[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nekspieren hyperventilatie

Gepost door Elien 
nekspieren hyperventilatie
22 July 2006 15:54
Hallo allemaal

Ik heb een vraagje, ik heb ongeveer een maand geleden een spieronsteking gehad...wat heel pijnlijk is. De pijn trok vanuit mijn nek over het hele hoofd door naar mijn oog. IK was enorm bang!!! Nu en dan heb ik er nog last van...ik heb gehoord dat mensen met hyperventilatie weleens last hebben met de nekspieren omdat dit komt door te weinig zuurstof op te nemen in de hersenen...en daardoor ook die duizeligheid enzo veroorzaken/'>oorzaakt.Als ik weer die pijn voel dan treed de gedachte van een hersentumor weer op...maar ik weet ook wel dat alles te maken heeft met die stomme hyperventilatie...maar zijn er mensen die hier ook last van hebben...Dit is zo vervelend!!

Groetjes Elien
Hoi Elien,

Ik heb dat ook.
Mijn rechter nekspier verkrampt en dan heb ik hoofdpijn aan de rechtkant van mijn hoofd. De pijn trekt helemaal over mijn rechter oor heen.

Ik ga maandag naar de fysio om het los te laten maken, zodat de hoofdpijn wegblijft.

De laatste keer heb ik er 3 weken achter elkaar last van.

Groetjes Ellen

P.s.: Hier in Bussum (Midden-Nederland) is het niet om uit te houden. De temperatuur in de huiskamer is opgelopen naar 31 graden en buiten in de tuin is het 36 graden.
Alleen op de fiets is het een beetje uit te houden. Rustig trappen en genieten van het windje. [:]grinning smiley[/:]
Hallo Ellen

Bedankt voor je berichtje ik denk dat ik ook maar eens een afspraak maak met de fysio...Ik woon in België en gisteren was het 41 graden!!! Nu buiten in de tuin is het ongeveer een 33 graden...echt wel een beetje te warm![:]confused smiley?[/:]

Groetjes Elien
Hoi meiden,

Je hebt altijd baas boven baas he: Ellen dacht met 36 graden al een record te hebben, komt Elien met 41 graden! [:]smiling smiley)[/:]

Het is hier ook verschrikkelijk VIES warm. Ik hou niet van die hitte, maar nu betekent het, sinds ik hyperventilatie heb, dat ik extra snel ga ademen. Resultaat: zwaar duizelig, al de hele dag. Ik zou met vriendinnen naar de kermis gaan in Tilburg, maar ik heb net af moeten bellen. Het duizelt, ik bots overal tegenaan, voel me alsof ik flauw ga vallen en ik zie en hoor bijna niks. Erg vervelend, want ik had er net zo'n zin in! Over een dag of 10 ga ik op vakantie naar Italie...ik hoop echt dat ik daar niet steeds last zal hebben van die rotduizelingen, want dat verpest je vakantie zo! [:]sad smiley(([/:]

Ik heb net 5 sessies gedaan en de duizelingen LIJKEN wat weg te trekken. Raar he, dat verkeerd ademen zulke klachten kan veroorzaken? Ik heb ook iets heel raars: soms zit ik gewoon op het werk en INEENS krijg ik een soort kokhalsgevoel...ik word dan ineens misselijk/duizelig en dan ga ik heel gauw naar voren zitten. Het lijkt alsof iemand een koordje aan je nek heeft en dat heel snel naar achter trekt...Opeens krijg je een soort duizel, een soort duizeligheidsrilling...Ik kan het niet goed omschrijven, maar het is een raar gevoel. Is dit, ondanks de rare omschrijving, herkenbaar?

Laatst stond ik ook in een koele supermarkt. Opeens brak het zweet me uit en werd ik heel duizelig...Ook herkenbaar als chronische hyperventilatie-klacht? Wat doen jullie dan? Je moet toch afrekenen he? Of laten jullie je kar staan en ren je de winkel uit? Ik ben bang dat ik dan opeens moet overgeven...Akelig hoor!

Nou, puf ze. Ik hijg vanavond verder in de tuin van mijn ouders (minstens 61 graden qua gevoelstemperatuur -haha). Morgen ga ik fietsen...heb ik gelukkig geen last van duizeligheid!

Groetjes van Rainbow, die het zéér warm heeft

Hey Rainbow

Veel mensen zijn nu wel duizelig met dit warme weer, maar iemand met hyperventilatie heeft er natuurlijk meer last van hè...Ik hou van lekker weer maar dit weer is me wel een beetje te warm hoor...nu klagen de mensen allemaal dat het te warm is[:]grinning smiley[/:].Eergisteren werd ik opgebeld om naar het stad te gaan (Gentse feesten ik weet niet of jullie dat kennen). Ik heb neen gezegd omdak ik ook niet zo goed liep ook last van duizelingen enzo...Ik ging eerst mee gaan maar dan komt die gedachte weer op: wat als ik?, heel veel volk, bang om daar flauw te vallen....Dus ben ik niet mee gegaan. Heel veel spijt van!Ik heb ook veel last van duizelingen maar ik probeer mij daar echt over te zetten, ik weet dat het van hyperventilatie is dus maak ik mij er echt niet druk over...gewoon plezier maken, je vermaken met vrienden en vriendinnen. Hang eens het beest uit ( dat ga ik vanavond eens doen[:]smiling smiley)[/:]) Ik merk ook net als gisterenavond was ik duizelig en ik kwam bij mijn vrienden op café, was een babbeltje aan het slaan en plotseling dacht ik van hè...mijn duizelingen zijn verdwenen. Als ik in de supermarkt sta en ik krijg het plotseling warm ( heb ik heel veel omdat ik met een vergroot glas op lichaam zit te kijken of ik niks voel)en dan denk oh nee ik ga flauw vallen of ik ga HyperVentileren dan hou ik mij gewoon kalm en dan denk ik , Elien je gaat toch niet weer beginnen hè, komaan!!! Het is terug die stomme hyperventilatie...vroeger zou ik naar buiten lopen en in paniek zijn, maar dat mag je echt niet doen! Jij bent baas over je lichaam niet die hyperventilatie!!!Als je op vakantie gaat en je bent duizelig moet je dit ook denken, ik ben baas en niet die hyperventilatie...ik ben ook duizelig geweest in Spanje maar ik heb het mij gewoon niet aangetrokken, die duizelingen zijn van verkeerd te ademen en je druk te maken, te gespannen zitten. Ik weet meid hoe vervelend het is, maar kom op jong!!! Laat je niet kennen, ga gewoon lekker genieten en ga naar de kermis vanavond!!! Echt doen! Je moet je grenzen proberen te verleggen en je gaat zien dat je je veel beter gaat voelen je gaat een soort zelfvertrouwen in je lichaam terug krijgen door dingen te doen die je anders nooit zou doen.

