[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

voel me zo rot!!

Gepost door marianne 
marianne
voel me zo rot!!
17 July 2005 20:33
hallo allemaal!!!
moet ff mijn ei kwijt! ben nu ongeveer 3 weken gestopt met HyperVen, dacht probeer eens ff of het zonder kan! de eerste dagen ging het goed, maar na anderhalve week kwamen de klachten weer!! duizelingen in het hoofd, erg moe zijn en nu ook weer die rotgedachtes. vooral het laatste vind ik erg eng, voelt je echt depressief, hebt nergens meer lol in! die gedachtes komen even een paar minuten voorbij en dan verdwijnen ze weer!! heb t de laatste tijd ook weer druk gehad op t werk, wat frustraties gehad op t werk! zal dat ook weer kunnen meespelen? kort samengevat: als je gestresst bent of druk bent geweest en weinig ontspanning hebt gehad, komen de klachten weer! voor mij een teken dat ik misschien nog niet had moeten pauzeren met HyperVen, dus nog niet klaar ben met HyperVen! herkennen meer mensen deze dingen? zo ben blij dat ik dit ff kwijt ben,lucht iets op om het ff van je af te typen!
Elise
Re: voel me zo rot!!
17 July 2005 20:57
Hoi Marianne.

Wat ellendig dat je je nu weer zo rot voelt?
Waarom was je gestopt met HyperVen? Had je de hele serie al afgerond en was je score stabiel? Of voelde je je niet goed en heb je even een pauze ingelast? En ben je nu wel weer begonnen dan?
Kan me voorstellen dat je hier erg van baalt en onzeker van wordt. Ik heb zelf nog niet zoveel ervaring met HyperVen, maar wilde je toch even een hart onder de riem steken. Wedden dat het wel weer helemaal goed komt! Gewoon blijven volhouden en schrijven. Er is vast wel iemand hier die je verder kan helpen!

Sterkte!!

Groetjes,
Elise
Frederique
Re: voel me zo rot!!
18 July 2005 12:22
Hoi Marianne
Lees mijn topics maar eens, het scheelt veel als je gestresset bent of zoals ik, burn-out. Dan heb je meer nodig dan alleen HyperVen, je moet je leven aanpassen en hard werken met ontspannen. Maar je komt er wel hoor, met mij gaat het ook steeds beter, alleen je kan je zelf niet vergelijken met de anderren die wel sneller van de klachten af zijn.
Groetjes, Frederique
Janne
Re: voel me zo rot!!
18 July 2005 15:12
hoi Marianne,

ja rottig he, dan begint die hele ellende weer (voor je gevoel)
ik vraag me ook af, was je klaar met oefenen en afgevlakt of zo maar even gestopt.
Ik heb in pauzes ook dat meegemaakt wat jij beschrijft, het gaat een tijdje goed/beter en dan zo na anderhalve week komt de klad er weer in.
Wat Frederique schrijft is ook waar. Duizeligheid kan ook een 'los' stressverschijnsel zijn.
Dus dat je ademhaling weer goed zit maar dat je van die duizeligheid nog niet af bent. Nou moet ik wel zeggen dat de duizeligheid die ik nu ervaar (net vorige week HyperVen afgerond) meer een soort licht in het hoofd is, en wat ik eerder had echt heel duizelig met evenwichtsstoornissen en het gevoel dat ik zou kapseizen zeg maar.
Het is dus toch wel echt minder heftig, maar ja, ook ik had erg gehoopt er vanaf te zijn.

Dat heeft dan toch met stress te maken en de manier waarop je dat verwerkt.
Je schrijft het zelf eigenlijk al

als je gestresst bent of druk bent geweest en weinig ontspanning hebt gehad, komen de klachten weer!


He succes meid, rustig doorgaan en probeer voor jezelf wat meer rustpunten in te bouwen.

Janne[:]smiling smiley[/:]

hester
Re: voel me zo rot!!
18 July 2005 21:39

Ik dacht ik kan wel een nieuw onderwerp starten maar ik kan me aansluiten bij Marianne. Ik heb ook even vreselijke moeilijke weken. En voor het eerst dat ik er zo verschrikkelijk verdrietig om ben dat het allemaal zo zwaar is en zoveel moeite kost! Ik heb een beetje het omgekeerde, doordat het HyperVennen zo goed gaat heb ik heel veel last van de bijwerkingen en allerlei klachten die ik nog nooit heb gehad! Ik heb zo'n hoofdpijn en mijn nekspieren staan op springen geloof ik [dat wordt gelukkig elke dag minder], ook ben ik
de afgelopen week zo emotioneel geweest, zo ken ik mezelf helemaal niet! En ik werd af en toe zo gespannen, zonder enige aanleiding en een kwartiertje later zakt het dan weer.

Vorige week maandag ben ik dus maar weer even gestopt, het werd allemaal te erg, zeker na het oefenen. Ik merk dus niet dat de klachten niet erger worden, maar dat ik me elke dag ietsje beter ga voelen....maar het gaat zo langzaam....dus ik hoop van harte dat ik mijn lijf nu de rust geef om aan alles te wennen en misschien stop ik iets langer om te kijken hoe ik me voel.

Ik ga zaterdag op vakantie en daar heb ik wel heel veel zin en ik hoop dat ik een beetje tot rust kom van deze 12 weken hard werken....

Hester
Janne
Re: voel me zo rot!!
18 July 2005 22:14
hoi hester,

moeilijk he, dat lijf en die klachten en alles, en dat je er zo graag afwil. hmm ik voel zo met je mee, maar je weet dat het nu door die oefeningen komt en dat is al heel wat gewonnen.
Snapt je man het nog een beetje?

Als je nu al 12 weken bezig bent is het misschien helemaal nie verkeerd hoor, om even te pauzeren, Ik heb dat ook steeds moeilijk gevonden, moet je nou wel oefenen of niet of meer of minder. waar zit het evenwicht waarbij je je het lekkerst voelt.

Als ik jou was zou ik toch eens even lekkertjes stoppen. van je vakantie genieten. Als je zo snel bent gestegen als jij en je oefent al 12 weken denk ik dat je van je hyperventilatie aanvallen nu toch aardig af moet zijn. En dan rond je het na de vakantie af. zoiets.

nou sterkte meid, [:](Y)[/:]

janne[:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?