwens maar 1 keer per dag en doe dan maar een halve sessie, omdat ik zo heftig op de therapie reageer. M'n score stijgt nog steeds, dus ik denk dat ik daar goed aan doe. Ik moet er niet aan denken welke klachten ik krijg als ik twee keer per dag 10 trails doe...

Maar goed, genoeg gekletst. Ik ben in ieder geval nog steeds te spreken over HyperVen en ben blij dat het forum er weer is. Hopelijk komen er steeds meer mensen terug om elkaar een hart onder de riem te steken!

Ellen en Rainbow, SUCCES!

Groeten, Martine



Bericht bewerkt (30-06-2006 12:52)
Re: Hoe gaat het met jullie?
30 June 2006 17:08
Hoi Martine,

Wat is het heerlijk als je een partner hebt die het begrijpt. [:](Y)[/:]
Mijn Ron gaat ook altijd met me mee, als is het maar "die stomme bibliotheek", zoals hij dat noemt. Hij zal echt nooit klagen.

Het is voor mij nu zaak om het op de fiets te gaan doen en daarna alleen.
Wat lijkt me dat heeeeeeeeeeerrrrrrlllliiiiiijjjjjjjjjjjjk!!!

Ik heb vandaag gefiets. Op mijn gemakkie. Natuurlijk met mijn mannetje. Die fietste achter me. En...........gewoon over de hoofdweg heen, met winkels, terwijl ik de dag ervoor zei dat ik de kruip en sluip door wegen zou nemen.

Nee hoor, ik stapte op mijn fietsie en dacht: "Ach.........wat kan me gebeuren, gewoon lekker genieten van het weer en het tochtje. En het ging TOPPIE !!!!

De supermarkten zijn niet meer moeilijk, alleen als ze buiten Bussum liggen vind ik het niet leuk. Dat ga jij straks ook weer doen Martine.
Lekker alleen naar de Super...........en dan heerlijk in de stellingen neuzen wat je allemaal gaat meenemen om 's-avonds te kunnen smikkelen, zonder dat je je bezighoudt met hypertjes.

Echies waar.................DIE TIJD GAAT KOMEN !!!!

Groetjes van Ellen
Re: Hoe gaat het met jullie?
30 June 2006 19:18
Hallo allemaal!!!

Wat is het fijn dat deze forum terug open is!Met mij gaat het redelijk goed...Ik hoop dat het zo blijft...Ik heb 2 weken geleden een spierontsteking gehad op mijn rechtse nekspier...heel pijnlijk...Ik dacht dat ik een migraine aanval kreeg omdat de pijn alleen maar aan de rechtse kant van mijn hoofd was...Toen ik bij de dokter aankwam en mijn klachten vertelde dacht ze dat ik een hersenvliesontsteking had....Ik was in totaal in paniek,maar na een onderzoekje bleek het een spierontsteking te zijn waar ik nu nog last van heb...wat enorm vervelend kan zijn...want ik denk de hele tijd dat ik toch iets ernstig heb (wat bekend is bij hyperventilatie patiënten [:]confused smiley?[/:]). Daarbij heb ik ook nog eens te maken had met een lichte oorontsteking...duizelig, pijn aan de oren, hoofdpijn.... terug paniek[:]grinning smiley[/:]Dan, na dit alles....buikgriep...ik heb het zo wel gehad hoor!!!
Ah jullie kennen dit wel he...Zaterdag vertrek ik op vakantie naar spanje...Ik kijk er enorm naar uit maar toch blijft de gedacht van hyperventilatie door mijn hoofd spoken....Wat als ik daar iets ernstig krijg....pffff!!!Ik ga gewoon proberen te genieten. Maar ik merk wel dat ik veel minder last heb van hyperventilatie aanvallen...wat ik toch positief vind.Ik neem nu wel magnesium en daar voel ik mij veel sterker door.Blijven volhouden is de boodschap!!

Veel sterkte Elien
Hoi Ellen en Martine,

Ellen, wat goed dat je bent gaan fietsen! Johoo! Gefeliciteerd hoor! En dan nog over de hoofdwegen! Zie je, als je het probeert lukt het wel en gelukkig is je mannetje Ron er om je te helpen! Voor je het weet fiets je dadelijk nog mee in de tour de france, de tour d'Ellen, haha! Lekker he, fietsen met mooi weer. En je ziet, niet gehyperd! Echt goed van je hoor!

