[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Maatkracht??

Gepost door Niels 
Maatkracht??
25 July 2006 10:27
Goeiedag,

Heeft hier iemand ervaring met maatkracht therapie??
Ik zat hier vandeweek iets over te lezen en ben eigelijk wel benieuwd of het helpt. En kan het in combinatie met HyperVen??
bedankt voor een reaktie
Nilis

Re: Maatkracht??
25 July 2006 10:49
Ha Niels,

Nou, hier iemand die ervaring heeft met Maatkracht! Ik ben er in september 2005 mee begonnen. Je krijgt met name ademhalingsoefeningen, zodat je leert om met je buik te ademen. Volgens de therapeut, overigens een superlief mens die veel ervaring had en zelf ook 30 jaar hyperventilatie had gehad, zou de hyperventilatie daardoor over gaan. Ik kreeg ook gesprekken over angsten en ik kreeg anti-depressiva. Ik had er zeer veel vertrouwen in, omdat ze een groot slagingspercentage hebben. Ik begon met volle moed en had die 50,- per keer er wel voor over.

Maar toen ik met die AD medicijnen begon, werd alles alleen maar erger. Ik reageerde er helemaal niet goed op en stopte er dus mee. Ik deed braaf elke keer mijn ademoefeningen (5 tellen inademen en 5 tellen uit), maar het hielp niet. Mijn duizelingen en andere hyperventilatie-klachten bleven. Na een half jaar had ik nog 0,0 resultaat. Ik begreep niet waardoor de therapie bij anderen wel hielp en bij mij niet? Ik heb me vervolgens helemaal door laten lichten in het ziekenhuis om uit te sluiten dat ik iets anders had dan chronische hyperventilatie, daar kwam niets uit. Bij MK begrepen ze totaal niet waarom de therapie niet aansloeg, ik was de 4e ofzo in 7 jaar waar het niet bij hielp. Mar ik weet dat Hester en Ellen dit ook hebben gedaan en bij hen hielp het ook niet.

Ik HyperVende ook wel naast de MK-oefeningen, maar of dat echt goed is? Het kost je alleen al zeeen van tijd...Voor mezelf kan ik zeggen dat ik, dan nog, het meest baat heb bij HyperVen en dat MK me niets heeft opgeleverd. De therapeute probeerde me wel echt goed te helpen en wat dat betreft was dat heel fijn, maar uiteindelijk zit ik nog steeds met de klachten...[:]:O[/:]

Het kan nooit kwaad om eens te informeren natuurlijk, misschien behoor jij wel tot die gelukkigen waar de therapie bij helpt! Laat je weten wat je doet?

Groetjes Rainbow (die al tig dingen heeft geprobeerd om van haar hyperventilatie af te komen)

Re: Maatkracht??
26 July 2006 09:42
Hey rainbow,

bedankt voor je reaktie,
balen dat het voor jou niet hielp.
Ik denk dat ik het gewoon ga proberen als ik terug ben
van vakantie. Ik laat wel weten of het werkt.
Bedankt he, en succes ermee
Nilis

Meer weten over het HyperVen programma?