[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

druk op de maag

Gepost door demi 
demi
druk op de maag
10 May 2005 11:08
ik heb de laatste paar dagen erge druk op de maag
het gevoel dat je moet boeren maar dat lukt niet net of je helemaal voel lucht zit en daarbij ook duizelig wat mij weer angstig maakt bang dat je zo neer kunt vallen
en als het mij een keer lukt om te boeren voelt dat zo lekker want dan gaat de druk op mijn maag wat weg maar ik kan niet goed boeren ook nooit gekunt overgens
katelijne
Re: druk op de maag
10 May 2005 11:38
Dat gevoel ken ik. Hoe drukker je je maakt, hoe erger het wordt. Ik kan soms dagen geen eten binnenkrijgen omdat ik zo een volle maag heb. Het gaat wel weer weg, maar alleen als je je ontspant. Of misschien iets verkeerd gegeten??
Ik heb 2 maanden niet normaal kunnen eten, maar het gaat nu veel beter, soms nog eens enkele slechte dagen tussen. Ik heb elke week wel een andere klacht, maar zoals mijn dokter zegt, als uw klacht verplaatst, moet je je niet zoveel zorgen maken. Oke, maar telkens opnieuw de schrik overwinnen is niet gemakkelijk.
Sterkte!!
karin
Re: druk op de maag
10 May 2005 12:08
probeer liggens je buik te masseren, beginnend midden onder je borst been en tegen de klok in buitenkant buik. Links onder je middenrif hoopt de lucht zich vaak op(maag en 12vingerige darm). Vaak lukt het dan beter om te boeren.

bowie
Re: druk op de maag
08 June 2005 22:27
Druk op de maag.Ik heb het de laatste tijd regelmatig.Vooral als ik in de auto zit, dan heb ik (denk ik) mijn borstkas iets te ver voorovergebogen. Het lijkt dan net of mijn borstkas in mijn maag gedrukt zit.En natuurlijk continue boeren laten. Soms zelfs de hele nacht lang.Overigens heb ik een continue gespannen gevoel in mijn gehele borstkas(tussenripspiertjes).zijn er mensen die dit herkennen??? Ik denk toch dat ik ga beginnen met HyperVen......heb af en toe mijn twijfels......ik HyperVentyleer al meer dan 15 jaar, heb al verschillende behandel methodes gehad(yoga, psychiater,mensendieck,del-ferro methode,fysiotherapie, de hyperventilatie blijft echter terugkomen.........
thijs
Re: druk op de maag
09 June 2005 08:44
hoi Bowie ik herken het zeker dat gespannen gevoel continu inde borstkas tussenribspiertjes het lijkt wel of ze ontstoken zijn of zo ik heb er al meer dan een jaar last veel last van chronische hyperventilatie heb ik al veel langer dan jou met al de ellendige kwalen erbij ook dat boeren ik ,heb veel maagzuur door luchthappen en spanning denk ik, ik heb daar ook weer medic voor het is niet leuk voor jou maar wel voor mij te horen dat er meer mensen zijn die last hebben van die tussenribspiertjes je hoort er hier niet veel over ik heb al eens eerder gevraagd of er mensen zijn die dit herkenden bijna geen reactie.
bowie het ga je Goed

groeten thijs
Ingrid
Re: druk op de maag
16 June 2005 18:59
Hoi Bowie en Thijs,

Ook ik heb last van die tussenribspiertjes, dat gespannen gevoel en druk op de maag. Vooral als ik zit achter de computer op mijn werk. Als ik opsta is het gelijk iets minder. Ik heb het voornamelijk links, jullie ook ?
Het lijkt alsof ik door die tussenrib spietrjes en de druk op de maag krom zit (naar links).
Als ik lig heb ik ook geen last.
We laten ons niet klein krijgen door al die vervelende klachten he.
Sterkte

Groeten Ingrid

Meer weten over het HyperVen programma?