En Martine, ook jij gaat het halen hoor. Ik heb ook een tijdje gehad dat ik weinig durfde, maar gelukkig durf ik alles weer. Ik ben laatste gewoon in een BOMVOL Anne Frankhuis geweest, waar we als haringen in een ton opgepropt zaten. Had ik eerst voor geen goud gedaan, maar nu doe ik het gewoon. En dat gaat goed. Mijn vriendje weet ook dat ik hyperventilatie heb en hij snapt me ook als ik zeg dat ik duizelig ben. Hij heeft weleens hoofdpijn, dus zo zie je maar dat iedereen een zwakke plek heeft. Ik had ook erge bijwerkingen van HyperVen, de duizeligheid (mijn hoofdklacht) werd alleen maar erger...Ik keek helemaal dubbel...maar nu weet ik dat het stress-ontlading is en dat helpt wel. Ik oefen niet meer elke dag, wat dat kon ik niet opbrengen (ben bijna een jaar bezig)...Nu oefen ik af en toe. Okay, dat is niet goed, je moet volhouden, maar ik smokkel vaak en ach, het gaat best okay hoor. Alleen vanmiddag weer wat duizelig, maar na een HyperVensessie (hele lage score, maar mijn neus zit dicht) gaat het weer...Je moet gewoon je gevoel volgen en als dat zegt: 'een keer een klein sessietje per dag' dan doe je dat Martine. Zet 'm op meid en geef die straatvrees een vette knal! Is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer (met je vriend) om inderdaad wel naar een winkel te gaan, anders wordt het kringetje steeds sluitender. En dat zou jammer zijn!

Nou, waar zijn al die andere forummensen nu? Die moeten zich zeker nog aanmelden?

Fijn weekend!

Rainbow
Bedankt voor alle opbeurende berichten!

Echt goed Ellen dat je hebt gefietst! Over een tijdje kun je je vast niet meer voorstellen dat je dit al die tijd niet meer durfde.

Ik probeer ook de moed erin te houden, maar soms ben ik gewoon ongeduldig en krijg ik weer zo'n bui van: waarom is het nog niet over, ik doe toch m'n best en ik weet dat het tussen m'n oren zit!!! Dan volgt er een flinke jankbui (zoals afgelopen maandag, ik huilde tranen met tuiten en ondertussen zat m'n dochtertje van 1 te lachen omdat ik in haar ogen zo raar deed...) en ben ik weer wat opgelucht. Gelukkig is m'n vriend er dan om te zeggen dat het tijd nodig heeft, omdat het ook niet zomaar in een paar weken is ontstaan.

Kortom, ik kom er wel, maar ben soms wat ongeduldig.

Rainbow, ook jij komt er wel. Het scheelt in ieder geval al dat je omgeving er begrip voor heeft. Gewoon geduldig blijven dooroefenen en inderdaad: stem de therapie op jouw persoontje af!

Groeten, Martine
Re: Hoe gaat het met jullie?
04 July 2006 20:49
Hallo Allemaal,

Met mij gaat het ook heel goed... Ik zit heel dicht tegen mijn genezing aan. Het heeft heel veel energie gekost, maar ik ben zowat van al mijn hyperklachten af. Heb alleen dagen dat het soms nog wel eens wat minder gaat (met mijn oefeningen), maar voel me dan nog steeds goed. Het enige is, dat ik iets te ontspannen ben... ben continue moe en suf.. ik weet niet of dit ontlading is van stress of dat dit iets te maken heeft met mijn medicatie. Ik ben er nog niet..maar zit op de goede weg.. en zie verderop al de finish!!!Maar ik kan jullie vertellen.. volhouden!!! Das eigenlijk het enige.. en blijf dicht bij je lichaam en je gevoelens.. maar laat je jezelf er ook weer niet door beperken! [:]NO[/:]

Groetjes,

Bart
Re: Hoe gaat het met jullie?
04 July 2006 23:38
Dat is hartstikke TOPPIE Bart.
Geniet van je nieuw herwonnen gevoel. [:](Y)[/:]

Groetjes Ellen[:]grinning smiley[/:] (Die het overigens heel erg warm heeft met dit weer [:]winking smiley[/:])
Hoi Bart,

Misschien een stomme vraag, omdat ik weet dat iedereen anders is en dus niet hetzelfde op HyperVen reageert, maar ik ben benieuwd hoelang je al last van hyperventilatie hebt en hoe lang je met HyperVen bezig bent.

Verder natuurlijk geweldig dat je je goed voelt. Nog even volhouden!

Groeten, Martine
Re: Hoe gaat het met jullie?
05 July 2006 23:11
Beste Martine,

Ik 2 fases van hyperventilatie gehad. 1 sluimerende fase.. vooral klachten als vermoeidheid etc. Daarna heb ik iets moeilijks meegemaakt in mijn leven en kwam het echt tot uiting. Mijn klachten werden erger.. en ik werd hypochondrisch.. Ik denk dat ik zo'n 3 a 4 jaar echte klachten heb gehad.. maar ik had al eerder spanning en verkeerd adempatroon..dus het zat onderhuids er al..zeg maar.
Goed dat je er zo vanaf komt Bart. Dat geeft hoop aan anderen! Hoe lang ben je nu met HyperVen bezig?
Re: Hoe gaat het met jullie?
06 July 2006 21:56
ben al redelijk lang 2 a 3 jaar.. met tussenpozen.. dat het gewoon even niet ging.. ook met die situaties in mijn leven. Dus actief heb ik misschien een jaar geHyperVent..

Meer weten over het HyperVen programma?