[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

te snelle hartslag

Gepost door agda 
agda
te snelle hartslag
08 March 2005 16:42
Hallo Rob en Ellen en de anderen...

Gisteren en vandaag heb ik erge last gehad van een te snelle hartslag.
Heel vervelend dat je elke hartslag hoort, voelt en daar gewoon raar van in je hoofd wordt.

Ik dacht al aan stoppen met HyperVen, maar zet toch maar door...

Wat ik zo vreemd vind is dat mijn ademhaling voor het eerst ,sinds ik met HyperVen bezig ben, rustig was. Niet zo vaak en zo diep, maar kalm.

Kan het zijn dat de, in jaren opgebouwde spanning, nu niet meer via de ademhaling uit mijn lijf kon en dus maar genoodzaakt was om m'n hart 'op hol' te brengen?

Of is dat een te simpele gedachte?

Ellen, bedankt voor je verhaal en ook nog veel sterkte gewenst met de rest van de klachten.
Voor jou hoop ik dat je straks geen tijd meer hebt voor deze pagina omdat je zoveel op pad bent, maar voor ons HyperVenners mag je nog wel een poosje doorgaan met je peptalk.

liefs, Agda

HyperVen
Re: te snelle hartslag
08 March 2005 17:17
Hallo Agda,

De therapie heeft naast de heilzame werking tegen chronische hyperventilatie, ook een (sterk) rustgevende werking. Hierdoor kan het zijn dat het lichaam stress gaat ontladen tijdens en na de therapie. Dit kan tijdelijk de hartfrequentie iets verhogen, maar dat duurt meestal maar een paar uur waarna het weer normaal moet zijn. Probeer om dit soort signalen - hoe moeilijk dat ook is, te negeren en gewoon door te gaan met de therapie...

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
agda
Re: te snelle hartslag
08 March 2005 21:56
Hoi Rob,

De snelle hartslag van mij is niet alleen tijdens en een paar uur na de therapie maar zowat de hele dag.

Kan ik daar nog iets aan doen, of moet ik maar verwachten dat dat ook vanzelf wel over gaat?

groeten, Agda

Janne
Re: te snelle hartslag
09 March 2005 15:09
hoi Rob,

opmerkelijk,
bij mij gaat de hartslag na het oefenen eigenlijk steeds een tikje naar beneden.

Rustgevend therapietje.

Janne[:]smiling smiley[/:]

Marlies
Re: te snelle hartslag
09 March 2005 22:01
Hoi Agda,

Ik heb dat ook hoor die snelle hartslag. Voordat ik wist dat ik chronische hyperventilatie had, ging mijn hart ook al als een razende te keer, ook met een "eng" gevoel erbij. Sinds ik HyperVen is dat dus weg, alleen heb ik net als jij af een toe een dag, soms 2 dagen dat mijn hartslag helemaal weer op hol is. Maar maak je geen zorgen, want dat verdwijnt ook weer als sneeuw voor de zon. Hoop dat je hier wat aan hebt. "HyperVense" in elk geval!

Groetjes Marlies
agda
Re: te snelle hartslag
10 March 2005 18:10
Hoi Marlies,

Bedankt voor je reaktie, vooral dat je schrijft dat je het af en toe nog een of twee dagen hebt. Dat stelt me gerust, ben je al lang bezig met HyperVen?
....Het liefst hoor ik dat je nu helemaal gezond bent, of tenminste een eind op weg...

groetjes Agda

Marlies
Re: te snelle hartslag
13 March 2005 20:57
Hoi Agda,

Ik ben sinds januari bezig met HyperVen, dus nu een week of 9. Toevallig genoeg had ik gister de gehele dag weer een tophartslag, zelfs met HyperVen heb ik dan het idee of mijn hart het gaat begeven, maar ja ik leef nog steeds, dus valt het wel mee, zullen we maar denken. Ik zou graag willen zeggen, dat ik weer helemaal hyper-free ben, maar dat is helaas (nog) niet zo. Het ging heel goed, maar nu komt alle stress uit mijn lichaam volgens mij en is het gewoon blik op oneindig en verstand op nul. Hoelang ben jij al bezig? HyperVense in ieder geval[:]smiling smiley[/:]

Groetjes, Marlies

Meer weten over het HyperVen programma?