Veel sterkte Elien[:]winking smiley[/:]
Met die hitte heb ik inderdaad ook meer last van duizelingen...

Wel grappig, het lijkt echt de tijd van de feesten/kermissen te zijn. Ook hier in de Achterhoek was het gisteravond raak. Ik heb mezelf overwonnen en ik ben naar de kermis in het dorp gegaan. Er was ook een grote feesttent en daar heb ik vrolijk staan zingen. Om half 12 merkte ik dat ik moe werd en dus ben ik maar verstandig geweest en naar huis gegaan zolang ik me goed voelde. Ik weet dat als ik moe word, ik eerder last krijg en dat wilde ik voor komen. Ik begin dan ook al te denken van: ojee, ik word moe, voel ik al wat? En natuurlijk duurt het dan ook niet lang voordat ik wat begin te voelen... stomme hersens!

Wat betreft die supermarkt, Tja, ik weet niet of ik degene ben die daarin moet adviseren. Ik durf op het moment nog niet alleen naar de supermarkt. Ik ga nog wel steeds, juist omdat ik het probleem niet uit de weg wil gaan. Mijn lieve vriend en lieve moeder helpen me hierbij en gaan dus met me mee. Ik merk wel dat ik al steeds rustiger word in de winkel. Naar 'kleinere' winkels, zoals drogist, bakker, enzo ga ik wel alleen. Het plotseling warm krijgen en het uitbreken van zweet herken ik maar al te goed. Het is echt Hyperdepiep!

En Rainbow, op vakantie had ik juist veel minder last, omdat je even uit je normale wereldje bent en toch beter kunt ontspannen. Niets hoeft, alles mag. Dus geniet ervan!

Succes allemaal en hopelijk wordt het snel wat koeler!!!

Martine
HoiPiepeloi,

Wat de supermarkt betreft: Ik krijg het daar ook benauwd. Door door de gangen te lopen en de spullen te bekijken wordt ik afgeleidt en daardoor gaat het beter.
Als ik in de rij voor de kassa sta, sta ik altijd wel tegen/met iemand te kletsen, zodat ik geen kans krijg om in paniek te raken en is er niemand om mee te kletsen lees ik altijd de kop van de kranten die daar in het rek staan. [:]grinning smiley[/:]

Pfffffffffffffffff, ik krijg zowat een appelflauwte hier. Het is hier echt stik benauwd, maar duizeligheid brengt me in ieder geval niet meer van mijn stuk, want ik val toch niet flauw. [:]winking smiley[/:]

Groetjes van Ellen
hoi allemaal,

Al een beetje afgekoeld inmiddels?? na die regenbuien is het gelukkig iets minder warm geworden!

[:]smiling smiley)[/:] Maar het zonnetje schijnt nu alweer!

En Eileen, ik heb precies hetzelfde al jou met die nekspieren!!! Ik dacht eerst ook dat ik wat ernstigs had en ben een aantal maanden terug daarvoor naar de huisarts gegaan en het bleek hetzelfde te zijn als jij hebt. Het loopt helemaal van je nek tot aan het oog en dat doet harstikke zeer. Nu ik weet wat het is, heb ik wel minder klachten. Ik had het idee dat het meer met stress te maken heeft, maar nu ik lees dat jij dit ook hebt, zou het misschien ook wel bij hyperventilatie kunnen horen.

En wat de supermarkt betreft.. ik heb daar ook een hele tijd last van gehad, maar nu is het gelukkig over al komt het af en toe een beetje terug. Wat ik dan doe is alles heel bewust op de band leggen en daar je aandacht bij houden. Ik voelde me ook altijd erg opgejaagd, het idee dat ik op moest schieten en ik had het gevoel dat iedereen die achter me stond naar me keek. Nu leg ik rustig alles in mijn karretje en kijk gewoon om naar de mensen in de rij en dan merk ik dat ze helemaal niet naar mij kijken... die mensen zijn zelf ook druk bezig met zichzelf en hun eigen boodschappen.

Iedereen succes met de warmte! [:](H)[/:]

groetjes Martine2

Hoi Hoi,

Geen regenbui te bekennen hier. Waaaaaaaaaaahhhhhhhhh [:]grinning smiley[/:]

Ik ben bij de fysio geweest en het heeft niet zozeer met hyperventilatie te maken als wel dat het vaak gelijktijdig optreedt, omdat het vaak door stress komt.
Dan verkrampt de boel.

Dus...............Ik heb weer wat geleerd. [:]winking smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Meer weten over het HyperVen programma?