[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Stress/Hyperventilatie/Onwerkelijk Gevoel

Gepost door Chapie 
Chapie
Stress/Hyperventilatie/Onwerkelijk Gevoel
30 March 2005 21:15
hallo

Ik ben een jongen van 21 jaar en volg de opleiding ict. Kheb het afgelopen half jaar stage gelopen en het was een half jaar stressen, van alle kanten kreeg ik werk. In de laatste weken van mijn stage begon ik hartkloppingen te krijgen. Diezelfde dag kreeg ik een langzaam licht gevoel in mijn hoofd. Nu 8/9 weken later heb ik het gevoel nog steeds, een constant onwerkelijk gevoel, kortademigheid, snel moe, als ik me inspan bij iets dan gaat mijn hart te keer. De dokter zei dat het vanzelf zou overgaan en dat ik me niet druk moest make en het rustig aan moest doen.

Heeft iemand van jullie ook daar last van gehad door stress? Blijft dit gevoel voor altijd, want het is een kut gevoel[:]moody smiley[/:]

Groeten
Hans
Hoi hans,

Bij mij is het onwerkelijke gevoel door een hele hoop traumatische ervaringen, waardoor ik een ontzettend paniekerig en rusteloos persoontje ben geworden. Ik heb voor alle dingen angst gekregen, dus stress.. en mijn klachten werder ook alleen maar meer en meer. Dus ik weet zeker dat het door stress komt.

Wat doe je momenteel, stage is voorbij? Wat doe je nu dan? Misschien even lekker wat tijd voor jezelf nemen?

Ik heb even een tijd van 5 weken thuis gezeten, en ben begonnen aan HyperVen. En heb veel meer rust in mijn lichaam, en zit in therapie bij een psychotherapeut.. Daarbij heb ik mezelf zo goed leren kennen, mijn onzekerheid enzo.. dat ik er nu pas aan kan gaan werken. Ga volgende week weer beginnen met 2 ochtendjes werken..

even kijken hoe dat gaat...

Sterkte ermee
Hallo Hans,

Ik ben 23 en ik herken jou verhaal, ik deed de opleiding communicatiemanagement. Waarschijnlijk heeft dit teveel stress met zich meegebracht want ik zit nu al 1 1/2 jaar thuis met chronische en acute hyperventilatie. Er zijn ook andere factoren die stress hebben opgeleverd maar dit was de druppel. De eerste syptomen had ik waarschijnlijk al een jaar of 4 geleden als ik terug kijk, maar ik wist niet dat het dit was, dus geen aandacht aan besteed. Nu was ik te laat, dus als je het nu voelt opkomen zou ik wat rustiger aan doen. Voorkomen is beter als genezen, toch?

Groetjes
Hoi hans,

Ik herken het.
Ik zeg ook niet zo makkelijk nee. Dus krijg ik werk erbij. Dus moet ik op mijn tenen lopen. Jij in ieder geval een half jaar, en als je dan te weinig herstelt, krijg je stressklachten.

Je zou eigenllijk moeten weten wat stress met je doet en hoe je herselt. Makkelijk gezegd dan gedaan? Voor mij wel maar nadat ik de stressbuster aanschafte, ging het beter met me.
Ik heb veel gehad aan de stressbuster. Een boek "coach uzelf naar herstel" en een ontspanningscd.

Je kunt daar ook een test doen om te kijken hoe het met je gesteld is.

Ik heb ook een assertiviteitstraining gedaan, dat hielp weer om nee te zeggen. Nu sta ik ontspannen en sterk in het leven.

succes

michel

Meer weten over het HyperVen programma?