[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat is het verchil tussen hartkloppingen, overslagen en hartritmestoornissen

Gepost door annette 
Aan Rob van HyperVen en aan allemaal,

Wat zijn nou precies; 1 Hartkloppingen ??..............dat behoort toch niet bij overslagen?????
2 Hartoverslagen??
3 hartritmestoornissen

Ik vraag dit omdat mijn hart zoveel keer per minuut overslaat? , maar op het moment doet hij heel raar.
Het gaat zo van brrrrrr, klop rrrrrrr klop en dan weer een paar slagen, en dan weer hetzelfde
en zo gaat het bijna de hele dag

Hoort dit toch echt bij HyperVentileren???

En kan dan HyperVennen geen kwaad????

Rob zijn wij er te veel mee bezig?
Je ziet wat af met ons.

Rob ,ken jij ook mensen die dit hebben in jou vriendenkring of kennissen
Hoeveel van die harttoestanden mag je hebben per minuut ????
Is dat ook normaal bij hyperventilatie?????

Het zijn gewoon geen flinke overslagen op het moment, maar echt dat rrrrrrrrrrrrrr
Net een wekker die afloopt.[:]Tja[/:][:]Tja[/:

Veel vragen he......[:]moody smiley[/:][:]moody smiley[/:][:]moody smiley[/:][:]moody smiley[/:][:]moody smiley[/:][:]moody smiley[/:]

annette
Hoi Annette,

Ik heb, voor ik aan HyperVen begon, ook zo met mijn hart lopen tobben. Dacht dat ik een aangeboren hartafwijking had, die ze nog nooit ontdekt hadden. Dat "brrr" herken ik en dat is een heel maf gevoel. Ook 's nachts, als ik in bed lag, dan ging mijn hart als een razende te keer en dan wist ik ook, dat er van slapen niet veel zou komen, want ik werd daar heel wakker van. Ik ben nu 6 weken met HyperVen bezig en heb nu sinds een dag of drie, dat mijn hartslag eindelijk rustig is. Dat is een fantastisch gevoel, want dan voel je je niet meer zo opgejaagd. Jij schrijft verder niet of je hyperventilatie'er bent, maar anders zou ik je aanraden om HyperVen te gaan doen.

Groetjes Marlies[:]smiling smiley[/:]
Hallo Marlies,

Ik ben ook hyperventilatie.er
En ik doe sinds afgelopen maandag ook HyperVen , maar het valt niet mee.

Maar ik ga doorzetten.
Dit is helemaal niet om te harden.............bah

Kijk af en toe scheel van de ritmestoornissen

[:]confused smiley?[/:][:]confused smiley?[/:][:]confused smiley?[/:][:]confused smiley?[/:][:]confused smiley?[/:]

groeten Annette
Hoi annette,

Ik heb heel veel last van hartritmestoornissen gehad, jaren.

Ben sinds 3 maanden bezig met HyperVen, en sinds een week of 2 heb ik er bijna geen last meer van, het gaat beter.
Ben er zeker nog niet vanaf, maar het gaat beter.

Maar hoe dit nou komt weet ik ook niet.
Het is van chronische hyperventilatie.
Maar waarom dat hart gek gaat doen ?
In ieder geval komt het volgens Rob door CO2 tekort.

Groetjes Bart
Anette,
Hartritmestoornissen (of iets wat hetzelfde voelt) kunnen het gevolg zijn van chronische hyperventilatie, maar het hoeft niet.
Wel is het vrij eenvoudig uit te sluiten. Als je je huisarts vraagt om een ecg van je hart te laten maken kan hij/zij vrij snel zien of dit aanleiding is tot vervolgonderzoek of niet. Zo'n onderzoekje is niet duur en gaat snel.
Er zijn namelijk ritmestoornissen die soortgelijke klachten kunnen veroorzaken, maar die komen niet veel voor. De kans dat chronische hyperventilatie de veroorzaker is blijft dus groter.
Maar, als je twijfelt, altijd langs de arts gaan.
Succes.
Annelies
De vragen die Annette hierboven stelde zal ik proberen te beantwoorden:

Wat zijn nou precies:

1 Hartkloppingen ?
2 Hartoverslagen?
3 Hartritmestoornissen?

1. je ervaart hartkloppingen als de frequentie waarmee het hart klopt, plotseling omhoog gaat. Dit kan komen door chronische hyperventilatie (ga ik straks iets dieper op in) of door ontlading van stress. Door dit soort ontladingen brengen de hersenen adrenaline in de bloedsomloop, waardoor de hartfrequentie (soms heel sterk) omhoog gaat.

2. gewoonlijk wachten de hartspiercellen van de kamers netjes tot de puls uit het geleidingsssysteem de hartspiercel heeft bereikt. Er zijn echter soms hartspiercellen die wat "ongeduldig" zijn, die maken hun eigen puls voordat de normale puls hen heeft bereikt. Dit wordt ventriculaire extra systole (VES) genoemd. Deze extra slagen kunnen soms worden gevoeld als overslagen. Als er een aantal achter elkaar komen voelt dat weer aan als hartkloppingen.

Ze treden vooral op in rust, omdat bij inspanning de hartfrequentie oploopt en de "ongeduldige " cellen niet de gelegenheid krijgen om hun eigen impuls af te geven

3. bij hartritmestoornissen is de frequentie waarmee het hart slaat onregelmatig. Wat je (heel) vaak ziet bij mensen met chronische hyperventilatie, is dat er een met name respiratoire arythmie is. Dat wil zeggen dat de hartfrequentie bij het inademen anders is dan bij het uitademen. Je kunt dat heel gemakkelijk bij jezelf constateren.

+ + +

[:]![/:] Hoe komt het nou dat het hart dit soort problemen krijgt, als je last hebt van chronische hyperventilatie? Het hart is in feite een (heel sterke) spier. Bij chronische hyperventilatie is de zuurgraad van het bloed te laag, doordat er niet voldoende HCO3 ionen in het bloed zitten. De spieren proberen het tekort aan kooldioxide te compenseren door melkzuur te gaan produceren. De afzetting van melkzuur op de spieren leidt tot kleine kortsluitinkjes in de spieren. Hierdoor kunnen spieren gaan trekken (denk bijvoorbeeld eens aan een trillende wenkbrouw) of pijn gaan doen.

Omdat het hart ook een spier is, heeft deze spier ook last van melkzuurafzetting. Hierdoor ontstaan dus vergelijkbare problemen als met de andere spieren. Het gevolg zijn de overslagen, kloppingen en arythmiën...

Hierbij moet ik tevens opmerken dat deze verschijnselen niet gevaarlijk zijn. Maar ze zijn wel aanleiding tot de hevige ongerustheid van veel mensen, want het betreft ten slotte ons hart, nietwaar? Ik hoop dat - nu jullie beter begrijpen wat er precies gebeurt met de hartspier - jullie minder ongerust zullen zijn. Het zijn vervelende klachten maar in feite onschuldig. Ze verdwijnen meestal door het doen van de therapie met HyperVen, omdat je daardoor weer een normale zuurgraad in het bloed krijgt, en de hartspier geen melkzuur meer afzet.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hallo Rob,

Bedankt voor de goede uitleg hiervan, het is me een stukje duidelijker geworden[:](Y)[/:]

Annette

Meer weten over het HyperVen programma?