[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

zoveel klachtjes...chronisch..?

Gepost door Frank 
Frank
zoveel klachtjes...chronisch..?
19 May 2005 23:54
Op dit forum heb ik verschijnselen gelezen die ik zeker herken, zoals duizeligheid, harkloppingen, slecht slapen, onrustig gevoel, onzekerheid, s'nachts veel plassen, altijd moe en ga zo maar door. Ik heb dit al zo lang wordt er nu letterlijk en figuurlijk echt moe van. Vroeger al eens bij de dokter gewest, hersenscan laten doen, niks kwam eruit.

Daarnaast wordt ik ook snel moe van praten en krijg ik dan gauw een depri, onzeker of onrustig gevoel (tinteling) als ik (druk) praat of lach en voel dan kramp rond mijn mond of gezicht. Toen las ik iets over verkeerde ademhaling. Heeft dit ook met verkeerde ademhaling te maken? Ik vraag me af of mensen dit ook herkennen. Ik wil binnnenkort ademhalingstherapie doen, want ik krijg het gevoel dat het hieraan mischien kan liggen, herkent iemand dit?
Dencha
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
20 May 2005 11:37
Hallo Frank,

Ik herken zeker jou klachten. Ik heb nu 2 jaar chronische hyperventilatie, en doe nu 2 1/2 mnd HyperVen. Dit helpt wel, en ja het ligt aan een verkeerde ademhaling, te snel en oppervlakkig. Is er bij jou vastgesteld dat je hyperventilatie hebt?
Groetjes
steffany
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
22 May 2005 19:44
Ha Frank!
Ja, die klachten herken ik 100%!!De chronishce moeheid, slecht slapen, benauwd, zenuwachtig enzovoort enzoverder.. Lastig hé. Wel, ik ben nu meer dan een dikke week bezig met hyperventilatieen en het helpt me ENORM!!! De klachten verdwijnen!!
Sterkte
Frank
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
23 May 2005 08:34
Hoi Steffany,
Ik probeer nu al eens iets om op bepaalde momenten om mijn adem een tijdje langer in te houden en dan uit en weer opnieuw. Het gevoel daarna, maakt me echt rustiger, zo lijkt het. Werkt Hven ook zoiets?
Mischien moet ik Hven toch eens proberen, wie niet waagt die niet wint!
Thanks,
Linda
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
23 May 2005 10:46
Hoi Frank,

Ik zou het zeker proberen, ik ben ook door de HyperVen therapie veel rustiger en ontspannender geworden. Bij HyperVen hou je inderdaad je adem zo lang mogelijk in, en dan nog zo rustig mogelijk uitademen zodat de tijd verlengt voordat je weer opnieuw adem neemt.

Als je er mee gaat beginnen heel veel succes ermee!

Liefs linda
demi
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
23 May 2005 11:46
ik voel me nu al een tijd helemaal ok
maar toch heb ik nog steeds van die vage klachten die steeds weer terug keren
zoals steken op mijn borst of druk
wazig zien duizelig en misselijk
ik kan er wel veel beter mee omgaan nu raak niet meer in paniek maar wanneer gaan die klachten nu eens weg of moet ik meer geduld hebben
katelijne
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
23 May 2005 13:32
Hey Demi,
Ik voel mij net hetzelfde als jou op dit moment. Mijn hyperventilatie is een beetje gebeterd, mijn ademhaling is al rustiger, maar die klachtjes die jij beschrijft, die blijven bij mij ook aanwezig. Maar ik heb het goed onder de knie om het te kunnen onderdrukken maar het blijft wel lastig en ook ik vraag mij elke dag af hoe lang dit nog gaat duren. Het belemmert toch nog mijn leven een beetje. Maar we mogen de moed niet opgeven, zekers? We komen al van zo ver... Veel sterkte
demi
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
24 May 2005 12:23
ik geef de moed niet op maar wordt er soms wel moedeloos van kom net van de huisarts voelde me echt niet goed heel er duizelig misselijk en erge hoofdpijn en mijn bloeddruk was te laag heb medicijnen gekregen voor de duizeligheid
slik nu 3 soorten medicijnen een beteblokker oxzepam en die voor de duizeligheid voel me zo langzamerhand net een wanelende apoteek
Nicole
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
24 May 2005 14:53


Hallo Demi,


Ik wil me nergens mee bemoeien maar oxazepam en betablokkers kunnen ook een grote reden zijn voor het wazig zien en duizeligheid.

Groet
Nicole
katelijne
Re: zoveel klachtjes...chronisch..?
24 May 2005 15:55
Medicijnen doen meer kwaad dan goed. Ik heb ook een tijd iets kalmerend genomen en ook iets voor te slapen. Ik voelde mij enkele dagen goed, maar sommige klachten bleven heel hardnekkig aanwezig. Ik heb de moed bijeengerapen en heb alles in de vuilbak gesmeten. Heb enkele nachten niet geslapen en heb mij rot gevoeld, maar toch ging het na een paar dagen dag per dag beter. Ben er nog bijlange niet vanaf, maar ik hoef geen pilletjes meer, ze verergeren alles.

Meer weten over het HyperVen programma?